Co je lepší simulátor HSPICE nebo SPECTRE?

My jsme v minulosti na 200K smíšené / RF obvod zkreslení DC kontrolu fullchip simulace.W / o každém. Nodeset přízrak to asi 1,5 gigabajt v některých hodinách.

Myslím, že na čistě analogových stranu myslím, že smartspice je také silný.Problém je, že neexistuje žádný benchmark s kritickým velké obvody.

I am using SPECTRE a zjištění, že je velmi užitečné v Analog design RF.Rozhraní ic5.0 je dobrá enoough pro všechny měření pomocí Spectre.Dávám přednost SPECTRE nad HSPICE v ic5.0 prostředí.

Mám rád HSPICE.A časový průběh diváky kadencí, jako je AWD a Wavescan, nejsou tak dobré, jako awaves

AWD je mnohem lepší než Awaves.Pokud jste neuvedli. MEAS ve vašem netlist musíte resimulate vás úkol.S AWD vás nezajímá, že.Můžete plot vše za simulaci nejen máš plot před ním.Když ladění design nikdy nevíte, jaké vlnové křivky, které budete potřebovat k pozemku.

Ale já zjišťuji, že je to nepohodlné otevřít velkou vlnovou dat v AWD.

Myslím si, že hspice je lepší, pokud jde o přesnost, ale přízrak je uživatelsky přátelský

Ahoj

Zkuste se podívat na silvaco.com
Říká se, že některé dobré výhody smartspice na multi-procesor platformy.tnx

Má tady někdo pokusil Ansoft Nexxim?

http://www.ansoft.com/news/press_release/041026.cfm

"U-Chip hodnotit výkon některých komerčních simulátorů před výběrem Nexxim. Benchmarky provedena na paměťové buňky s 47.500 tranzistorů se sídlem jasné výhody, které technologie Ansoft s výsledky, které uzavřeno měření do 1 procenta. Jeden známý SPICE simulátoru, a zároveň poskytuje tranzistor-úroveň přesnosti, nedokázal zvládnout velké počtu tranzistorů v čipu. dva běžně používané fast-SPICE simulátory nabízené kapacity, ale předpověděl nesprávné DC řešení a zkreslené přechodové křivky po několika prvních taktů. "Musíme mít důvěru v náš simulátor obvodu před můžeme dopustit, aby křemíku, "říká Juei-Lung Chen." Fast-SPICE simulátory nejsou vůbec rychle, pokud jste skončili re-spinning čip. "

Již jsem řekl, že několikrát, ale podle mého názoru rozdíl mezi nástroj sám o sobě je velmi málo významný.Jeden může běžet rychleji než druhý, nebo je o něco přesnější, co je těžké rozhodnout, kdy jste navrhování IC a nemají žádné parasitics tam ...
Chcete-li mi, co je důležité, jsou modely.Pokud jsou tyto modely extrahovat slévárny pro SPECTRE chci použít Spectre jen proto, že věřím, modely více.Pokud se štípnout modely pro HSpiCE nebo Eldo pak tyto modely jsou pravděpodobně v pořádku, ale myslím, že jejich přesnost je trochu nižší.
Také bych raději používat simulátor nejvíce slévárny uživatelé používají (obvykle strašidlo) jen proto, že věřím, že pokud 100s inženýrů běhu simulace, že je zřejmě bezpečné říci, že neexistují žádné velké problémy.
Ale to je jen já - já chci, aby mé design pro práci a je mi jedno, jaký nástroj budu používat.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back