Chci se naučit VLSI, FPGA a ASIC

N

nikhilele

Guest
Chci se naučit VLSI, FPGA a ASIC, prosím navrhnout mi dobré knihy nebo stránky nebo odkazy na tyto věci naučit. Existuje nějaký způsob, jak získat některé věci zdarma nebo vzorky k těmto. Jsem absoulute beginer v této oblasti.

Za prvé si myslím, že u potřebovat upřesnit oblasti učení. VLSI je obrovská doména, jaký je váš zájem. Frontend a Backend? Ačkoliv se zdá, (jako u Wana dozvědět FPGA), které u může mít zájem o FPGA. Co můžete udělat, je stáhnout si nějakou studentskou verzi nástroje z Altera / Xilinx nebo podobné učit VHDL / Verilog. a také byste se měli zaměřit na vědu CMOS zařízení, pro které může následovat po jakékoli u standardního textu na VLSI. Stejně jako tím, že Pucknell nebo Weste atd. .. Existuje mnoho knih na našem fóru! Šťastné učení!

Ahoj, Vypadá to, že se chcete naučit všechny výrobky v oblasti VLSI. Naprosto nemožné. Můžete si vybrat své oblasti zájmu, pak můžete trénovat sami v této oblasti. Díky Shaikh Sarfraz

To je můj ideál, možná není přesné. Rozhraní: Všechny výrobky před / včetně sythesis, architekt, design a Verifcation může být hlavní práce Backend: Ostatní po sythesis ("po" I znamená, že proces IC), jako je P & R, FV .. --------------------- Jsem také začátečník, chci vědět, zda CMOS je důležité pro rozhraní. A chcete získat nějaké návrhy od zkušených lidí. Pokud se člověk chce být arhitect, RTL inženýr nebo technik verif který je lepší, a co on / ona by se měli naučit. Pokud se člověk chce být odborníkem na rozhraní, jaké základní informace by měly být master.

Dobrý den, měli byste upřesnit svůj výběr. To není snadný úkol, můžete být schopni udělat jeden, ale to neznamená, že se bude odborník na to. :) Díky Haytham

což je nejzákladnější součástí VLSI, které bychom se měli naučit nejprve dostat do rukou VLSI

Dobrý den, Pokud chcete vsadit na digitálních návrhových pak naučit se základy, a můžete se také dozvědět VHDL, Verilog SystemC, jednu z nich. Jako čerstvější, že bude stačit čelit každém rozhovoru. Pokud chcete být v analogové nebo AMS designu, než jste měl být dobrý ve fyzice zařízení, také byste měli být dobří v analýze obvodů. Díky Shaikh Sarfraz

Je-li u potřeba až k být v digitální navrhování u mít silné pochopení digitální projektování systémů aspoň na základní úrovni, jako je flipflops, registry, čítače atd. Další věc, kterou u potřebujeme vědět, je některý z jazyků pro popis hardware Verilog, VHDL. pro čerstvější tyto věci by bylo dost, pokud chcete být u na analogovou část U by měla být velmi silná v přístroji fyzice a tranzistor chování. U by měla být dobrá analýza signálů v malých, velkých analýzu signálu. Je-li u potřeba až k být v back-end u můžete vybrat rozvržení projektování nebo fyzický návrh, kde se u statické Časová analýza, syntéza closk stromů a další. U může se ur paměti pro jednu oblast dont Zkuste získávání znalostí o všem. U skončí s ničím. hodnocení urself kde ur zájmem je ve výše uvedených oblastech

Dospěl jsem k závěru, že nejdřív jsem měla velmi naučit digitální elektroniky a digitální design, který zahrnuje od brány, žabky, registry, atd. na paměti. a pak jsem se učit VHDL.

Ahoj, tak jste se rozhodli, že chcete jít na digitální design. Pokud jde o VHDL týče, můj návrh je jít FR Verilog, jak více a více firem nyní dny na tom pracuje. Zde si můžete stáhnout Verilog simulátory pro sítě, jako je Modelsim zdarma. Učíme se s těmito nástroji je velmi intuitivní. Díky Shaikh Sarfraz

Nejprve je třeba najít zájem o jeden nebo dva aspekty IC design.i, že rozhraní je velmi důležité navrhovat IC, takže by stálo nějaký čas na studium za prvé

Ahoj, já učím FPGA programování a jeden z mých přátel, že je známo, s VHDL mě přivedl tuto knihu. Jsem nyní studuje, a myslím si, že je dobrá učebnice programování FPGA je. Pokud se vám líbí, můžete si jej stáhnout zde: h ** p: / / www.hemenpaylas.com/download/458460/McGraw.Hill.VHDL.Programming.by.Example.4th.Ed.rar.html být úspěšný

Ahoj, tak jste se rozhodli, že chcete jít na digitální design. Pokud jde o VHDL týče, můj návrh je jít FR Verilog, jak více a více firem nyní dny na tom pracuje. Zde si můžete stáhnout Verilog simulátory pro sítě, jako je Modelsim zdarma. Učíme se s těmito nástroji je velmi intuitivní. Díky Shaikh Sarfraz
je ModelSim zdarma, kdo to řekl??

Ahoj, Everbody ví, že Modelsim SE je volně k dispozici ke stažení. [Quote = Salma Ali Bakr]
je ModelSim zdarma, který řekl to ???[/quote] můžete přejít na domovskou stránku Mentor Graphics. Tam si můžete stáhnout studentskou verzi bezplatně a dostanete licenci po registraci přes mail. A myslí si své bezplatně !!!!!! Díky Shaikh Sarfraz

No ... Díky moc za vysvětlení, že jsem nevěděl, že část informací, ale vůbec to, že Student Edition poskytuje vše, co k dispozici v profesionální nebo obchodní edice Díky moc, Salma: D

Ahoj, Ano to je problém se studenty verze. [Quote = Salma Ali Bakr] No ... Díky moc za vysvětlení, že jsem nevěděl, že část informací, ale vůbec to, že Student Edition poskytuje vše, co k dispozici v profesionální nebo obchodní edice Díky moc, Salma: D [/quote] Ale nástroj je stále silná, a že bude dostačující pro učení. Díky Shaikh Sarfraz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back