Jak se měří velmi nízkých frekvencí s mikrokontrolérem Pic

M

masivní

Guest
No já mám projekt, kde mám na design HZ metr s vstupní rozsah 0,1 Hz až 1 MHz.Problém pro mě je v měření 0,1 Hz.

Jak se měří tak nízké frekvenci?

Díky ia předem!: Sm9:

U nízkých frekvencí, měří dobu a pak se obraťte s matematiky.Můžete použít vnitřní hodiny a počítadlo funkce dostat období.

Vážení nadmutá,

I'am čelí stejnému problému jako masivní a váš údaj je pro mě zajímalo.
Je-li vstupní frekvence 0.1Hz (nebo 1 kmitání v období 10 vteřin), musím počkat 10 sekund dostat výstup?(Protože jsem měřit období frekvence).

Je to tak?je to, že příliš dlouho dostat výstup s 0.1Hz vstup obdélníkovou vlnou?

hi,
Můžete použít externí přerušení vstup pro palbu událost.
A to v době příslušného úkolu v čase.
použití 2 nebo 3 registry v pufru módě počítat čas.
sbohem

S nízkou frekvencí budete muset počkat jedno období získat měření, ale je to hodně kratší pro stejné rozlišení, než měřit počet období pro VEEEERY dlouhou dobu, jak v pravidelné četnosti měření.

Pokud potřebujete 1.0-Hz rozlišení, budete potřebovat "brána" čas 1 sekundu na Timer 0 vstupní ...Pokud potřebujete 0.1-Hz rozlišení, potřebuje 10 sekund "brány" čas (Au) ...Ano, to je velmi dlouho čekat ...Nejsem si jistý žádným způsobem se můžete dostat tento problém vyřešit ...

S pozdravem, Mike

Pokud váš vstup byl známý waveshape, pak byste mohli měřit menší část, a odhad délky celého cyklu.Například, jestli je to vždy o 50% pracovní cyklus náměstí vlně, potom byste mohli měřit polovinu.Pokud je to čistý sinusového průběhu, a vy ji měřit s A / D převodník, pak byste mohli udělat křivku schopna odhadnout délku trvání celého cyklu.Pro co nejlepší přesnost se však pravděpodobně budete muset čekat na celý cyklus.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back