Základní logický analyzátor pro nahrávání pomalý neperiodické signály?

D

ds18s20

Guest
Ahoj,

Hledala jsem způsob, jak zaznamenat stopy 1W křivky.To není jiný, než na úrovni TTL-RS232 s trochu času asi 100uS, které není žádný jiný než 9600 baudů sériové komunikace.Problém je v tom, že jsem don t mít digitální rozsahu a opravdu, za něco, co pomalu bych měl být schopen použít paralelní port logického analyzátoru

Problém je v tom, že logické analyzátory, že jsem se podíval na všechny chtějí, aby jejich vstupy taktovaný na externí hodiny zdroj.To je pochopitelné pro nejběžnější použití logický analyzátor, ale v mém případě chci použít logický analyzátor hodně jako jeden by se použít digitální osciloskop.Chci analyzátor vzorek vstupních dat na konkrétní časový úsek, který je generován interně.Takže v mém případě, myslím, že trochu času 100uS tak logický analyzátor bude muset číst svůj vstup na 50uS (klasický DSP odběru vzorec f / 2) sazba, která je asi 20 kHz

Může to být provedeno na všech s jednoduchým paralelním logického analyzátoru port?

Všechny logické analyzátory, které jsem viděl dvě akvizice režimy: stav a načasování.Stát režim vyžaduje hodiny z vašeho projektu.Načasování režim používá volný-běh vnitřní hodiny, jako osciloskop.

PC paralelní port nemá časovač, aby vám předvídatelný vzorkovací kmitočet.Operační systém přerušení a jiné činnosti, bude to ještě horší.Kdybych byl ztroskotal na pustém ostrově jen s PC a paralelní port, předpokládám, že bych mohl napsat (DOS?) Program, který zakáže přerušení a pak se točí ve smyčce čtení paralelní port společně s Time-razítko hodnoty z Pentium je RDTSC operační kód (to čte CPU takt counter).Tak budu vědět přibližně, kdy byly pořízeny vzorky.Vzorkovací frekvence by se zhruba 500kHz až 1MHz.

Vyhledávání Google pro "paralelní logický analyzátor port" a najdete několik projektů, jako je tento.Zajímalo by mě, jak se měří čas.
http://www.xs4all.nl/ ~ jwasys/old/diy2.html

To se zdá poněkud bolestivé.Mají skutečný rozsah nebo logický analyzátor by bylo mnohem hezčí.

Díky, ano, jsem si najít více a já jsem stáhli nejdůvěryhodnější-znít jako software a ačkoli to funguje, je potřeba externího zdroje hodin.Netřeba dodávat, že výsledky ****.Vím, že mají skutečný analyzátoru by bylo lepší, ale já prostě dont mít jeden.

Souhlasím s tím, int-plauged více tasking OS jsou nejhorší, pokud jde o načasování, doufal jsem, že vzhledem k nízké rychlosti tohoto projektu by to mohlo jen pracovat, ale ..Ehhh

~ B

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back