Co je lepší simulátor HSPICE nebo SPECTRE?

G

gevy

Guest
or SPECTRE
?

Co je lepší simulátor HSPICE
nebo SPECTRE?

Pro analogové design?
Pro smíšený design?

Parametry pro porovnání:
Přesnost
Rychlost
Funkcí
Přátelské rozhraní
Ostatní

Hspice výhody:
1 - přesnost (včetně velmi dobré algoritmy dělat konvergence)
2 - functinality
3 - pouze pro analogové obvody

Hspice nevýhody:
1 - uživatel nepřítel životního prostředí nebo rozhraní (neobsahuje editor schémat)
2 - pomalejší než Spectre, protože přesnost

Spectre Výhody:
1 - lepší uživatelské rozhraní
2 - smíšené obvodů simulace
3 - rychlejší než Hspice

S pozdravem,
KH

Mnoho řekl, že HSPICE je přesnější než přízrak, ale z hlediska algoritmu, jsou stejné.

Myslím, že přesnost mezi Hspice a Specture jsou stejné.Ale v "konvergenčních" pohledu, Hspice často vedou k unconvergence problém při simulaci velkého okruhu velikost.

správnost DePond na vás simulaci hodnotu možnosti.
Domnívám se, že SPECTRE je lepší pro rychlost a konvergenční

Myslel jsem, že jsou téměř same.Now $ ynposys přidala schématu vstup pro nástroj, může také udělat analogové smíšené simulaci.
Ale pro toolkitu RF, strašidlo má velmi silný capability.Though Můžete také zkusit @ DS nástrojů pro design RF

CDRCDR napsal:

Myslel jsem, že jsou téměř same.Now $ ynposys přidala schématu vstup pro nástroj, může také udělat analogové smíšené simulaci.

Ale pro toolkitu RF, strašidlo má velmi silný capability.Though Můžete také zkusit @ DS nástrojů pro design RF

I mnohem raději HSPICE, neboť na základě skript, který můžete upravovat, jak chcete.
Ale můj oblíbený simulátor zůstává Eldo, tak přesná jako HSPICE, stejně rychle jako Spectre, mnoho užitečných příkaz, jako je. DEFUNC: definice funkce!

CDRCDR napsal:

lidé říkají strašidlo dává méně konvergence / divergence problémy.Podle mých zkušeností je to naopak.Spectre selhal na mé několikrát a HSPICE nemá na stejném designu a testbench.Přejít na obrázku.

Z toho, co vím, algoritmus v Hspice a přízrak, nejsou stejné.Hspice je přesnější, přízrak beeter v konvergovat.

Mimochodem, strašidlo rozhraní je velmi přátelská, i když jsem nepoužil ji.

<<Přípravek Designer's průvodce Spice &Spectre>> mohou být užitečné

hspice je průmyslový jazyk, že všechny simulátorů jej podporují.
pak si myslím, hspice je lepší než spectre.Beside hspice ostatní simulátory, jako přízrak, Eldo, ... jsou užitečné.

Ano, hspice je měřítkem většiny fab modelu.Většina simulátoru si porovnat své výsledky s hspice ukázat jejich přesnost

Myslím, že prostě mají jiný model je typ.
pro IC5, a to jak z koření & spektra mohou být použity.

No nechci být příliš cynický, ale pro mě to nejlepší z nich je ten, který a) firma poskytuje, b) modely jsou extrahovány pro
Cokoliv jiného je jen otázkou osobních preferencí.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back