2.5D simulátor přesnost

Můžeme charakterizovat vliv náhodných povrchu ekvivalentní impedance?Kde se, že 100% chyba pochází?

Snažil jsem se simulovat Vivaldiho antény IE3D, MWO, hybnost, FEKO, HFSS, Empire, Ensemble a další EM software.Všechny kromě HFSS nejsou dobré pro konečný substrátu.

I remmember, že většina z těch softwarových firem se zúčastnili testování apartmá EM, test byl Vivaldi - většina z nich tvrdila, včetně vítězství EMPIRE.
Ale jako věc znalosti jsou některé třídy simulačních nástrojů EM a ne všechny jsou stejné:
1.Lateraly otevřené metody-box Mommentum, Ensemble a originální IE3D - to jsou SOFTWARE Optimalizováno pro plošné spoje, vynikající pro tištěné antény, vícevrstvé.Má triangulat buněk.kovové zaoblené, takže lze aproximovat velmi dobře, jak dobré geting přesnost a rychlost.
2.Uzavřený box máma metoda-Sonet, MWO: velmi dobrý pro tištěné obvody v uzavřeném boxu.Ale obvykle dobré pro velmi tenké vrstvy kovu a přes otvor trik k účtu na tloušťku je v určité oblasti použití, clumpsy přiblížení.Obvykle máte jen rectungular záběru.
3.New IE3D má oba typy algoritmů v jednom softwaru, včetně speciálního algoritmu, který umožňuje trojúhelníkové buňky, ale platí za to být pomalejší simulace.
Všechny 3 jsou optimalizovány pro tištěné obvody pracovat, některé jsou 3D v kovu (IE3D, někteří z aNSOFT CODE).
Ale nejsou plně 3D (což znamená, konečný dielektrické rezonátory nebo substrátu).
Když potřebujete konečný dielektrikem, pak budete muset použít FEM (HFSS), nebo
FTDT (CST, QW3D, EMPIRE, věrnost, atd.).
Některé antény jsou vyvinuty, v jednom z prvních 3 typy (uaually IE3D nebo Ensemble) a dokončení projektu pomocí FTDT nebo pro malé antény (HFSS).

YingYang,
Jaká je velikost vašeho substrátu?Jak je to ve srovnání s velikostí vrcholu metal?

Já jsem pracoval na ploše otvoru 265 mm ^ 2 a muset zabalit tolik Vivaldiho anténa.Všechny 2.5D simulátor nechápe, 377 ohmů, neboť předpokládá nekonečné substrátu.

I s HFSS, je výsledek také není příliš uspokojivé, ale v porovnání s ostatními, je to lepší.HFSS neumožňuje dobrý popis na vyzařovací diagram.

antény pro simulaci, je velmi důležité definovat správné hranice.

Nevím, hodně o všech těchto softwaru, ale mohu říci, že
AnsoftHFSS je lepší (rychlejší), že HPHFSS, a v mém bývalém zaměstnání (2002)
IC návrháři AnsoftHFSS použít k vytvoření S-parametr soubory
k použití v Cadence pro jejich tvorbu.Řekli, že to funguje dobře.
Já jsem navrhl vazební 4 w / ADSMomentum a pouze jeden byl
očekávaný výkon.Také spolupracovník navržen pomocí vazební
Sonet (to si vedla dobře v laboratoři), jsem si vzal jeho struktura a dovezené
to ADS2002C (hybnost) a simulace byl pryč!Centrum Freq
byl pryč a výstupní veličiny jsou pryč.Zdá se mi, že geometrie
je významným faktorem pro software schopnost správně model svého obvodu.

Na zdraví

Můžete si to vyzkoušet vícevrstvé patch pro porovnání různých software.Musím říct, IE3D překonají HFSS.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back