Diskuse o uspořádání zkušenostech RF o mobilní telefon.

X

xinxin

Guest
Mohl U mluvit o RF rozvržení zkušenosti s mobilním telefonem, a to zejména RF line, Crystal line, PA uspořádání, switch a VCO rozložení.

PA je třeba zvážit více o frekvenci pro výstup zápasu a DC bloku. VCO by měl mít dobrý zdroj. Jiné je nutné 50Ohm

Dobrý den, mohl byste mi prosím podělte se o své expereince v VCO a zesilovač uspořádání v mobilních telefonech. Nějaké tipy na hluk fázi LO zlepšení. Některé tělesné konstrukci TETRA rádia:)

Myslím, že je méně VCO kolísání napětí, takže je potřeba určité dolní propust (LC nebo RC) pro odstranění vysokofrekvenčního rušení

Egemini: 1.Pokud chcete dosáhnout dobrého fázový šum, tak bych nedoporučoval použít VCO, pokud navrhujete frekvenční syntéza. Obecně platí, že VCO fázový šum není tak dobrý jako dielektrický rezonátor oscilátor (DRO). Pokud budete potřebovat pevné LO zdroj, DRO je lepší volba. 2. Zvažte, tahání a tlačení účinek VCO. Pro vysoké frekvence modulátoru, je dopad, pokud připojíte frekvenci syntezátoru přímo do modulátoru, bude EVM a chyba fáze je výrazně snížena. 3. Pro PA, minimalizovat ztráty na ovlivnění obvodu. Existuje mnohem více zvažovat v designu PA.

activewei: navrhujeme dílčí syntetizátor není jen VCO. Více než naše frekvence je v rozmezí UHF, takže dont myslím, indikace bude dělat. pokud jde o druhý bod, jsme se připojujete syntezátor výstup přímo do modulátoru, Máte nějaké alternativy v PA, je ovlivnění circuitary postaráno Existuje nějaký otázky týkající se uzemnění. Protože jsem navrhování 8 vrstev PCB pro mobilní telefon poprvé, by si expereinces v této oblasti být užitečné Děkujeme

2activewei [quote = activewei] Egemini: 2. Zvažte, tahání a tlačení účinek VCO. Pro vysoké frekvence modulátoru, je dopad, pokud připojíte frekvenci syntezátoru přímo do modulátoru, bude EVM a chyba fáze je výrazně snížena. [/Quote] Můžu se zeptat, ujasnit si své tvrzení o přímé souvislosti mezi modulátor a syntezátor? Proč bych měl expact jakékoliv degradace v tomto případě?

Má někdo může poskytnout refrence design telefonu CDMA mobilní?

Pro napájení PA, musí být velké a trať krátká, musí PA GND přímo do hlavní vrstvy GND inclue kondenzátor oddělení

dráhy TX musí být daleko od trati RX. trati RF musí být daleko od ovládání stopy.

Ahoj, 1. Izolace mezi PA a VCO (zabránit VCO tahem) 2. RF oddělení v každém zapojení pin 3. Dobrý zápas mezi PA a tranceiver 4. Dobré stínění 5. Stálý zdroj eecly

egemini: Omlouvám se za pozdní odpověď, jak jsem našel na vaše dotazy. V současné době jsem pracoval na tomto a mohu sdílet s tebou. To opravdu není doporučeno připojit výstup syntezátoru přímo do modulátoru. Chcete-li minimalizovat táhnout efekt, přidejte útlumový (zápas na 50 ohm), co nejblíže k výstupu VCO. Pro izolaci, můžete přidat po vyrovnávací zesilovač útlumový minimalizovat účinek. Můj poslední šetření ukazuje, že izolace alespoň 30 dB, je nutné mezi VCO na další okruh (modulátoru ve vašem případě). Myslím, že pro mobilní telefony, přenosová rychlost je poměrně nízká (méně než 4 Mb). Takže izolace je velmi důležité, aby se minimalizovalo tahem účinky. Po tomto smyslu probíhají, uvidíte degradaci fázový šum, je-li připojen k modulátoru. Fázový šum výrazně degradován, když rychlost přenosu dat je nízká (např. 10kbps). Dokonce i dobré stínění je k ničemu, pokud izolace mezi VCO a modulátoru je nedostatečná. Uzemnění je nejdůležitější otázka pro stabilní provedení, PA. Myslím si také uvědomil, zaujatost síť je další problém. Předpokládám, že máte znalosti v grouding a zaujatost návrh sítě. To je docela těžké vysvětlit základní zde. Bude to snazší, pokud byste mi říct, jaký je váš skutečný problém PA. Fandit ~ ~

Olxx: degradace lze nalézt po odlišení. Ve vektorové analýze, Error velikost vektoru (EVM), fázové chyby, posuv kmitočtu jsou některé z parametrů pro hodnocení kvality modulace. Přímé spojení mezi modulátor a syntezátor s nedostatkem izolace budou kazit výše uvedených parametrů v důsledku nelineární charakteristiky modulátoru.

Děkujeme, že jste activewei mé aktuální problém je VCO fázový šum je velmi těžce postihla, když PA je ON. Všimněte si, že jsme VCO generování frekvencí, což je dvojnásobek požadované. je dělič modulátor. Jsem požádal dostatečnou izolaci ani pak to moc nezlepšilo. Důsledkem tohoto problému je, že státy AKT požadavky je obtížné splnit. Mám ještě jednu otázku. Je nějaký konkrétní vztah mezi EVM a BER. EVM lze měřit pomocí VSA, ale pokud může být mapovány na correspoding BER by bylo velmi užitečné .. Děkujeme, že u přátel

Ahoj Egemini, co je vysílací TX výkon? je frekvenční syntéza palubě se nachází v blízkosti PA? Dejte mi vědět dřív, než jsem to komentovat. Nejsem si jistý o vztahu mezi EVM a BER. Ale co můžu říct je: EVM-> ukázat, jak se "lineární", je váš okruh v vektorová analýza. BER-> Pokud EVM je chudý, bude BER horší. Prošel jsem vektorové analýze, se chystám vyzkoušet BER testování další. =)

HI, activewei: V poslední době, jsem našla chyba fáze nižší, kdybych změnil zvyšování okraj tvar rampy moci PA. Mohl byste mi prosím říct, proč?

Ale našel jsem spínací spektrum je neúspěšný. Mohl byste mi říct, vztah mezi tvarem power ramp a spínací spektra. A jak to mám udělat?

Ahoj mckinson, "kdybych změnil zvyšování okraj tvar rampy výkonu Pa" -> mohl byste mi poslat průběh zachytil pro další zpracování? Můžete mi na e-mail activewei@yahoo.co.uk "Našel jsem spínací spektrum selhal" -> Co myslíš tím, přepínání spektrem?

Můžete nastavit čas prasknutí, jako nahoru a dolů, a také snížit výkon, může si přepnout spektra zlepšit.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back