způsob, jak rozšířit digitální 16 bitů na 18 bitů vstup DAC

V

vahidkh6222

Guest
ahoj přátelé,
Mám 16 bit data bus a já měl poslat na DAC s 18 bitů vstup,
Chci využít plného rozsahu výkonu / DAC, takže jsem ji prodloužit na 18 se mění takto: \

DAC_DATA18 = DATA16 & "00";

ale myslím, že it'l zavést některé kvantování harmonických nebo ither bd věci.
takže víš, co je více scintific způsob tohoto rozšíření?!

Získáte 16 bitový výkon z DAC plus trochu víc.Vaše "nové" LSB bude mít jen velmi málo chyb v porovnání s obvyklou chybu 1/2LSB, která je obvyklá v DAC.

Použil jsem tento trik již před mnoha lety a dostal o 3 dB vyšší výkon ve srovnání s DAC s 2 menší kousky.

vahidkh6222,
Můžete navrhnout systém bude fungovat.Nebudete mít 18 bitové rozlišení, ale dostanete větší přesnost v "nových" LSB nadýmavý, jak to nazývá (bit 1, pokud se domníváte, že "skutečný" LSB z 18 bitů DAC, aby se trochu 0) na 18 bitů DAC.To je vzhledem k jeho vlastní lepší rozlišení, přesnost a diferenciální nejsou-linearity.Jak nadýmavý zmiňuje, vnitřní / - 1 / 2 LSB chyba je / - 1 / 2 LSB z 18 bit DAC.
Pozdravy,
Král
.
I don't understand your symbolika DATA16 & "00", předpokládám, to znamená, že jste odpovídající MSB ze 16 bitů dat s MSB na 18 bit DAC.V C, "&" je bitový "A" operace.Možná, že používáte syntaxe z jiného jazyka, nejsem obeznámen s.V každém případě bude váš plán práce.
.
Pozdravy,

Přidáním dvou pomocných bitů na dně, ve skutečnosti jste jen násobí signál 4 (i když volt-moudrý jste omezen napětí výstupu DAC swing), takže žádné další narušení může dojít.Plus, samozřejmě, že jde plném rozsahu.
-b

Vynásobením signál 4, vynásobte si také hluk o 4.SNR tak zůstává stejný (16 bitů odpovídá 96 dB).To znamená, že jste přidal dva (tak pojmenovaný) "hlukovým kousky".Oni jsou opravdu skládá kvantizační šum, ale nikoli harmonické zkreslení nebo něco podobného, co jste zmínil.

Tam je nějaký chytrý metody interpolovat signál apriori informace a předvídatelný snížit hluk.

Ale to musíte opravdu zvýšit SNR?Ususally 96 dB je dostačující pro většinu aplikací.

Takže stačí přidat dvě hlukové bity s hodnotou "0" a krmiv, do DAC.

Kéž bych mohl zvýšit SNR, ale ano, mým hlavním zájmem je zachovat původní 16 bitový SNR a ujistěte se, že nepřesný.
Díky přední všechny odpovědi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back