Diskuse o uspořádání zkušenostech RF o mobilní telefon.

Hi: je (jsou) jakýkoliv software EDA, který je zvláště užitečné / nezbytné pro to, co děláte?

Jaké nástroje pro simulaci vedení záření nebo jakýkoli problém EMI?

Ahoj, activewei: spínací spektrum výkonu vysílače Spektrum kvůli PA spínačích

Myslím si, přepínání spektrum selhání téměř vzhledem k T / R, můžete naladit na kondenzátoru po přechodu.

z důvodu přepínání selhání, obvykle je PA stupňovat nahoru / dolů není tuning bilance (hladká), které nejsou T / R, protože T / R je pasivní komponenty, tak to nemá vliv přenosu spektra. nebo možná je zdroj stopu nebo decoupe kondenzátoru umístění problém.

Mám problém v TE design, který není používán mibile, ale tak seznámí s MP jsem se připojit VCO a modulatar s bufferu zesilovače, a to je přímá upconverter. Zjistil jsem výstup modulátoru je v pořádku, dokonce i ve státě, výstupní výkon je 10dBm. Fázová chyba je menší 2 stupně, EVM je 4%, ale při použití pa, aby výstupní výkon až 40 dBm chyba fáze je degradován a AKT je worest! Může mi někdo říct, jak se s tím dělat?

mckinson: Výkon rampa je kvůli pomalým doba na zesilovač, jak jsou data v sériovém snímání. Ale nemám zkušenosti otázku řeší vás. Mohl byste zkusit testovat na okruhu nižším výkonem, kde PA není provoz téměř P1dB? Věřím, že budete vidět určité zlepšení. Dejte mi vědět na všechny nové objevy:)

K wirelesscomm: 1 z problémů chudých ACPR je kvůli nelineární characterisitic PA. Tam je vždy kompromisem mezi účinností PA a výkon. Dalším důvodem je, PA degraduje fáze hluk LO. Zkouška při nižším příkonem do PA, bude ACPR / chyba fáze zlepšit. Jsem si jist! : Wink:

1. RX a TX, je rozděleno na různé vrstvy 2. použití mikropáskové 3. použití stínění dům v RX a TX okruhu 4. Crystal Line je oddělen rovinou vozovky, ne infikovat RF signálu 5. PLL circiut je layouted na stejné hladině s Rx obvodu

Udělal jsem nějaké odpovídající z PA na FEM. Našel jsem swiching spektrum zlepšení velké. Myslím, že výstup PA bez odpovídající příčiny přepínání spektrum fialed.

mckinson: Co je to P1dB, zisk a PSV v PA před a po provedení odpovídající?

1, umístění Opatrně, aby daleko od RX TX a PA 2, použijte mikropáskové sledovat a vypočítat jeho impedance. 3, RX sledovat co nejkratší. 4, snižuje kapacitní zatížení malý signál 5, pečlivě vybrat a umístit oddělení SZP 6, Mount štít

Před montáží odpovídající, VSWR je o 1.75.After shoda, o 1.16.But, našel jsem jiný problém. Když Vysílání, aktuální je 10mA. Harmonické a GSM (cca 1,8 g) je velmi velký. Myslím, že harmonický pár na trať DCS, protože odpovídající jsem se pro dráhu DCS. Activewei, co si myslíte?

mckinson: 1) jste provedli přizpůsobení na cestu DCS, a našli jste, že harmonická pro cestu GSM je větší? Jste oba operační zesilovače (GSM / DCS), ve stejnou dobu? -> Pokud ano, to je běžný jev, že RF spojení, jak jste trasmitting dva> 1W RF energie. 2) proud je 10 mA vyšší, když budete provádět odpovídající-> To je normální stav, jako je výstupní výkon je mírně vyšší teď. (Je to tak?) 3) Jak si provést odpovídající pro vaše PA? Zatížení tah? Stačí vložit nebo měděné pásky na výstupu a pájení při měření maximální výkon? 4) Je VSWR měří za malý signál stavu? Pokud ano, s největší pravděpodobností neuvidíte dalších 10 mA natažený zesilovače.

Mějte na paměti, s banwidth utkání sítě, může být také odpovídat druhé harmonické dobře.

P1dB je v podstatě nemá vliv na výkon odpovídající PA, je to linearity parametrů namísto proměnlivé index, kromě změny zaujatost dodávky. SWR / zisk může být zlepšena po odpovídající práci. S pozdravem,

Špatná rozvržení dodávek tlačí vliv na VCO by degrde chyba fáze písku i frekvence chyb. Nižší VCO zkreslení nebo oslabení přidat do PA by snížit zatížení tahem účinky na VCO. S pozdravem,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back