Dieletric rezonátory filtry

G

gladiátor

Guest
Každý dobrý zdroje o návrhu filtrů s použitím Dielektrické rezonátory

Můžete získat nějaké obecné vodítko vedení na
http://www.trans-techinc.com/

Ale dejte mi vědět, pokud máte konkrétní dotazy.

NandoPG

Ahoj všichni,

Byl jsem zvědav, jak si vložit dielektrický rezonátor mezi 2 50Ohm fázích bez posunu frekvence?Jak jsem pochopit, ne zabít rezonátoru Q (a tedy i filtr Q), budete muset velmi malé kondenzátory (<0.25pF na 2 GHz například), které neexistují, nebo mají špatnou spec?

Ahoj Ghost,
Máte pravdu, čepice by měla být malá a mohou být simulovány snadno.
Pokud jde o čepice od 0.1pF do 100pF jste expellant čepice ATC série 600s.Jsem byl charakterizován tento čepice a jsou opravdu vynikající.Podívejte se na internetové stránce ATC.

NandoPG

Modely jsou avilable pro koaxiální rezonátory ve MWoffice.
Při správné PCB Layout můžeme dosáhnout výsledků stejné jako simulované.
Udělali jsme to.
díky

Ansoft CAD, jak Serenade8.7 a Designer1.0 mají vestavěný model pro DR spolu s jedním nebo dvěma mikropáskové vedení, včetně spacer.Myslím, že to je docela přesné.Můžete si navrhnout filtry přímo, tj. o inputing tělesným rozměrům, ne žádné konverze je zapotřebí z koncentrovaný ekvivalenty atd.

flyhigh

Za prvé, žádný program RF je schopen simulovat tyto filtry, a to nejen MWO.Pro filtry nad 3GHz spousta úvah, jako je uzemnění rezonátory a box vliv na start přišel na scénu.

Jedna otázka na Gladiator: pro to, co kmitočtový rozsah byste měla zájem získat si filtry?

NandoPG

Než všichni,

nandopg, co nemám rád o tomto řešení je to, že kondenzátory způsobí posun filtrů rezonanční kmitočet.Už jste si uvědomit, jako filtr?

Ahoj

Mám dojem, že se snažíte nebytových DR filtr a mají požadované odezvy bez ladění, takže se obáváte o frekvenci posunu rezonanční frekvence, kdy je DR vázanou na vnější okruh.No, bez ohledu na čepice či nikoliv, neexistuje žádný způsob, že můžete dělat DR filtrem (mluvím o cilindrical DR přivádí na mikropáskové), aniž by nějaký způsob ladění.DRS mají velké Q, a je velmi selektivní, je velká šance, že požadovanou odpověď ihned, jsou minimální!Vedle veškeré modelování a simulace CAD, montáž a vydávat vždy tolearance musíte mít nějaké ladění k dispozici.Dokonce i když máte jen jeden DR na pár, budete potřebovat tunning, nemluvě o filtry, které mají více Drs.Šroub (kov, aby se zvýšila frekvence při šroubování ji, nebo dielektrické ke snížení rezonanční frekvence) nad DR je nejpopulárnější a pohodlný způsob, jak dosáhnout tuning možností.

Udělal jsem několik DR filtry v průsmyku sám, mají nějaké zkušenosti v této oblasti.

flyhigh

Vážení Ghost Tweaker
Možná jsem nepochopil tento příspěvek:
Co jsem mluvil o tom, je bandpass filtry připraví obdélníkový keramické rezonátory provozní pod 1 / 4 vlnové délky.Pokud tomu tak je, ano, už jsem postavil několik těchto filtrů a pokud budete mít konkrétní dotazy právě po nich zde.

Pokud mluvíte o filtry, tvořený válcovým DR, před časem jsem se vyznačuje nějaké válce, ale jsem nedostal správnou tepelnou stabilitu (-40 až 85 C) s nimi.Z tohoto důvodu jsem přestal tento přístup a nestavěl filtry použitím válcových Drs.

