Jak se k zobrazení textu na monitoru??

Ahoj xstal, Kde je vaše "VGA Controller"? Chcete si vytvořit ovladač uvnitř FPGA? Protože se jedná o FPGA forum, Zajímalo by mě, pokud již máte vývoj FPGA tabule s portem vstup z klávesnice a výstup VGA port, a chcete konfigurovat FPGA tak, aby vaše klávesnice, psaní na displeji zobrazí, podobně jako tradiční terminál. To by byl dobrý vzdělávací projekt. Jestli je to pravda, pak které FPGA desce máte? Výrobce deska (nebo někdo jiný) již může být například projekt podobný tomu, co budete potřebovat. GCK, myslím, že xstal hovoří o velkém LCD monitoru počítače, a ne malé alfanumerický displej LCD modulu.

Ahoj echo47, Pravda, mluvím o velkém monitoru počítače. Mám Spartan 3 kit s 15 pin port VGA. Mám také například projekt řadič VGA. V tomto příkladu projektu VGA ovladače, které ukázaly, jak je RGB data odeslána spolu s požadovanou časových signálů (Hsync. a Vsync.). Ale data jsou zobrazení, je již uložen v grafické paměti. Regulátor bere data z paměti a předat jej do VGA portu spolu s vhodným načasováním signály. Tato část se rozumí. Chci psát grafické paměti z mé klávesnice, takže jsem schopen zobrazit text, jaký jsem typ klávesnice. Proto se budu muset převést text do datové pixelů. Jak na to?? Díky,

Mám Spartan-3 Starter Kit taky. Obyčejný způsob, jak vytvořit textový displej je vytvořit horizontální / vertikální proti řetězci, který dělí viditelnou oblast obrazovky do znakové buňky (populární velikost 80x25 buněk). Dále musíte vytvořit nějaký ovladač, který píše na klávesnici ASCII kódy do 80x25 Přímé rámci textu RAM paměti. Nyní si proti řetězu obnoví zobrazení videa tím, že opakovaně čtení řádků a sloupců 80x25 vyrovnávací paměti RAM. Krmíte RAM je ASCII kód výstupu, a aktuální skenování číslo řádku, do adresního vstupy charakteru ve tvaru ROM. ROM obsahuje bit-mapoval představy o celé znakové sady ASCII. (Najdete pěkný znaků v systému BIOS počítače VGA). Tvaru znaku ROM výstupy jedno slovo v časovém období (obvykle 8 až 12 kousků široké), což představuje jeden řádek pixelů na šířku znaku. Krmíte ROM slovo do vysokorychlostní paralelně k sériové posuvný registr, a poslat jeho výstup pixelů na displeji CRT. To by mělo být docela malý kus kódu HDL, kromě objemného tvaru znaku ROM. Hledal jsem na webu jednoduchý příklad čistého, ale ještě štěstí.

Udělal jsem tento projekt v průběhu mého vysokoškolského studia v loňském roce. echo47 dal docela podrobnou odpověď na vaše otázky, ale já jen chci přidat pár věcí. nejprve se podívejte na článek, který jsem připojen. pak se podívejte na laboratorních cvičeních kurzu SJSU EE178 ( http://www.engr.sjsu.edu/crabill/index.htm ). Poté, co jste udělal, dostanete docela dobrou představu o tom, jak může být VGA ovladač slouží k zobrazení znaků na VGA monitor.

Zde je několik narychlo napsaný kód, takže dávejte pozor na chyby a neohrabanost. To automaticky typy postav na obrazovce. Žádné vstup z klávesnice. Předpokládá se, že používáte Xilinx ISE a Xilinx / Digilent Spartan-3 Starter Kit. [Color = blue] UPDATE:. Pohyboval jsem zdrojový kód Verilog do přílohy, a omezit tím přeplnění [/color]

Ahoj echo47 .... Díky za Vaše kvalitní odpovědi. Mám za sebou svůj kód. Pro které sledují jste vytvořené VGA načasování? Kde jste se tento znak ROM? Napsala jste to sami, nebo je to nějaký standardní grafické pro konkrétní písmo? Každopádně díky moc za pomoc. Mám představu o charakteru ROM, který je podle mě ghraphics úkol .... Mohu vzít textových dat z klávesnice, pomocí ASCII hodnotu jako adresa pro Bitmapa zadaný znak, načíst znak bitmap z ROM a uložit ji do paměti RAM a pak zobrazit spolu s časování signálů .. ... Osvěžující čítače se používá k udržení rámu při životě ..... Díky.

Ahoj xstal, výstup je v podstatě 800x600 s 72 Hz a 48 kHz vertikální horizontální, standard VESA časování, takže by měl fungovat s jakýmkoli společným monitoru počítače. Testoval jsem jej se dvěma různými monitory. Kdysi dávno, jsem paměti hex editor pro extrahování, že znaková sada z mého počítače BIOS grafické karty. Upravil jsem několik znaků tvary tak, aby vyhovovaly mé žádosti. Máte popsal jiný způsob, jak navrhnout systém: Pokud obdržíte ASCII kód, zkopírujte postavy bitmap z ROM do vyrovnávací paměti rámečku grafiky. , Že konstrukce umožňuje kombinovat grafiku a text, ale vyžaduje to větší RAM (pravděpodobně ne natolik, uvnitř malého FPGA), text rychlost zápisu je pomalejší, a to je těžší upravit zobrazený text.

