Jak se měří výstupní impedance aktivního zařízení?

Y

yellowtooth

Guest
Mám vektorové síťový analyzátor, který může měřit vstupní impedance.Jsem dal přístroj na port 1 a opatření S11, pak může dostat Zin z S11.Neboť není výstupní výkon ze zařízení v přístavu, a měřený výkon je jen odrážejí sílu, což je část Port1 výstup z analyzátoru.Ale některé zařízení může ven dát sílu, jako jsou PA, LNA a atd.

Jak se měří výstupní impedance z nich?

Děkujeme U!

Obvykle VNA je pouze citlivý na signál generovaný VNA sám.To je způsobeno skutečností, že se pracovní VNA je koherentní.
Opak, SNA je zaslepený jiné signály.

Hmm Pochybuji, že si můžete změřit vstupní impedance z S11 pouze.Musíte měřit 4 parametry obou port sítě.Poté, co tak učiníte, můžete najít vstupní a výstupní impedance vzhledem zdroje a zatížení impedance.

Sergio Mariotti napsal:

Obvykle VNA je pouze citlivý na signál generovaný VNA sám.
To je způsobeno skutečností, že se pracovní VNA je koherentní.

Opak je SNA zaslepený jiné signály.

Stöber napsal:

On rozumí S22 obsah toho, co budete potřebovat.

Ahoj,

Můžete použít zářezem linku tuner a wattmetru na výstupu z vašeho frekvence překladu DUT, a naladit se na maximální výkon.Musíte to udělat na každém kmitočtu bod, který je zájem.Poté se můžete připojit tuner do VNA a opatření je impedance (pro každé mechanické pozici (at) frekvence).Vaše DUT impedance bude konjugát tuner impedance.To je způsob, jak a Zout vysoce energetických zařízení se měří Zin.Mechanické repeteability z tunerů musí být vysoké, a tyto druhy tunerů není vůbec levné.Obvykle se měří tzv. automatizované tunery, s plně automatické nastavení.Můžete zkontrolovat na níže uvedené odkazy (Maury a Focus vyrábí tyto druhy tunerů), existuje spousta aplikací poznámek a technické články:

hxxp: / / www.focus-microwaves.com/Literature/Literature.htm (musíte zaregistrovat heslo)
hxxp: / / www.maurymw.com / support / appnoteslibrary / appnoteslib.htm

rgds,
Al

Děkuji U.Nikdy jsem vidět toto zařízení.Kéž bych si to!

Nejsem si jistý, já jsem v diskusi.

Podívejte se na kovář graf na analyzátoru, kdy S11 je na
pak odečtěte komplexní impedance, že má skutečný a imiginary složky

Pokud je výstupní výkon může poškodit váš VNA, jak lze číst U S11?

Ahoj,

Pro pasivní zařízení, můžete spočítat své vstupní a výstupní impedance pomocí naměřených S parametrů (od operátora sítě analyzátoru).Pro výpočet vstupní impedance budete potřebovat svůj vstup a výstup reflexe koeficienty.Pro řádně uzavřeno výstup vašeho zadání odráží koeficient bude S11, a Zin bude:
Gammain = S11

Zin = Zo (1 Gammain) / (1-Gammain)

Pokud vaše zařízení není správně uzavřeno na výstupu pak se budete muset vzít v úvahu přínos produkce odráží koeficientu, který je, vaše Gammain již není rovná S11.budete dobře třeba vypočítat novou Gammain následovně:

Gammain = S11 [(S12 * S21gammaout) / (1-S11 * Gammaout)]

Pro aktivního zařízení (malý signál aplikace ONLY) si můžete vypočítat vaše vstupní impedance v tomto složení:

- Pouze zařízení, které (s mimo vstupní a výstupní odpovídající sítě): Stačí pouze vaše měřené S parametry a vypočítat vaše vstupní a výstupní impedance jak je uvedeno výše.
- Zařízení, které je test se vstupními a výstupními odpovídající sítě: Je potřeba vypočítat vstupní odráží koeficient, že váš zdroj, viz např.: chcete-li matematický vaše vstupní impedance 50 ohmů, aby z vašeho systému, které budete potřebovat a překlad textu do matematiky složitých součástí a přenos linky, aby odpovídaly reálné části.pak se vaše vstupní impedance, že zdroje vidět bude: impedance vaší linky převodovka - j * impedance vašeho pahýl (otevřené nebo zkrácená).

Pro napájení zařízení, které nelze měřit vstupní a výstupní impedance pomocí vektorového analyzátoru sítě.Potřebujete zařízení, které měří S parametry ve Velké signálu.Další metodou je použita zatížení tahem a spektrální analyzátor.

Doufám, že tyto informace vám pomohou.Přidáno po 8 minutách:Yellotown,

Jak jsem se zmínil výše,
VNA, že používáte-li pro malé aplikace signálu (menší signál S parametry).Máte-li měřit parametr S velmi signálu, které budete potřebovat nelineární VNA nebo použité LOAD PULL je levné.

greatings.

Pro více informací můžete nahlédnout Guillermo Gonzalez knihy."Mikrovlnná tranzistory zesilovače"

jde.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back