NandoPG

Vážení Nandopg,

Měl jsi pravdu, já mluvím o 1/4wavelength obdélník dielektrické rezonátory.Moje otázka je nyní, jak to u postupovat při rezonátoru, je již na správnou frekvenci (propustného pásma vašeho filtru) a stále musíte kondenzátory udržet správný Q-li filtr je vložen mezi dva 50Ohm zatížení.V mém případě jsem rezonátor na 1400MHz s Q 400.Můj filtr má mít šířku pásma 30MHz kolem 1400MHz (Q ~ 50).

Vážení Ghost Tweaker,
Nejprve vlastní paralelní rezonance z rezonátoru mají být použity v pásmovým filtrem by měla být vyšší, než frekvence, kde se chystáte použít.Dělat tak rezonátory bude působit jako vysoká cívky Q.Jako orientační pravidlo, na start, měli byste zvolit rezonátory s vlastní paralelní rezonance o 15% vyšší než střední frekvence filtru.
Když se pár dva rezonátory přes kondenzátor, co děláte, je, aby odrážely malou část spojky čepice souběžně s rezonátoru navíc k vytvoření vzájemné impedance mezi rezonátory.Tato skutečnost přemístit resonance body určené každým paralelní obvod vytváří tím propustného pásma.
Během filtr výpočty a simulace je pravda, že budete muset opravit trochu vlastní rezonance rezonátoru dostat plochost a průchozí ztráta, ale máte naprostou volnost, aby (od dodavatele), rezonátor řezu délku, co potřebujete , nechci říct, že keramický rezonátor vám umožní v reálném životě malé množství ladění, takže filtr může být optimalizován ve výrobě.
Pro všechny tyto spoje čepice nezavádí žádný druh dotčeno keramický rezonátor filtru naopak, že vytvoří správné šířky pásma a snížení průchozí ztráta.

NandoPG

Filtr topologie je top vázanou rezonátor filtr.To bylo provedeno v minulosti se sítěmi LC jako rezonátory.Několik nízkonákladové design programy filtr tuto topologii.Problém s jejich použití je nalezení efektivní L a C hodnot keramických naložených přenosové linky.

Pokud máte program pro analýzu, která má optimizer funkci, můžete zadat schéma a nechat program najít ty správné hodnoty kondenzátoru spojky.Na vaše frekvence budou 1 pF nebo menší.

Komerčně se filtry mají tyto kondenzátory z mědi na opačných stranách plošného spoje.

www.aade.com má tuto topologii v jejich filtr program.Můžete použít program na několik dní zdarma.

Stačí připomenout, že moje předchozí příspěvky v tomto fóru jsou trochu mimo pozornost, protože nebylo mi jasné, že témata jsou o Drs obdélníka dielektrické rezonátory, tak se omlouvám všem, nechápal jsem to od začátku.

flyhigh

Syntéza Metoda pásmovým filtrem provedena s keramickými rezonátory odkládá od metody použité syntetizovat stejnou topologii s soustředěný cívky v tom smyslu, že rezonátory práci jako induktor, který je funkcí frekvence.
Buďte si vědomi, že výsledek z programů na podporu top C spolu rezonátory pásmovým topologie je jen hrubý odhad první dostat filtr hodnoty, které mají být provedeny za použití keramických rezonátorů.

NandoPG

Jaký je rozsah filtrů rezonátory Dieletric?
Může to fungovat jako BPF splnění těchto Požadavky:
propustného pásma 8-12G IL <-3dB, zvlnění <2 dB
stopband 16-24G útlum> 40dBc

Děkujeme za Vaši odpověď!

Vážení STD

Použitelný rozsah pro keramické rezonátory filtrů je od cca 300 MHz na méně než 6GHz.Neexistuje žádné teoretické omezení o šířku pásma i pro úzkopásmové filtry nad 1GHz velmi nízké spoje kondenzátor je třeba to, co dělá provádění filtru někdy nemožné.

NandoPG

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back