Waveguide vazební design

E

elusquinos

Guest
Ahoj všichni, budu muset konstrukce vlnovodu spojkou pro WR-34 a střední frekvenci na 28GHz.Spojky required = 10 dB, Directivity> 30 dB.

Můžete mi pomoci?

Thank you in advance

Ano, i vám může pomoci.
Tam jsou hlavně 2 typy spojení, a to:
Moreno Cross: malý, přešel vlnovod, max. 20 dB směrovost.Tah = 15 - 30 dB
Boční spojení: větší, největší směrovost (typ 35 dB), Státní převrat = 6 - 40 dB

Jsem software, který může vypočítat straně vázané typu.Je to ve stylu staré dos a není frindly, a tak bych mohl udělat výpočet pro vás.
Řekněte mi, chcete-li designu.

Mechanická stavět je jednoduché, stačí mít dost obdélníkový vlnovod, dvě příruby, vyvrtané stroj, svěrák, odpovídající železa, SnPb drátu a dobrou fluxant.

Thank you very much Sergio, jsem se pokoušel uplatnit víceotvorové vazební metody, ale výsledky nejsou satisfactories.Požár v `s book (MW Engineering) máte příklad, ale když se to na 28 GHz pak výsledky nejsou koherentní.Mohl byste mi říct, kde lze studovat i tvoje navržené metody?.

Naše vazební vlnovod by měl mít následující údaje:

C = 10 dB
D => 20 dB
Waveguide ==> WR-34
Frekvence ==> 28.5GHzThank you again.

V případě Požár `s book, pouze vysvětluje pojem a základní teorii režimu domény.

Máte-li simulovat například v tom, pak máte jiný výsledek.

Takže musíte zvážit vyšší mód pro otvory ve vlnovodu.

Ale vy potřebujete trochu změnu parametrů, například ofsetový délka, velikost otvoru, vzdálenost mezi otvory.

Máte-li ansof HFSS nebo cst mikrovlnné studio, máte dobré výsledky.

Nahrát zdrojový kód pomocí kódu Octave (podobně jako Matlab, www.octave.org), naleznete board.

elusquinos napsal:

Thank you very much Sergio, jsem se pokoušel uplatnit víceotvorové vazební metody, ale výsledky nejsou satisfactories.
Požár v `s book (MW Engineering) máte příklad, ale když se to na 28 GHz pak výsledky nejsou koherentní.
Mohl byste mi říct, kde lze studovat i tvoje navržené metody?.Naše vazební vlnovod by měl mít následující údaje:C = 10 dB

D => 20 dB

Waveguide ==> WR-34

Frekvence ==> 28.5GHzThank you again.

Děkuji vám oběma.Mám trochu pochybnosti o způsobu víceotvorové vazební vysvětleno v knize Požár je.

Za prvé, s parametrem je světelnost vyrovnání formou bočnici průvodce.Požár v `s book příklad (Strana 331 v 3rd Edition) s = / 4.Ale to je pevné hodnotě, nebo si můžete zvolit jinou hodnotu.Na druhou stranu jsme otevřeli 10dB směrová vazební v WR-28 a jsme pozorovali dvě řady 20 děr každé z nich.Uvažujeme o vývoji chebishev polinomial na 20 děr v WR-34 vlnovodu s cílem vypočítat poloměr díry (a vzdálenost mezi otvory = λg / 4), ale to se zdá být velmi složité (budu snažit řešit to s Mathematica, ale já ne vědět, jestli to bude v pořádku. Existují jednodušší řešení?

A konečně, otázka pro HOHOH, váš zdrojový kód je pro výpočet poloměrů díry?Nenašel jsem to ještě, mohl byste poskytnout více informací o tom, jak to zjistit?

Ještě jednou vám děkuji, že jste pro mě velká pomoc.

Ahoj,
solution to our problem.

Myslím, že nakonec jsme našli možné
řešení našeho problému.Poloměr díry byly vyvinuty podle binomického odpověď.Ale máme svazkové metodu, protože vzdálenost mezi centrem otvorů je nižší než průměr otvoru, proto jsme si myslel, že centrální 4 otvory rovnající se jeho neighobour díry.Například je-li díra číslo 10, pak poloměr díry jsou [abccccccba], kde každý dopis je poloměr každého otvoru.Pomocí tohoto kmene jsme maximálně volný byt ve frekvenční charakteristiku, ale alespoň si myslíme, že je realizovatelná.

Další důležitou věcí je počet řádků.Máte-li dvě řady otvorů pak

Coupling Factor C (ze dvou řad otvorů) = Coupling Factor (jeden řádek otvory)-6dBProto tedy, pokud chcete celkové C = 10 dB a pak můžete provést dvěma řadami otvorů, jejichž spojovacím C = 16 dB každé z nich.Tato poslední je snadnější, než postaven jeden řádek, protože poloměr díry jsou menší a phisically mohou být realizovány.Myslím, že tohle může být dobrá technika pro malé spoje požadované faktory.

Budeme implementovat toto řešení co nejdříve, pokud se tak stane budu komentovat výsledky.

Omlouvám se, pokud je příliš těžká.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back