1 / 2 drát LCD a klávesnice řidiče

J

joy123

Guest
Dobrý den, jen zeptat, jestli někdo má nějaký dobrý nápad pro můj projekt, který je buglar alarm, já jsem s použitím LCD displeje 16x2 (10 drát), a 4x4 klávesnice (8 drát). tak i třeba 18 kabel pro připojení LCD a klávesnice (což je vedle hlavních dveří) na hlavní ovládací skříňky (vedle pojistkové skříňce). můj dům je pre-telegrafoval pro alarm, tam je 6 žilové se vedle hlavních dveří, kde mám v plánu připojit keyboaard a displej, takže je tam nějaký nápad, jak si můžu udělat to 18 kabel do 6 kabel ven? díky předem

Jedním z návrhů je použití I2C periferií pro klávesnici a LCD řadiče. Philips mají takové zařízení. srizbf 9thjune2010

Také byste mohli použít posuvné registry, nedoporučuji I2C, protože délka kabelu (sázka je větší než 5 metrů), ale ... kde plánujete nastavit všechny řídicí logiky? Možná byste mohli dát malý mikroprocesor pro LCD displeje a klávesnice čtení, a jen komunikovat s hlavní regulátor s 3 kolíky (RS232 TXD, RXD a GS) a 2 piny pro napájení! tak odesílání / recienvig data bude snazší ... jen hledání "malý terminál" nebo "mikrokontrolér terminál s LCD klávesnicí" těchto hodit na obrazovce wathever oni mohli přijímat a odesílat veškeré stisknuté klávesy .. Samozřejmě byste mohli udělat jeden vyhovoval vašim potřebám ...

Ve skutečnosti jsou to některé dobrý nápad, i tho já nejsem opravdu famillier s 12c nebo posuvné registry, ale myslím, že mám dívat se kolem sebe a zkontrolujte, jestli se mi podaří najít nějaký dobrý projekt. pokud jste chlapi vidět žádné dobrý budete sdílet odkazy, @ Kurenai_ryu jeho ne větší než 5 metrů, ale i láska, aby byla tato možnost zapouzdřit musím změnit nastavení. všechny řídicí logiky je nastavení a udělal již v původním řízení box pro alarm. , které mají celkem 18 pinů mezi LCD a klávesnice, se mi líbí váš nápad, pokud máte nějaké například budete sdílet se mnou?

Jen dont dělat, co jsem udělal. Minule jsem programoval klávesnice, použil jsem resister matice a uc se ADC číst stisky kláves. Jediná výhoda byla, že je použit jeden I / O pro 20 + klíče a žádné další logických čipů. Věc byla bolest v ** ke kalibraci.

joy123, musíte postavit jen jeden! jeden na přední straně dveří (koryto vaše 6pin dostupný kabel.)! Ale musíte změnit zdrojový soubor z vašich hlavních regulátoru, takže to není psát na LCD. místo toho, to píše sériový port (s MAX232 RS232 bude připraven na terminál) a hlavní správce nečte klávesnici, místo toho čte sériový port (koryto stejné MAX232) ... pokud máte zdrojový kód, a volný sériový port (většinou jakéhokoli mikrokontroléru bude mít jeden) je to hračka ... asi jediný pin klávesnice ... Ano, je to velmi těžké ... jsem vyslán řešení na této stránce ... fungovalo to velmi dobře na Lab. http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=394058&highlight=lcd+keypad , ale se špičkou z wassabi, je to nepříjemný pocit! také může klávesnice neměla být příliš dlouhá od vstupu ADC ... bude degradovat napětí a chytit nějaký hluk ...

i stavět můj intrudure alarm, který byl zveřejněn v EPE MAGAZIN 04. 2002 jsem si všechno softcopy, její mít PIC16F877 a mám Sorce soubor je příliš, ale to nemá žádné RS232. to by mohlo být snadnější pro vás, ale zvyklý být pro mě snazší: (pokud chcete mít podívat i připojené vše pod?.