Ahoj echo47, velmi pěkná diskuse se děje .... Ale mám jeden dotaz? Co R úpravy musí být prováděny v charakteru bitmap ROM pro změnu velikosti (font) charakteru. Řekněme, že v případě, že velikost písma Výchozí velikost je 8x8 a musím změnit na 10x8, jaké změny jsem dělat v charcter'bitmap rom?.

Ahoj Cool_designer, má průměr 10 10x8 široký 8 vysoký, nebo naopak? Chcete-li změnit od 8x8 do 10x8, zkuste opouštět charakter ROM beze změny, a jednoduše řečeno dvě další prázdné pixelů mezi znaky. To se může stále vypadat přijatelné. Pokud opravdu potřebujete vytvořit větší charakteru tvary, můžete navrhnout sami na milimetrový papír a následně je převést do binární (velmi pracné), nebo použít písma návrhářský software (poněkud méně pracné). Můžete také zkusit hledat na internetu, a budete mít štěstí. Samozřejmě musíte také upravit proti řetězce vytvářet nové buňky velikost charakter. Když jsem vytáhl znakovou sadu z mého počítače, grafické karty BIOS, jsem si všiml, že BIOS součástí velikost 8x10 (8 široká a 10 vysoká), 8x12, 8x14, a možná některé další. My Verilog příkladu 8x14 set plus dvě další prázdné pixely, aby odpovídaly charakteru 8x16 buňky proti mé jednoduché řetězce. Mohl jsem strávil trochu více času na vytvoření milovník proti řetěz 8x14 znaků buněk.

Ahoj echo47, Díky za ur odpověď. Mám 8x8 charakter ROM s Xilinx Spartan 3 Rozvoj kit.But ještě nejsem schopen se dostat charakteru ROM 8x12, 8x14 a 8x16 velikosti znaků. Jak mohu získat charakter BIOS ROM z tohoto počítače 8x12, 8x14 8x16 atd. Je jejich jakékoli standardní program, který slouží k extrakci charcter rom z PC. Jsem schopen sehnat *. fon a CPI souborů z počítače, ale nebyl schopen získat data znak ROM z it.Generating vlastní caracter ROM ručně bude příliš hectic.It bude gr8, pokud může pomoci u mě na tomto .

Ahoj Cool_designer, My například Verilog (viz výše) obsahuje 8x16 znakovou sadu. To bylo původně 8x14 set, prostě jsem přidal dva prázdné řádky. Zde jsou 8x10, 8x12, 8x14 a znakové sady, které Rozbalil jsem před mnoha lety z VGA BIOS. I formátu je info C char pole, a upravený několik postav, aby vyhovovala mé žádosti. Můžete použít textový editor přeformátovat do HDL syntaxe. Je také docela snadné odstranit dva řádky z 8x10 set vytvořit 8x8 set. Nikdy jsem neviděl, nástroj, který automaticky extrahuje VGA BIOS znakové sady. Můžete použít paměťovou DOS hex editoru, nebo napsat malou DOS program, který chytne 32K bajty paměti z C000: 0000 až C000: 7FFF, společné VGA BIOS region. (Můžete spustit z DOSu nebo Windows Příkazový řádek.) Pak hledají 32K data znakové sady.

Ahoj xstal! Byli jste schopni dosáhnout? Já jsem zapojen v podstatě podobný úkol, že se snaží dělat, to znamená brát data z klávesnice a zobrazuje na VGA monitoru. Mám Spartan 3E taky. Hledal jsem na webu podobný přístup, ale bez úspěchu tak daleko, takže pokud máte pokroku v této věci, bylo by velmi ocenili, pokud můžete sdílet se mnou tímto kódem. Díky! Pedro

Našel jsem PS / 2 klávesnice ASCII vstupní modul pro OpenCores: Výstupy Modul klávesnice znaky, tečku, pokud stisknete shift / ctrl / Alt. Nevím proč. Nesnažil jsem se ladit. I zahnutý do mých Spartan-3 Starter Kit příklad kódu. Můžete psát na klávesnici, a text se zobrazí na displeji VGA. Prostě druhy zleva doprava, a obaly na konci řádku. Žádná fantazie kurzoru kontroly. Možná budete muset přesunout jumper použít 3,3 V a +5 V na klávesnici. To může také pracovat na Spartan-3E Starter Kit, pokud jste převedli FPGA čísla PIN.

Ahoj juz bych se zeptat .. wif to přesně stejný projekt .. Pokud chcete zařadit u MicroBlaze .. Jak se vlastně to u wif pomocí XPS ..

Ahoj, já mám VHDL kódu pro zobrazení klávesnice znaky na VGA monitor. ale využívá Hyper Terminal k testování klávesnice. Jak upravit kód k použití LED diod místo?? pls help ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back