Získávání dat z mobilních telefonů GPS

S

Shodhan

Guest
Chci získat data z GPS povoleno mobilní telefon. Údaje mě zajímá, je souřadnice aktuální polohy a kontaktní číslo na nejbližší policejní stanici (je-li k dispozici). Pak chci poslat info. o aktuální poloze na telefon, že policejní stanici, že jsem dříve získané. Je možné tak učinit? Pokud ano, tak prosím pomozte .....

Dobrý den, pokud můžete přečíst GPS řetězec se vám následující řetězec z níže řetězce NMEA můžete získat místo. $ GPRMC, 220516,, 5133,82, N, 00042.24, W, 173.8,231.8,130694,004.2, W * 70 1 220516 Time Stamp 2 platnosti - OK-, V-3 neplatné 5133,82 aktuální šířka 4 N sever / jih 5 00042.24 aktuální délka 6 W Východ / Západ 7 173,8 rychlost v uzlech 8 231,8 Pravda hřiště 9 130694 datumem 10 004,2 Odchylka 11 W Východ / Západ 12 * 70 Kontrolní S pozdravem, Naveed

Díky Naveed, ale pak, jak bych měl poslat data jako zpráva na mobilní telefon?

Dobrý den, budete muset devolope žádost o to, který mobilní telefon máte? Operační systém, který je používá? Má GPS přijímač? Naveed

Ahoj, mám Nokia 5800. To má zabudovanou A-GPS podpora. Tak to může fungovat jako přijímač GPS. Takže můžeme přímo dostat ASCII řetězce z mobilního telefonu? Také jiný účel naší pomocí mobilního telefonu poslat SMS, když se spustí externě pomocí mikroprocesoru.

Dobrý den, pane, tento článek je velmi užitečná pro, moc děkuji, sei více [URL = "http://www.tvc-mall.com"] Mobilní doplňky pro mobilní telefony [/URL]

Pokud plánujete používat externí mikrořadiče, pak je mnohem jednodušší. Co můžete udělat, je, můžete najít několik testovacích bodů na GPS a GSM modem, které jsou vestavěné v buňce. 1. Doufám, že GPS bude mít UART rozhraní si můžete vzít ty piny externě a připojit se svým mikrokontroléry sériový port. Pak je snadno čitelný ASCII $ GPRMC řetězec. 2. Pro GSM, musíte použít AT příkazy k odeslání SMS. Stejně tak je třeba uzavřít na sériový port modemu GSM a připojte jej s mikrokontrolérem. Viz AT + CMGS příkaz poslat sms. Naveed

No, to info. byla užitečná. Ale je možné se dostat $ GPRMC řetězec a také poslat AT příkazy z portu USB na mobilní telefon, nebo se musíme dostat do obvody mobil?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back