jo! Zdá se velmi robustní projektu ... Už jste to stavěli? to funguje dobře?, nejsem moc jistý, co a jak dělá Pomocná klávesnice funguje ... (Funguje stejným způsobem první klávesnice?) Štěstí VÝMĚNA první klávesnici otevře RC6 a RC7 které jsou VIC USART PORT (s MAX232 a appropiated Crystal hodnotu bude mít pracovní RS232), takže ... je to možné, budu vypadat po svém volném čase, a doufám, že jestli někdo jiný může pomoci nám s tímto problémem (migraci z klávesnice-LCD USART)

ya Postavil jsem to už, já nejsem pomocí druhé klávesnice. 2. klávesnice volitelně, s omezeným functinality (pouze odzbrojit a paží) myslím. Nechtěl jsem to ještě drát. jeho na lavičce test za posledních 1 týden, zatím velmi dobré, žádný problém. Díky, prosím, když dostanete šanci.

mmm ... promiň, jsem právě teď ... Mám prezentaci projektu na thusday a já pracuji na tom .... po thurday budu mít více volného času (dost času na test skutečný kód, a činit správná změny na ní) ... v době, zkuste se podívat na sériovou komunikaci na assembler nad PIC16f s USART ... se dozvědět, jak to funguje ... také! který assembler (nebo verze) se tento kód funguje? Snažil jsem se MPASM a nemohl sestavit přímo z krabice! (I máte hex, pomůže mi srovnat ten, který jsem dostal modificating kód pro MPASM, prosím pošlete ji ...)

[Quote = Kurenai_ryu] mmm ... promiň, jsem právě teď ... Mám prezentaci projektu na thusday a já pracuji na tom .... po thurday budu mít více volného času (dost času na test skutečný kód, a činit správná změny na ní) ... v době, zkuste se podívat na sériovou komunikaci na assembler nad PIC16f s USART ... se dozvědět, jak to funguje ... také! který assembler (nebo verze) se tento kód funguje? Snažil jsem se MPASM a nemohl sestavit přímo z krabice! (I máte hex, pomůže mi srovnat ten, který jsem dostal modificating kód pro MPASM, prosím, pošlete to ...)[/quote] Ahoj, im Promiň, že jsem nechtěl, aby se zasadila u na to. U r velmi laskavý. Nevím, jak poděkovat u. Budu se po hax soubor několika minut, po pátrání na čistý jsem zjistil, že to je věc .. TASM, abych byl upřímný, jsem trochu zmást příliš. Každopádně jsem si hax soubor, který by mohl pomoci u. [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 1 hodina 6 minut: [/color] [/size] tady je všechno soubor

OK, mám soubory, jsem nejprve ... bude testovat (vidět, jak to funguje) a pak budu navrhnout potřebné změny, aby to fungovalo s RS232 terminál ... Myslím, že to bude jednoduché .. ale já jsem trochu rezavý v assembleru PIC ...

díky za pomoc mi, bude jedna další věc, kterou si šek? v pasivním režimu, jeho práce perfektní, když jsem nastavení všech kanálu pro otevřenou smlouvu, ale pokud se soubor pro úzkou smlouvu vždy na bzučák. budete vědět, co mám na mysli.

