BB0703 , PICKit2 s Buck / oživení obvodu & až 256K EEPROM

Některé otázka pro 18F97J60 díly na V2.60:
Citace:

Myslím, že problém s 18F97J60 podpory byla zavedena v nové verzi 2.60 - tedy změny, ke snížení J-série programování krát způsobené potíže s tímto přístrojem.
Vzhledem k tomu, že změny byly k přístroji soubor, má smysl pro starší přístroje souboru děl.
To bude opraveno v příští přístroj soubor aktualizace.

V nové verzi V2.60 zdá se dotýkají i některé další díly, jako např.: "PIC24FJ256GA110"

Bezprostřední opravu zvrátit zpět na V2.55, zde je odkaz ke stažení pro V2.55:
http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/PICkit% 202% 20v2.55.02% 20Setup% 20A.zip

PICkit 3 byla po delší dobu, zde je několik zpětnou vazbu od uživatelů, kteří se oba PICKIT 2 a 3:

1.plánování časového hlediska:
PICkit 2 a 3 využívá stejný čas.

Zkouška na 24f PIC:

Citace:

"I pickit3 otestoval a zjistil, že není rychlejší než pickit2.

file GOLDemo PIC24 PICtail 1.hex z grafické knihovny

Core 2 Duo stroj

expoler16 palubě

24fj128ga010výsledky testů

icd2 50 sec

pickit 3 20 sec

pickit 2 20 sec

realice 5 secMyslel jsem, že se pickit3 by být rychlejší, ale to není.
"

Některá řešení pro PIC16F88 uživatelů, když se vyskytly potíže:

Otázky bylo nalezeno:
Citace:

Nazdar,Nedávno jsem dostal PicKit2.
Pracoval jsem na pic16f88.
Všechno šlo v pohodě, až jsem program, že se tyto konfigurace:

- MCLR pin jako IO

- Časovač na 1

- Interní oscilátorkterá se zdá být jedním problémem tohoto mikrokontroléru.
Našel jsem další témata díky Google, kde se hovoří o stejném problému.
Ale zdá se, že mi nemůže smazat vůbec v mém případě.
Snažil jsem se s Pk2cmd, PicKit 2 ver 2.55, Pickit 2 ver 2.60, MPlab 8,20, ...
Firmware je 2.32.

Snažil jsem se o metodu, která říká, spojit pracovní Obr pak na swap a vymazat špatné jedna.
To nefunguje.Nevím jak postupovat, aby vymazat to ještě jednou, a to změnit můj program tak, aby nebyla na tento problém mít více.Existuje způsob, jak vymazat tím "ručně" PIC 16f88 použitím jednoduchých napětí na některé vývody?Děkuji předem za vaši pomoc,

Ještě pár info o záchranu PIC18F88 atd.

Citace:

UsneseníDíky Toley pro zasílání mi pár problému PIC16F88 dílů.
Tento problém je unikátní 18-pin částí, které sdílejí Timer1 oscilátor s PGX programovací piny.
Díly zahrnuty jsou PIC16F88, 87 a možná i na 818, 819, 62xA & 648A.Problém nastává, když přístroj je naprogramován tak, aby:

1) Je použití vnitřního oscilátoru

-a -

2) V MCLR pin je vypnutý k použití jako digitální vstupy místo

-a -

3) Program kód umožnil Timer1 Oscillator v T1CON zaregistrovat.
(Čím dříve je zapnuto po resetu vektor je více pravděpodobné, že problém je objevit.Tento problém lze předcházet tím jeden ze 3 podmínek výše.Je možné, aby součástí tohoto problému.
Chcete-li tak učinit, postupujte takto v PICkit 2 Programmer software:A) Nasaďte část na prkénko na krájení nebo jiné souřadnicové kde je připojen pouze k 5 PICkit 2 programové signály.

B) Otevření PICkit 2 Programmer aplikace v2.40 (nebo novější).
Zvolte "Device Rodina> Midrange"

C) Nastavení PICkit 2 Programmer VDD napětí krabice na 3,0 voltu

D) Vyberte "Device Rodina> Midrange" znovu, ale nyní by měl odhalit část

E) Pokud není zjištěna část D), VDD snížení o 0,1 voltu a zkuste to znovu.
Opakovat, dokud se část je detekován.

F) Vyberte tlačítko WRITE.
To by se nyní měla vymazat část.Nyní budete mít možnost používat program & straně obvykle na 5,0 voltu VDD.

