Jak začít studovat microcotroller proto, že chci studovat

PIC microntroller má mnoho příkladů, a dobré datasheet dokumentace. Přečtěte si datasheet, a kopírovat příklady z webových stránek. Začněte s jednoduchou rukama na projektu, se naučíte hodně. www.siongboon.com

Pro mě, volím 8051 ke studiu. Podle mého průvodce linie člověka, on mě naučil, 1 základní digitální couse (včetně kombinační a sekvenční logické a státní konstrukci strojů až po základy PROM na PLD). 2.8085 samozřejmě včetně achitecture naprogramování modelu a intefacing s ní periferie na tři autobusové architektuře . Příručky je digitální elektronický počítač Malvino 3.Finally 8051 samozřejmě s Keil software a ISIS simulační software k výkonu advokacie realizaci reálných projektů Tyto tři kroky jsou učení průvodcem mé learnign křivky 80cC51.

Jediným řešením je začít s Atmel 89C2051 + se Mazidi bood je nejlepší a daný projekt s příkladem v tomto bood snažit, aby jim brzy budete mít zkušenosti s používáním mirocontroller.

Dobrý den. Za prvé, jako jiné řekl, hledat místní obchod (e-shopu), jaké procesory jsou k dispozici. Je velmi důležité, aby se snadno koupit. (Za to, že beeing začátečník, může se "spálit" 1 nebo 2 čipy, a pokud nemůžete snadno a quicly koupit nový, můžete ztratit nadšení ...) Pokud je PIC je vám k dispozici, začít s PIC16F887. AVR je také dobrá volba, ale například v mé zemi není žádný distributor, a proto je poměrně obtížné najít Atmel za rozumnou cenu hobbyst. Hodně štěstí!

Můžete začít číst knihy o souvisejících tématech. Pokuste se najít na netu. To je velmi užitečné zdroje. S pozdravem, Tukul12

Řekl bych, že začít se sérií zasahují dsPIC30F. Vytvořte si JDM2 programátor za $ 2, a program zařízení zavaděč ingenia. Od této chvíle můžete nahrát své programy přes sériové připojení, jako je USB-> UART modul převodníku (zatížení je k dispozici v okolí). Stejný modul lze použít pro příjem ladicí informace z čipu při tvorbě programů. Pro kompilátor použít MPLAB. U můžete získat studentskou verzi C30, plně funkční po dobu 2 měsíců. Programování je skoro ANSI C, a dokumentace je dobrá. Důvod, proč navrhuji tento čip je to vyžaduje velmi málo externích součástek, je 5V mikrokontroléru jednoduché napájení z USB, bez externího napájení, nebo regulátor, je snadné začít, a má svaly. S pozdravem

Začátečníci by se měli vyvarovat řady dsPIC zasahují, jsou velmi složité 16 bit procesory a nemá za cíl někoho, kdo teprve začíná s fotkami. Zkuste 16F nebo 18F série PIC, populární jsou 40pin 16F877A (nahrazena 16F887) nebo 18F4620. 18F má C18 SE (zdarma) a Swordfish základní SE (zdarma) a samozřejmě MPLAB MPASM jsou zdarma pro všechny PICS. Plus získat slušný programátor nebo ještě lépe jeden s debugger, jak je to vynikající nástroj pro každého PIC programování. PS JDM programátory jsou poměrně ojedinělé.

jistě - dsPICs jsou velmi silní, ale jsou složité? Mají mnohem více možností konfigurace, protože mají mnohem více zařízení. , ale kromě toho - IMHO - nejsou tak velmi, velmi daleko složitější, než PIC16. komplexní čip je TMS [; 0x41 0x56 0x45!

dsPIC jsou tak zbytečná pro 90% pro řadu projektů, mikrokontrolér, mají DMA, nespočet I / O, scads rychlosti a periferií, atd, atd. .. Technické listy jsou obrovské a mohou přemoci většina začátečníků. DsPICs a 24F verze jsou úžasné procesory, oni porazili hlen z jakéhokoli 8bit mikro Pokud jde o suroviny výpočetní výkon jde. Tam je téměř žádný zdrojový kód je v porovnání s 8bit PIC jako antické 16F84. IMHO opravdu pěkné sady Starter PIC 16F88 nebo 16F628A a 18F1320. Všechny jsou malé 18pin a má zabudovanou oscilátory.

Bez ohledu na to, jaký druh mikroprocesoru si vyberete, byste lépe poznat své strukce a kódu instrukce. Do některých experence! Pak se můžete naučit C program. To může udělat práci snadnou.

Blueroom, jsem zdvořile nesouhlasit, že dsPIC30 je mnohem složitější, než PIC18. Měl jsem PIC18 ve škole, a když jsem se stěhoval do dsPIC30 jako moje "standardní CPU" Byla to procházka růžovým sadem. Trochu jinak? Ano. Těžší? Ne. Pokud jde o JDM, ano, občas musíte udělat několik pokusí získat kód na můj čip, ale při použití zavaděče, nevidím to jako hodně argument. Na začátečnické úrovni můžete ladit docela dobře jen tím, že výstup zprávy přes UART. Hej, to je i můj způsob, jak ladit C + + aplikace PC, konzole zprávy nebo messageboxes ... EDIT: No DMA na dsPIC30, Blueroom. Ne na všech dsPIC33 jeden.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back