Zpoždění 1s 8 MHz 16f84a

E

E-monk

Guest
Ahoj všem, hledám podprogram zpoždění ASM o 1sec na 8MHz .. s PIC16F84A. Mohl byste mi pomoci? Pozdravem, E-Monk

Ahoj .... i když já dont mít mnoho znalostí o PIC ... použít ke generování timer0 zpoždění 50ms ... to vyžaduje určité calcultion jako ... co je vnitřní taktovací frekvencí mc ... Předpokládám, že to je 1US ... pak timer0 krocích každý 1US ... časovač přeteče po 65536 se počítá, tj. (po 65.536ms) ... k vytvoření zpoždění 50ms ... (65536 - 50000): 15536, tj. (3CB0 v HEX) zatížení je tato hodnota časovač ... takže teď časovače vytváří zpoždění 50ms ... opakování tohoto zpoždění 20 krát ... dám ua celkem zpožděním 1 sec ... to byl jen nápad, provedení ... dělám to v 8051 ... Hodnoty časování bude určitě měnit ... zkuste to implementin .... Pozdravy.

díky! Udělal jsem už myslet na to, ale můj problém byl, že TIMER prostě musel 65536 možností .. - 65.536ms, nestačí! díky .. znovu!

srry ... ale i didnt dostat s ur slovem "65536 Možnosti" .. to by mělo vždy přepad na této bodů ... změna by mohla být v načasování ms nebo nás ...

můj problém byl, že TIMER prostě musel 65536 voleb
je třeba si přečíst některé knihy programování a mnohokrát zařízení v manuálu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back