I / O rozšíření pic18f452

Y

yaswanthsai

Guest
může někdo plz řekni mi, jak rozšířit přístavy v pic18f452.Existuje 5 portů v pic18f452.Použil jsem všechny porty.Chci 8 více pinů (0ne port).pro které jsem měl v úmyslu interface s 8255 k nárůstu přístavů.takže plz pomoci mne, jak se rozhraní 8255 na pic18f452 zvýšit porty

Mohl bys použít dva 8-bit západky (registr), čipy, jako 74HCT273 rozšířit jeden 8. bitový port na dva.

ale chci poslat různé hodnoty pro dva porty.Mám jeden port (8 bitů) je zdarma.ale chci poslat RTC hodnot a také ADC hodnotami.takže chci až 2 osmibitových portů.tak, jak dutiny a dva 8 bitové porty z jednoho 8 bitů port.

Předpokládejme, že chcete rozšířit PORTB na 16 bitů.Máš dvě 74 žetonů.

Potřebujete ještě jeden pin (PORTE.0 například).Můžete připojit PORTE.0 k 'hodiny' vstup jednoho čipu 74 a přes invertor pro hodiny vstup dalších 74 čip.

Připojení všech 8 pinů PORTB na vstupy obou 74 čipů.

Pak, když dáte PORTE.0 nízká, hodnota PORTB bude 'nakloněný' v jednom z čipů, a když dáte PORTE.0 vysoké, bude to na straně druhé.

Pamatujte, i když - to zpomalí rychlost portu.Bude to trvat 3-4 pokyny 'vyplnit' jak 74 čipy s daty.

Kód:BCF PORTE, 0; od nejnižší k nejvyšší

MOVLW% 01010101; první čip 74

MOVWF PORTB

NOP

MOVLW% 10101010, za druhé 74 čip

MOVWF PORTB

BSF PORTE, 0; nejvyšší k nejnižší (je-li obráceně - od nejnižší k nejvyšší)

DÍKY U. VUT v PROJECT jak data chcete spustit najednou.TO JE RTC DATA CHCI SE DISPAY a zároveň TIME Chci zasílat ADC HODNOTA.I HAV port a Porte A portB je zdarma.Sešlu ADC HODNOTA pro portB.Pak jsem se chcete zobrazit RTC hodnota 8 bitů.Ale Porta I HAV 6 pinů a port EI HAV 3 PINS."Tak, jak POSLAT 8 bitů Portovi a PORTE."8 bity jsou RTC druhá hodnota, která je v BCD FORMAT.Tato data jsem HAV Odesílání a zobrazení v BCD 7 segmentů DISPLY.

Je to fyzicky nemožné "spustit ji na čas" - je to jeden MCU s jedním procesorem, a sekvenční kód běžící na to.Jen jedna věc se může stát najednou.

Štípací data přes dva porty (a E) by vlastně být pomalejší než při použití zámků.

Nikdy nepoužíval, že (pokud máte na mysli PPI), tak bych nevěděl.

Podívat se na

MCP23S17

http://www.microchip.com/wwwproducts/Devices.aspx?dDocName=en023500

Jen jsem postavil na I / O deska, která převádí sériové (RS-232) příkazy k SPI a krmiva 5 z nich.

Červený

ale já jsem už pomocí SPI konfiguraci získat sekund data z reálného času.

whther 8255 rozhraní je možné

8255 je možnost.Stačí napsat na to registry a ty jsou v pořádku.
Je to jen jde, aby vám 24 IO a adresu dekódování je zapotřebí.Myslím, že byste mohli využít uC náhradní IO pin a jen přepínat, že v případě potřeby.

Hezké to MCP je, že existují pouze 4 rozhraní řádky.Poté můžete Daisy řetězec až 8 z nich (128 IO celkem).Není to špatné pro 4 piny.

Červený

Hej,

Můžete také použít sériový pro paralelní posuvné registry, jako 74hc595 které mohou poskytnout výstup z mnoha piny pomocí pouhých 3 vstupních pinů ..

Niks

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back