Několik zkušeností z hraní s Microchip PICKIT2 "pin header typu" konektor pro ladění:
Citace:

Všimněte si, že hluk vázanou do PGX linek může způsobit problémy ladění.
Také být jisti, že debugger má dobré připojení k obvodu.
Přerušovaný VSS (GND) spojení mezi PICkit 2 a obvod má podobné problémy, způsobené dříve.Také jsem viděl (a zkušené) mnoha případech, kdy PICkit 2 ICSP konektor opotřebovávání a nedělá dobrý kontakt, nebo intermitentní kontaktu v případě, že cílová / PICkit 2 přesunován kolem.
Jestliže existuje důkaz může být tento případ * původního konektoru lze vyměnit za obrobeny socket konektor jako Mill-Max dělá.Bylo by vhodné zkontrolovat vnitřní pulldowns v PICkit 2 na PGX linek jsou dobré - s PICkit 2 Unplugged z USB, opatření z PGD a PGC na GND na GND.
Mělo by být asi 4.5K ohmů odpor ( / - 0.5K).Mohlo by to také stálo za to se snaží využívat právo-klikněte na pop-up menu "Spustit na kurzor" spustit pomocí funkce volání, a uvidíme, jestli to dělá nějaký rozdíl.Chápu, jak frustrující, že se snažíte ladit kód a mají debugger sám jedná vločkovitý.
Bohužel, tento problém tady není snadné určit, ale je to určitě není normální chování.* (např.: problémy jít pryč, když některé mírné úhlové tlaku se aplikuje mezi PICkit 2 & cílovou takže je lepší kontakt),

Pro uživatele má problémy s MPLAB V8.20, nyní V8.20A máš nějaké opravy:
Citace:

MPLAB IDE v8.20a nyní uvolní na web.
Zabývá pár v8.20 otázky:periferie nezačínáme po zastavení (16-bitových zařízení)

Ovlivní pouze MPLAB IDE v8.20

Nástroje REAL ICE, ICD 3, PICkit 3A firmware téma bylo zjištěno, kdy některé periferie nesmí restart po zastavení došlo během ladění zasedání.

To se týká 16-bitových zařízení (dsPIC33F, PIC24H a PIC24F).
Také sporadicky programové neúspěchy byly PIC24FGA/GB vyskytující se u některých přístrojů.Programování selhání při Software break povolena

Ovlivní pouze MPLAB IDE v8.20, 18F zařízení

Nástroje REAL ICE 3 a ICDA programování problém byl zjištěn při Software zlomu jsou povoleny a přístroj je naprogramován.
To se děje na 18F výrobků, které nejsou 18FJ zařízení.
Selhání podpis je Debug výkonný nebudou program.

A příběh o nové PIC18F14K50:
Citace:

Ano mohu potvrdit, že už to mám a že moje desky jsou nyní pracuje!Zde je úplný příběh, jak já to chápu, že:Chcete-li začít, VREGEN již není platný konfigurační bit pro PIC18F14K50 tak jsem musel h (at) ck k PicKit2 programovat čipu (jeden bit pro změnu v PK2DeviceFile.dat) ...Zpočátku VREGEN byl bit (Bit5) v CONFIG2L ale Microchip se rozhodli mít dvě verze čipu místo.
Jeden VREGEN, kde by se na celou dobu (PIC18F14K50) a jeden, kde VREGEN by OFF celou dobu (PIC18LF14K50).
Takže Bit5 v CONFIG2L již uživatel bit; je pevně (lepené) v závodě.
Můj problém byl, že jsem rané verze čipu, kde CONFIG2L bit5 mohly být naprogramovány, ale stále jsem nevěděl, že.
V manuálu je správná pro výrobu čipů, ale ne pro čipy mám jako součást brzké propuštění z nízkého Pin hrabě Development Kit.
Mám promrhány bezpočet hodin na to ...Boční poznámku: Já zřídka přispět na fórech, protože jsem najít neproduktivní, ale toto vlákno je dokonalým příkladem protizáruky!
Díky opět do TCM.

Řešení pro občasné problémy s PIC16F883:
Citace:

Zkuste použít PICkit 2 Programmer software a umožňující (kontrola) "Nástroje> Použití programu VPP první vstup", a pokud to nefunguje, vypněte ji a pak také vypnout (zrušit zaškrtnutí) "Nástroje> Používat rychlé programování" a zkuste to, že .

PC aplikační software V2.61 je nyní k dispozici:
Citace:

PICkit 2 Programmer verze 2.61 byla uvolněna a je k dispozici ke stažení na PICkit 2 stránky.Tato verze je menší aktualizaci, která opravuje několik kritických chyb ve v2.60.Updaty zahrnují:Bug fixes:

-------------

> PIC18F97J60 programování chyba v přístroji soubor v1.60 Pevná> PIC24FJ programové problémy zavedené v softwaru v2.60 Pevná> Konfigurace Editor displej problém v některých asijských vydáních

Windows řešit.Zařízení Podpora:

---------------

> PIC32MX340F512H je nyní podporován pro programování.Viz v2.61 readme pro více informací.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back