zvolit počet bitů dat z generátoru,

T

tarakapraveen

Guest
Nazdar,
Jsem na pochybách.
Pokud chci, aby simulovaly OFDM systému pro 54 Mbps Data kurzu kombinace.

1) Je to Přenosová rychlost závisí na počtu vstupních údajů bitů?

2) jsem 2048 bitů i simulované celkový systém dává maximum 1 / 10 ^ 4 pouze jako BER.Is je správné dělat?

3) Děláme simulace tím, že některá data a některá modulační techniky.
Ze simulace je možné vypočítat Přenosová rychlost? Jak? Plz objasnit tuto pochybnost.

Thanks in advance
Tarakarpaveen

Magnetofony kasetowe już dawno wyszły z codziennego użytku. Choć ostatnio było dość głośno o Walkmanie SONY TPS-L2 (za sprawą filmu ''Guardians of the Galaxy''), to zapewne nikt nie zamierza powracać do słuchania muzyki na tego typu urządzeniu. Co by jednak było, jeżeli byśmy w takiego ''staruszka'' tchnęli ducha XXI wieku? Odpowiedż na to znalazł...

Read more...

Nazdar,

asi nebudu schopen odpovídat na vaše otázky úplně, ale doufám, že dám vám nějaké tipy.Důvodem je to, že jste popisují systém v obecné rovině, ale ty otázky jsou dost zvláštní - ale prosím, nemáte ji jako trestný čin.

1.Záleží, jak se rozhodnete Váš systém, zejména jak si rozdělit zdroje do různých uživatelů.Existují dva způsoby, jak na to - přidělí 50 Mbps OFDM kanál pro jednoho uživatele v čase, nebo přidělit stejný kanál pro více uživatelů najednou (některé ze sub-dopravci bude rozdělena na jednoho uživatele a některých dalších sub - dopravců - do druhého, atd.)
V případě vašeho systému je první a váš výběr je čistá 50 Mbps pak rychlost přenosu dat je nezávislá na vstupní data bitů.Mělo by být spíše závislé na kanál podmínek.

2.Za účelem posouzení BER pro systém, budete muset vzít A LOT vzorků.Čím více vzorků užíváte - vyšší přesnost.Usnesení je jeden bit, takže pokud jste převodu pouze 2048 bitů, pak je maximální dosažitelná přesnost je:
1 / 2048 = 0.5E-3

Předpokládám, že váš výsledek je velmi konzistentní.Kromě přenosu přes 2048 bitů 50Mbps kanál má maličké množství času - RF kanál by mohl být velmi různé další sekundu, ale simulací ignorovat tuto skutečnost.

3.To závisí na tom, co máte na mysli modulací techniky.Pokud je QPSK nebo 16QAM - pak není možné říci, jaká je rychlost přenosu dat.Je možné konstatovat, že QPSK provozuje 2 bitů na symbol a 16QAM - 4 bitů na symbol.S cílem zjistit rychlost přenosu dat, je důležité znát symbol kurzu.
Řekni máte 50 000 symbolů za sekundu a vaše modulaci QPSK - Rychlost přenosu dat je pak 100Kbps.Nicméně pokud FER (Forward Error Correction) je zaměstnán v systému, pak rychlost přenosu dat je mnohem nižší,
protože některé bity jsou použity pro opravu chyb účely.

Systémy jsou navrženy tak, aby byly určité údaje sazeb a simulace, pouze se snaží napodobovat, že systém.Jste-li stavební simulace systému, pak musíš vědět, že rychlost přenosu dat z daného systému.Není to naopak.

Doufám, že jsem neměla zaměňovat jste ještě ...

Nazdar,

Velice děkuji za odpověď ur cenné, neboť některé moje pochybnosti o tom, že jsou v dilematu se jednoznačně objasněno.

1) Zde, pokud budeme brát 2048 bitů ==> Max BER je 0.5E-3. Můžeme jít pro bližší počet iterací zatímco simulace a Transceiver ke zlepšení BER? Je to správná cesta
dělat?

2) Zatímco vysílat prostřednictvím Rayleigh kanál právě i přímým součtem Tx signálu a zpožděné verze vysílá signály jednoduše (stočil se vysílá signály s Rayleigh blednoucím koeficienty). Ale co jsem cítil jsme získali Dopplerova posunu účinkem kvůli multipath vyblednutí. prosím naznačují mi překonat tuto nevýhodu?

3)
V případě i použití 2x2 MIMO OFDM v případě 8-QAM jsem dostat ploché křivky pro všechny Eb / No Values. Je to pravda? A pro ostatní BPSK, QPSK ,8-PSK a 4-QAM jsem schopen dostat dešti pokles grafy (BER vs Eb / Ne)Thanks in advance
Taraka

1) Samozřejmě více vzorků bude poskytovat přesnější BER, ale mějte na paměti, že váš kanál by měl být měnící se v (pseudo) náhodných způsobem.Pokud stejný 2048 bity jsou posílány přes stejný kanál, pak není třeba opakovat, protože výsledky z každé simulace by se stejně.