mmmm ... s aktuálním obvodem .... K čemu je malé pic? (16F84), jak jste se připojuje, že je kód ... stejně ... Vzal jsem to připojený jednoduchý push-tlačítka pro VCC ... (Ty jsou obvykle otevřené ...), pokud máte nastaveno, aby normálně zavřít, musíte také dát na všech vybraných kanálů, rozpínací knoflíky ... (Pokud si dobře vzpomínám, tam nejsou žádné z těch na Proteus .. tak jste se zkoušejí s uzavřenou přepínače?) Jsem upravil původní kód k montáži s MPLAB a dostal ho bez výrazných těmto rozdílům ... tak teď modifikujeme část. Jsem identifikoval postup LCDOUT jako obecný výstup rutina ... Budu změnit na nějaký postup pro přenos dat ... problém pouze s tím je rozdílnost mezi datového bajtu a velení byte ... ale jako vše je v anglicky (tak to používá 7-bit ASCII) a jediné významné příkazy (v tomto programu, na rozdíl od inicializace ...) je "goto" příkaz, který je příkaz (0x80 + pozice) (přes 7 bit) můžeme odeslat bez konfliktů ... (Ale musí terminál, který lze interpretovat 0x80 ne jako znak, ale jako příkaz ...) na klávesnici ... Mám zjištěny 2 klávesnice postupy ... Mám v plánu nahradit jak s jednoduchým Příjem dat ... bez fantazie vůbec ... doufejme, že budu mít vše skončilo tím, o víkendu ..

Omlouváme se za pozdní odpověď, byl jsem pryč na víkend .. ya jsem zapomněl říct, aby vzali 16F84. i dal 8 spínač, který by mohly být normálně otevřený nebo normálně zavřít stejné Proteus i DSN souboru vám dal, je tam jen 4 (pro změnu normálně otevřít nebo zavřít, musíte stisknout červený bod vedle přepínače). a původní kód funguje dokonale, jak by mělo být kromě pasivní mód (.) a já jsem to již smontované, s původním kódem a na zkušební stolici za poslední 2 týdny, žádný problém, tak daleko. Snažím se změnit pasivní režim pro všechny zóny wathcing režimu a používat ji, když nikdo v doma, a alarm na mód pro noční dobu (tak můžu změnit stav zóny), ale já nechci, abyste se zmást tak zachovat se vaše dobré skutky. ještě jednou díky. případně další otázky, dejte mi vědět.

dostal předběžné pracovní! ale i najít velmi obtížné stiskněte tlačítko 'D' (platné) a RESET systému ... (Alespoň jsem mohl své poslední tiskové heslo ('1111 'na sim) a stiskněte tlačítko' - '(prázdné), aby si práci ...), ale tento program potřebuje 4MHz hodiny pro práci! Nejsem si jistý, o 3.2MHz, ale myslím, že hodnota SPBRG se musí změnit od 25 dec 20 prosince ... Neudělal jsem to proto, že byl na 4MHz sim ... a dostal lasy to vyzkoušet ... zkontrolovat, klávesnice a LCD jsou ztraceny! používat virtuální terminál pro zobrazení dat d stiskněte znak poslat ... (Nejsou viditelné, ale jsou posláni stejně ... jen v případě, pokud jste nepoužili virtuální terminál před) [url = http://images.elektroda.net/66_1277700273.jpg]
[/url] tam je ještě mnoho změn, jako jsou přesné umístění přes terminál LCD ... Možná bychom měli navrhnout vlastní terminál ... to není tak těžké, ale musí být kompatibilní se všemi okruh (s LCD pozici, debouncing, waitkeypress, waitkeyprelease ... atd.), takže teď, máte elektrické vedení, pozemní linku a linku pro přenos na LCD a linky pro příjem z klávesnice ... testovat a komentář o tom ...

to je vypadá opravdu dobře, díky, já se nesnažil dosud, budu se snažit do 2 hod, kdy jsem doma. Existuje nějaký způsob, jak mohu používat klávesnici pro kontrolu palubě? Nikdy jsem použít vartual port dříve. ps: červená malé tlačítko nahoře platného klíče, je pro změnu stavu klávesy vždycky zavřít / otevřít, i za normálních okolností změnit platný klíč vždy klíčový pak stiskněte tlačítko reset, jakmile pak změna platného klíče, znovu vždy otevřené . si myslela, že pokud jeho pomoci. budu může přijít s více otázkou brzy! [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 1 hodina 57 minut: [/color] [/size] ok, našel jsem pár věcí, stejně jako i cant uloženy normálně otevření / zavření na 6 a nemůžu dát žádnou hodnotu , ale mohu změnit PIN od 1. Asi terminál část není zatím dokončit!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back