Intuitivně analogových obvodů analýza

T

tomph

Guest
Zdravím všechny,
Může mi někdo na fóru, prosím podělte se o své vlastní zkušenosti, jak se naučíte analog.

obvod, intuitivně.

Například, pokud se podíváme na CB, / CG / ...nebo cadcade MOS zesilovače můžeš říct, Ro, Ri, Gm ..... nebo Thevenin, Norton rovnocenné sítě bez zdlouhavých formulářů a výpočtů.

Děkuju mnohokrát.
tomp

Intuice znamená získat pocit, pro složku, takže pokud můžete získat silný cit pro základní etapy, budete moci vyřešit větší okruhy intuitivně.Chcete-li získat pocit, navrhuji dělat mnoho parametrické simulace na základní okruhy, a podívat se na grafy.Stejně jako možná jak se GM měnit s VGS a proč se mění tak, možná pro změnu VDS.Základní Id-VDS křivky, Id vs VGS křivky, kapacitní variace s Width, atd. Do těchto pro jednotlivé MOS zařízení, pak ho do simulace pro základní etapy a pokusit se identifikovat regiony v křivkách MOS.působí.Pomalu si budete moci udělat v hlavě a pak budete mít pocit, jak proudy, napětí, transconductances každého zařízení je různé, když signál pohybuje obvodem, a jaké faktory by mohly být případně je ovlivňovat.

To je koncept, který může být chytil čtením spoustu analogových materiálů a řešení problémů.Ano, některé knihy může dát více intitutive design schopnosti, jako je 'rezervovat rasavis.Ale to není záležitost několika dnů.Musíte pracovat na poli po několik let.

Neexistuje žádná zkratka, zkušenosti s aplikací a běžnou praxí je klíčem.

start se základními okruhy a zkuste analyzovat různé vlastnosti, jako je GM, id, atd. pro každou etapu.můžeme do velké míry rozdělit větší obvody tak, aby mohla připomínat různé "základní" obvody, a tak může intuitivně navrhnout různé parametry.potřebuje nějakou praxi, ale ne příliš těžké pochopit.

Díky vám všem za návrhy.Mimochodem, já 'jsem byl s použitím Razavi knihu, kterou jsem opravdu rád
způsoby, jak analyzovat obvody, velmi intuitivní.Nejsem si jistý, že 're jiné knihy nebo
wesites učení o analogový design jako 's Razavi book.Thanks znovu
Tomph.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back