Zkontrolujte prosím, zda mi SPI sběrnice pseudo kód

T

techie

Guest
Já jsem se provádí autobus SPI v softwaru. Může mi někdo pls ověření pseudo níže uvedený kód. Nějak můj kód nefunguje.
Code:
 CS = 0 smyčka 8 krát {výstupní bit na SI CLK = 1 přečíst kousek na SO CLK = 0} CS = 1;

ahoj techie Nejprve vám mela zajistit, počasí se chystáte realizovat hardware SPI komína nebo Sortware.I myslíte, že byste očekávat jen Software!. Také si mela vědět CLOCK polority, taktovací fáze .. [Color = Tmavěmodrá] Chcete-li napsat byte [/color] legrace (byte data) {CS = 0, / / Chip Povolit smyčka 8 krát, {SCLK = 1; Delay (3), SO = (data>> 7); Delay (3); SCLK = 0; data

Rozdíl v mém a váš kód je, že jsem psaní a čtení sériového data jeden okraj hodiny dříve. Můžete si ukážete na nějaký odkaz poznámek. Zpoždění by nemělo být nutné, protože moje periferní obvodu ENC28J60, která má 10MHz SPI sběrnici. Můj regulátor má pouze 2MHz hodiny.

ahoj techie Smím vědět váš řadič? .. Zkuste také s různými možnostech (většinou jsem to samé) jako dát zpoždění a bez.

Já používám Philips P89C51RD +. Jedná se o standardní součást 8051. Zařízení SPI je mnohem rychlejší než 8051, tak jsem didnt dát jakékoli zpoždění.

ahoj pro mnoho z SPI referenceses k dispozici, ale žádnou představu o své controller.any mají projít PIC můžete získat obecnou představu (h ** p: / / www.microchipc.com/sourcecode/ # interface). Vaše periferní ENC28j20 přijímají pouze zvýšení okraj datas.So ujistěte se, že!

V AVR je možné hrát s hodinami hrany a načasování. Myslím, že je to jen prostředek pro podporu různých zařízení, která by mohla fungovat podobně jako SPI. fe 74hc595. Takže to, co hodiny na okraj použití je dependednt na skutečných spi slave budete mít spojení s.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back