vzorkovací frekvence

R

r2d2droids

Guest
Zdravím všechny,
To je moje otázka:
100Hz nosný signál je modulován jiným 0-10Hz sine vlny.Chci demodulaci tohoto signálu, ale já zmást o vzorkovací frekvenci.který z nich je správný vzorkovací frekvence pro mě?200Hz nebo 20Hz?a není vzorkovací frekvence závisí na modulaci techniku?(Amplitudová nebo frekvenční modulace)
thx ...

Ahoj,
Dopravce 100Hz je modulován signálem 0-10 Hz.Proto se ve spektru modulovaného signálu obsahuje frekvence v rozsahu od 100 Hz (100Hz-od 0 Hz) až 110 Hz (100 10 Hz).Zde pásma zůstává stejná tzn.10Hz.Podle Nyquist teorém vzorkování signálu pásmové musí být aspoň dvakrát větší než šířka pásma signálu.

Fs> 2BW

Takže, Fs> 2 * 10Hz = 20Hz
Fs> 20Hz

Takže vzorek váš signál pomocí vzorkovací frekvenci vyšší než 20Hz.

No,
spektrum signálu 0-10 Hz bude mít rozsah -10 až 10 Hz (je-li jeho skutečný signál).Takže když jsme modulují to s 100Hz dopravce, spektrum modulovaného signálu se budou pohybovat od 90 (100 - 10) Hz až 110 (100 10) Hz .... také budeme mít svůj obraz v negativním frekv .. ....
Tak jako pro každou sazbu Nyquist vzorkovací frekvence pro pásmo-pass signál = 2 * BW = 2 * 20 Hz = 40 Hz.

Pro komplexní signál oceňují to, co mathuranathan napsal pravdu .....

Pokud váš signál byl downconvert v pásmu 40Hz signálu je dost, ale pokud jste přímo vzorek signálu s dopravcem, vzorkovací frekvence je 200Hz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back