začátečníci otázka Re: Expozimetr okruhu

A

ASelis

Guest
Jen začal dělat fandy projekty v posledním měsíci - stavební jednoduchých obvodů - a měl otázku k tomuto designu pro analogový expozimetr: [PŘIPOJIT = CONFIG] 73770 [/attach] Jako světlo / napětí, který teče přes fotorezistor zvyšuje, je světla LED 1, pak 2 ... Proč obvod připojit na zem ve dvou bodech, a jak R3 nastavit prahovou bod pro následné LED na světlo? Vím, že je to jednoduchá otázka - Díky předem za odpovědi.

Vzhledem k tomu, zjednodušené říkat - LED zastaví napětí zvýšit na dané napětí. Hodně Loke cestu Zenerova dioda by. Jen si myslím, o tom, kde proud půjde, když napětí na první LED nemůže dostat nad V. t.ex 2.

Díky - jsem pochopit, jak napětí kaskádovitě dolů na další LED, ale stále nemůže dostat hlavu kolem, jak R3 pomáhá.

To je pěkný a jednoduchý okruh, ale pro to, aby pracovat správně, může LED a zbylá hodnoty odporů je třeba zvážit při analýze. Jako začátek ... které LED dioda se rozsvítí jako první? Myslím, že budete říkat D1. No, to je správné, protože má vysoké napětí (na R1 R3 R2 +). Pak přijde řada na D2 (na R2 + R3), pak D3 (na R3). Jak jsme viděli, R3 je společné pro všechny. Zvyšování nebo snižování ji bude mít vliv na napětí na všech LED.

Díky (a Shukran), Kerim. Myslím, že konkrétní otázka zněla, proč bych musíte uzemnit obvod přes R3.

proč bych potřeboval uzemnit obvod přes R3
Jo promiň ... Teď vidím, co máte na mysli. Předpokládejme, že R3 je odstraněn ... co by se stalo? Chcete-li být upřímný, kompletní odpověď potřebuje, že máme všechny hodnoty. Ale v každém případě LED1 začne zapnout jako LDR odpor začne klesá poskytnout dostatek proudu pro LED světla mohou být viděny.

Po připojení R3 na zem, to nastaví totem voltů, při kterých vedl je zapněte. Klesající R3 sníží proud spodní 2 LED diody, čímž se zvyšuje volt úroveň potřebnou pro zapnutí těch LED diod. Navrhuji seznámení s simulátoru nebo dva. Pokud jde o mě, já jsem misspent: ^) mnoho hodin napodobují vedené sloupcové při hraní s mým homebrew simulátoru. L1 musí mít odpor inline, jinak to bude zabírat všechny aktuální a získat smažené. Tyto vysoké hodnoty ohm lze výrazně snížit, pokud vhodné omezující odpory jsou instalovány inline s každý vedl. Cílem je zajistit, žádný led je vystavena na více než 20 mA nebo tak.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back