H
HS
Guest
Hodlám stavět 1.2mX1.2mX1.8m zvukotěsné komoře.
Nesavá RF bude mít téměř 40 dB průchozí ztráta na 2,4 GHz.
Viděl jsem thre jsou některé znalosti kluci tady na fóru, a mám několik otázek.
1.jak daleko jsem se najít mou anténou pod test od zadní roviny, aby nedocházelo k chybám?Jedna lambda, nebo 2 Lambda?nebo více?
No, na stejnou otázku pro vysílací antény?Je dost vlnové dálky?
2.kde najít dobré (ale ne drahé) antén pro měření (Předpokládám, že pro kalibraci I potřebovat 2 stejné antény).Jednoduché dipólů bude stačit?
Co Balun?To by mělo být velký otazník.Nemám tušení, jak udělat, aby rukáv Balun.Slyšel jsem, že je nejlepší způsob, jak jít od vyváženého do 50 ohm koaxiálního kabelu.
3.Hodlám využít VNA pro měření.Počítač bude spojeno s VNA pomocí GPIB a další odkaz na jednoduchý krok za krokem motor pro pozicionéru.
Potřebuji software pro corelate čtení z VNA pokaždé můj motor tah jiné (řekněme) 5degree.Kde najdu, že software?
4.Vynesení?Jakýkoliv nápad software, nebo jen excel šíření list?
5.musím místo feritové korálky na RF koaxiální kabely, aby se zabránilo RF zem proudy rozmnožování?
No, myslím, že žádám příliš mnoho a už nechci naštvat lidi kolem.
Děkuji předem za všechny připomínky a nápady!
Ted
Nesavá RF bude mít téměř 40 dB průchozí ztráta na 2,4 GHz.
Viděl jsem thre jsou některé znalosti kluci tady na fóru, a mám několik otázek.
1.jak daleko jsem se najít mou anténou pod test od zadní roviny, aby nedocházelo k chybám?Jedna lambda, nebo 2 Lambda?nebo více?
No, na stejnou otázku pro vysílací antény?Je dost vlnové dálky?
2.kde najít dobré (ale ne drahé) antén pro měření (Předpokládám, že pro kalibraci I potřebovat 2 stejné antény).Jednoduché dipólů bude stačit?
Co Balun?To by mělo být velký otazník.Nemám tušení, jak udělat, aby rukáv Balun.Slyšel jsem, že je nejlepší způsob, jak jít od vyváženého do 50 ohm koaxiálního kabelu.
3.Hodlám využít VNA pro měření.Počítač bude spojeno s VNA pomocí GPIB a další odkaz na jednoduchý krok za krokem motor pro pozicionéru.
Potřebuji software pro corelate čtení z VNA pokaždé můj motor tah jiné (řekněme) 5degree.Kde najdu, že software?
4.Vynesení?Jakýkoliv nápad software, nebo jen excel šíření list?
5.musím místo feritové korálky na RF koaxiální kabely, aby se zabránilo RF zem proudy rozmnožování?
No, myslím, že žádám příliš mnoho a už nechci naštvat lidi kolem.
Děkuji předem za všechny připomínky a nápady!
Ted