konverzi ASCII znaky na klávesnici scan kódy

S

scdoro

Guest
Ahoj všichni,

Is tam jeden cesta až k konvertita ASCII znaků klávesnice scan kódů v hardware provedení?

díky

jde o

Můžete odkazovat na:
http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/DOC1235.PDF.
Tato aplikace na vědomí ATMEL pro AVR

Překlad z jednoho kódu do druhé, není těžké to vůbec ..
Budete potřebovat mikroprocesor, který bude mít charakter ASCII ze sériového portu a pomocí look-up tabulky, bude překládat z ASCII do PS / 2 klávesnice, a vypíše nový kód přes stejný port nebo v jakémkoli jiném duchu. .
Budete muset vytvořit look-up tabulky sám, ale nebojte se, není to tak těžké ..
Například:

Příchozí znak '0 '(nula) v ASCII -> 30h
Odchozí číslo (ekvivalent v PS / 2 scan code) -> 45h

Příchozí '1 'ASCII -> 31
Odchozí 16h

..a tak dále ..

S pozdravem,
IanP

hi LanP,

vlastně jsem vytvořil vyhledávací tabulky pro převod ASCII na klávesnici scancode.
Teď už prostě nemůže přijít na to, jak poslat scancode (což je ASCII) sériově a pak být vykládán v tom úhozů na destinated PC application.This bude vyžadovat HARDWARE obvodu.

Qn1.Jak bych měl udělat, vybudovat tohoto hardwaru okruhu

díkyPřidáno po 2 minutách:hi LanP,

vlastně jsem vytvořil vyhledávací tabulky pro převod ASCII na klávesnici scancode.
Teď už prostě nemůže přijít na to, jak poslat scancode (což je ASCII) sériově a pak být vykládán v tom úhozů na destinated PC application.This bude vyžadovat HARDWARE obvodu.

Qn1.Jak bych měl udělat, vybudovat tohoto hardwaru okruhu

díky

Pokud byste chtěli krmit tyto kódy přes sériové rozhraní na straně PC pak nebudete potřebovat další hardware, ale DLL, které bude někdo dodávat tyto kódy do aplikace Word nebo jiné aplikace pro Windows ..
Nebo jsem něco chybí tady??
S pozdravem,
IanP

1.To záleží na kódu stránky, 'mít v různých kódové stránce máte různé ASCII kódu pro stejný charater.
2.Easiest a nejrychlejší způsob je vytvořit tabulku s ohledem scancode = byte ptr tabulka [ASCII code].A použití ASCII kódu jako index scan
mov al, byte ptr [ukazatel na řetězec]
movzx eax, al
mov al, stolní [eax]

záleží na tom, co budete dělat ....FPGA nebo nicro ....

micro je nejjednodušší ....

jde o

maxer

Hi IanP

Níže je vlastně to, co mám v úmyslu pro stavební můj project.i vyžadují hardware interface.Read níže:

-------------------------------------------------- ----------------------------------------Napsal jsem C aplikace pro zasílání RS232 sériový data v jediném PC a chci data mají být přijaty na jiném PC a zajali jako stisky kláves.Tyto úhoz pak mohou být použity v každém okně s žádostí o slovo, a se objevil jako když jsou zadané z klávesnice.

Také jsem kódované program tak, aby pro každý znak ASCII, je převedeno do něj s odpovídající soubor scancode.Například, je přeložena do IC pro IC a posílá jako řetězec ICF0IC přes sériovou linku.Tím je zajištěno, scancode je správně vykládá klávesnice regulátor na přijímači s boční PC.

Nicméně nevím, jak jít o provádění hardwarové zařízení, které může dosáhnout konverze RS232 dat do klávesnice data.

Qn (a): Může mi někdo pomoct s schematického designu nebo dát nějakou radu?Přišel jsem s celkovým diagram.Jak přístroje by se měly chovat, ale já jsem si jistá, jestli je to správné.

Díky.
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Chtěl bych zaměstnávat 89C52, 89C420, nebo podobné mikrokontrolér, a nastavit jeho UART na 9-bit módu (viz: http://www.8052.com/tutser.phtml) ..Micro by měl používat sériový port přerušit a malý sériový port přijímat buffer .. To se bude starat o příjem dat ..
Pokud jde o předávání údajů do portu klávesnice (jsem podezření, že dříve, ale nebyl si jistý) bych použít dva obecné I / Os z Port1 (odvodňovací příkop), jeden jako DATA ostatní jako hodiny a TIMER2 vytvářet 16.7kHz hodiny jak je požadováno, tak to bude jako vytvoření další UART, ale v softwaru, nebo se hodiny z externího zdroje, a jen přesunout data z ..
S pozdravem,
IanP

BTW, proč máte 8-bit Parity?Nevidím žádný důvod pro paritní bit, a pak UART může GE nakonfigurován pro standardní 8-bitové slovo 1 1 Start Stop ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back