2) Byl jsem zapojen do UMTS simulací dávno.I
haven't postaven kanál model, ale stejně jako já vzpomenete provedena IIR filtru.
Hlavní myšlenka spočívá v tom, že každý kohout (jediné cesty) se rozdělování spektra rozšířené okolo středu frekvenci.U některých tvar Dopler spektra.To může být popsán přenosem funkce ve frekvenční oblasti.Nyní inverzní Fourierova transformace z přenosové funkce vám funkce IIR filtru.Filtr by nemělo být těžké postavit - musíte mít jeden již pro tvarování impulsů v vysílač (jako root-vzestup kosinus impulzu filtrem.

3) Mám v dostatečné znalosti a MIMO OFDM.Jen rychlé poznámky - QPSK a 4QAM je stejný typ modulace.Já jsem jenom zvědavý, co je 8QAM.Předpokládám, že souhvězdí 8QAM by měl být poblíž 8PSK, které by měly být lepší pro PA v vysílačem.

BR, Gied

nazdar,

Děkujeme vám

Zjišťuji, že v souhvězdí 8-QAM zcela odlišné od 8-PSK je jako obdélník constelation. HAV jsem pár MIMOalso.I mít pochybnosti v simulovaném MIMO OFDM s 2x2.

1) jsem udělal simulaci v základní pásmo. Jsem Simulate IT ve středu frekvenci 5.2GHz. Existuje nějaký omyl, pokud budeme dělat takhle?

2) plz vysvětlit několika slovy to, co se přesně děje v kanálu odhad part.Is to stejné jako vyrovnávací různých?

3) Předchozí odpověď máte uvedeno na 50.000 symbolů za sekundu modulaci QPSK znamená datarate stává 100kbps.I může pochopit, že v tomto i pochopit to, co bylo 50.000 symboly musí být získávány z údajů generator.If, je to tak jak říkají, že bychom se generování
50000 bitů za jednu sekundu z generátoru náhodných použití v theMatlab. Objasněte prosím tuto pochybnost.

Thanks in advance
Taraka

nazdar,

zvažování 8QAM a 8 PSK je rozdíl pouze ve velikosti 45 n * 90 konstelace symbolů.Pokud amplitudy jsou stejné pro všechny body, pak 8QAM stává 8PSK.Těch 45 n * 90 jsou velmi náročné pro výkonové zesilovače v TX, protože to vyžaduje vyšší linearity.

1.Pokud vaše základní pásmo má stejné vlastnosti RF kanál, pak by mělo být vše v pořádku.Možná zkreslení signálu frekvence nahoru / downconversio by mohly být vzaty v úvahu.

2.kanál určuje odhad přenosové funkce (například T (x)) RF kanál,
tj. jak tx signál je narušena kanálu.Pak je možné stavět inverzní funkci RF kanál, přenosová funkce, řekl jsem (x).Je-li I (x) funkce se aplikuje na přijaté signálu, pak narušení účinku rf kanál je vyruší.Tato operace se nazývá vyrovnávací.Za účelem plnění ch.odhadu některých tx info by měl být znám do přijímače dříve, jako pilot ch nebo midamble.Existuje spousta ebooks v internetu a pravděpodobně zde o ch.odhadu.

3.Symbol sazba systém v příkladu je 50k za sekundu.Nicméně každý symbol přenáší 2 bity, pokud jsou 4 možné různé stavy QPSK.Takže zdroj bit generátor má rychlost 100kbps.Nyní bitů proud demultiplexed ve dvou paralelních bit proudů 50 kbps.Pak se symbolem je vytvořená přičemž dvě bit z paralelních proudů (jediný bit z jediného proudu v čase).

Pokud odlišení typ systému je 8QAM, pak každý symbol přenáší 3 bitů najednou.Aby se převod 100kbps proud, jen 33.3kilosymbol za to je nutné pro 8QAM.

Doufám, že to pomůže, Gied

Díky moc za ur cenné odpovědi

My jsme pomocí IFFT / FFT pair v OFDM.IFFT je pro základní pásmo modulace až moje knowledge.In můj projekt recenzi vnější pozorovatel ptali, jak IFFT příčin základní pásmo odlišení a vysvětlil takhle.

1) Pokud se použije FFT do sine vlny jsme získali frekvence components.How dává modulace?

2) Jak se rozhodnete / interpret IFFT funkce fyzicky?

3) jsme získali sériová data z pramene před uplatněním IFFT jsme dělící intoOFDM symobls, že po použití IFFT.My pochybnost je, pokud budeme uplatňovat IFFT k sériové údajů
tj. bez konverze do OFDM symbolů je stejný jako IFFT použita po přepočtu do OFDM symbolů?

4), zatímco před použitím na kanál údaje musí být sériové form.Is nějaké omezení, jako je tohle? (Protože jsme přidáním SNR v awgn (signálu, SNR) v Matlabu).

Podekování vás
Taraka

Děkujeme vám,

nazdar,

s odkazem na Váš první příspěvek:

podle Monte-Carlo simulace, pro odhad dané BER pravděpodobnost, Pb, požadovaný počet vzorků, N, musí splňovat následující podmínky:
N>> 1/Pb.

v simulaci digitálních comm.N systémy> 10/Pb je dobrá volba.

pozdravy

nazdar,
i když jsem mlhavou představu, proč se používá v IFT OFDM, necítím příslušný dostatečně vysvětlit to.Stejně vím, MATLAB funkce je špatný.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back