Jaký je výsledek i když jen zvýší SRF z cívky?

Y

yorkyong

Guest
Pokud spirála cívky je lepší mít vyšší sebe rezonanční frekvence (SRF), ale zbývající indukčnost a Q faktor, co bude okruh, např. VCO, těžit z toho?

Stejně jako v mých znalostí, výkonnosti z VCO je určena Q-faktor cívky.Designéři optimalizovat induktoru mít vrcholu Q na operaci frekvenci.Ale zlepšení je jen v SRF, který vypadá, že nemají žádný vliv na výkonnost VCO.

Nicméně zlepšení nepředstavuje udělat něco dobrého na cívky, a měla by udělal dobře, aby okruh, který jsem ne zcela jasné.Mohou odborníci zde mi nějaké nápady, o tom?

Podle mého názoru, a já nejsem Avco expert, pokud SRF induktoru, před a po zlepšení, je dost vyšší respektovat frekvence VCO, neměli byste vidět žádný rozdíl.Možná vrcholu Q je nyní vyšší, a VCO může běžet na vyšších frekv.
SRF je vliv parazitní kondenzátor induktoru.Pro kmitočty nad SRF induktor je čepici.Pokud před zlepšení, to parazitní čepice je zanedbatelný, po zlepšení bude zanedbatelný také.
Pokud jsem Wright, můžete použít zlepšení jiným způsobem: udělat druhý krok ke zvýšení Q (např. s větším stop), bude to přinese menší SRF (ten, který měl na začátku).
Doufám, že to může pomoci.
Mazz

To může být užitečné pro potlačení harmonických

když SRF zvýšil parazitní kapacitní tank okruhu sníží, a to je dobrý
coz celková částka stanovená kapacita se sníží, a to aby se frekvence oscilátoru závisí na proměnné capacitnace
a to je dobrá improvment

khouly

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back