Zobrazení čísel na LCD Mikroc

T

tahir4awan

Guest
Já používám kompilátor MikroC a PIC16F877. Zkoušel jsem téměř všechny C kompilátoři, ale našel jsem Mikroc být nejlepší kompilátor. Moje otázka je, je to velmi jednoduché k zobrazování znaků na LCD, ale chci k zobrazení čísel nebo celé číslo se zobrazí na LCD. např. int x, x = 25 lcd_out (1,1, x), na vědomí, že toto není skutečný program je jen pro příklad.

zkuste takhle x = 25 ByteToStr (x, str); lcd_out (1,1, str);

Snažil jsem se tento kód: void main () {char txt [4], int t, t = 255; ByteToStr (t, txt); LCD_Out (1,1, txt), ale problém je, že když hodnota t je větší než 255 bez obnoví na 0. Zkoušel jsem i dlouho int t, ale nic se nestalo. a když jsem dlouho typu char txt [4] je dává chyba.

Raj opravdu mi pomohl díky. Nevadí, že když se tě zeptám poslední dvě otázky. Jaký je účel není v hranatých závorkách txt [4], co jsem se naučil v C je to pole. Proč ne je to prostě char txt druhý dole je můj programový kód a výstup je v obraze. Můžete mi říct, proč tam jsou prostory, v druhém řádku LCD. [Url = http://images.elektroda.net/38_1291498541.jpg]
38_1291498541_thumb.jpg
[/url]

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Odeslat zní v 02:35 ---------- Předchozí příspěvek byl v 02:34 ----------</span></span>
void main () {char txt [6], int t, t = 255; ByteToStr (t, txt); delay_ms (500); LCD_Out (1,1, txt); t = 256; wordToStr (t , txt); delay_ms (500); LCD_out (2,1, txt);}

1. funkce jako IntToStr () a WordToStr () převést čísla do řetězce tak, aby obchod, který řetězec, je třeba, aby prohlásil první řetězec, který v C, je pole znaků. 2. Tyto funkce převést čísla do řetězce pevné délky a přidat mezery na levé straně, pokud je číslo malé. můžete se zbavit těch prostory pomocí LTrim () zkuste Lcd_Out (2, 1, LTrim (txt));

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Odeslat zní na 23 : 31 ---------- Předchozí příspěvek byl v 23:28 ----------</span></span>
, pokud máte nějaké nejasnosti o funkcích knihovny mikroC, jen dvojklikem na název funkce v knihovně manažera. Ukáže vám podrobnou dokumentaci této funkce.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back