S
SuperFEKO
Guest
Ahoj všem.
Potřebuji vaši pomoc.
Je dobře známo, že obecný anténu lze charakterizovat v horizontu Antenna korekční faktor (ACF) nebo Gain (G).
ACF je přijímající parametr.
G je přenos parametr.
Na základě vzájemnosti, teorie nám říkají, že dva parametry jsou příbuzné každému jiné.V lineární termín a máme:
1 / G = (R / ξ) * λ ˛ / (4 * pi) * (ACF) ˛
Kde:
ξ je impedance tohoto média, kde je propagace.
R je systém impedance (obvykle 50 Ohm)
λ je vlnová délka
Chtěl bych ověřit vztah mezi PVR a G s FEKO.
I výběr dipólová anténa pro testování.Chci rozdělit test na dvě části:
1) Příjem režim:
I Excite dipól s rovinou vlnu pole E electrin a měřím napětí (VR), přes zátěž 50 Ohm umístěné na rozdíl dipólu.Poměr E / VR je ACF.
2) Transitting režim:
FEKO byla karta PW, který umožňuje rozrušit dipól s opravdovým generátorem.Snažím se rozrušit propast s touto volbou.Po, vždy s FEKO, i plot Zisk dipólová anténa (stejná přijímající režim).Ale ..... výsledek je jiný: zisk dosažený v trasmitting režimu a ACF obteined v režimu příjmu neodpovídají rovnici v horní části papíru.
Jsem si jistý, že simulace přijímacího režim je správný (jiné ověřuje, řekněte mi to,).Myslím, že problém je vysílání režimu.Zejména si myslím, že problém je krmení simulace dipólu.
Můžete mi pomoci?
Má někdo používat kartu PW s FEKO simulovat skutečný generátor, který se živí anténa?
Někdo se snaží simulovat Zisk generických antény?
Díky moc.
Marco
Potřebuji vaši pomoc.
Je dobře známo, že obecný anténu lze charakterizovat v horizontu Antenna korekční faktor (ACF) nebo Gain (G).
ACF je přijímající parametr.
G je přenos parametr.
Na základě vzájemnosti, teorie nám říkají, že dva parametry jsou příbuzné každému jiné.V lineární termín a máme:
1 / G = (R / ξ) * λ ˛ / (4 * pi) * (ACF) ˛
Kde:
ξ je impedance tohoto média, kde je propagace.
R je systém impedance (obvykle 50 Ohm)
λ je vlnová délka
Chtěl bych ověřit vztah mezi PVR a G s FEKO.
I výběr dipólová anténa pro testování.Chci rozdělit test na dvě části:
1) Příjem režim:
I Excite dipól s rovinou vlnu pole E electrin a měřím napětí (VR), přes zátěž 50 Ohm umístěné na rozdíl dipólu.Poměr E / VR je ACF.
2) Transitting režim:
FEKO byla karta PW, který umožňuje rozrušit dipól s opravdovým generátorem.Snažím se rozrušit propast s touto volbou.Po, vždy s FEKO, i plot Zisk dipólová anténa (stejná přijímající režim).Ale ..... výsledek je jiný: zisk dosažený v trasmitting režimu a ACF obteined v režimu příjmu neodpovídají rovnici v horní části papíru.
Jsem si jistý, že simulace přijímacího režim je správný (jiné ověřuje, řekněte mi to,).Myslím, že problém je vysílání režimu.Zejména si myslím, že problém je krmení simulace dipólu.
Můžete mi pomoci?
Má někdo používat kartu PW s FEKO simulovat skutečný generátor, který se živí anténa?
Někdo se snaží simulovat Zisk generických antény?
Díky moc.
Marco