kryptografie CDMA

R

rednewguy

Guest
Jaký je typ šifrování používá v dnešní GSM a CDMA telefony.

jestliže jeden zná algoritmus za generování kódu pro CDMA, je možné pro něj vysledovat signál.

Vědět, algoritmus nemůže udělat jednu vysledovat signál

Základní věc, o šifrování je zabezpečení dat.Tím, že zná cryptogrpahic algoritmy používané v GSM zvyklý pomáhat při sledování signálu.Doufám, že v CDMA, které používají PRBS k výrobě různých frekvencích.Pokud je to možné vědět o DSSS nebo FH metodu můžete sledovat signál, ale ne data

Ahoj,

Nedávno jsem studoval kurz na mobilních komunikací (GSM 2 / 3) a jeho velký předmět.

Nejsem si jistý, co myslíš tím 'sledování'.Přejete si vědět, telefony umístění?Jeho unikátní ID?nebo konverzace / informaiton v kanálu?

Co se týče šifrování jde, americká vláda uplatňuje oslabení všech kryptografie používá v GSM, aby mohli 'chytit gaunery'.Takže, druhá generace telefony, že není možné opravit, ale teď, jeho opravdu není, že těžko se správným zařízením (velmi drahé zařízení, ačkoli).

Ale G3 telefony, s jejich CDMA, jeho mnohem těžší.Nejenže 'CDMA' část scramble signál pěkně, ale encrytion je strašně efektivní.Použití až do 4-5 PRBS generátory opertaing dohromady.A prostě 'vědět' alogorithm (které je veřejně přístupné a zdarma pro všechny k použití) neznamená, že můžete zlomit kód.Například, Enigma kód: Pokud máte počítač, ještě neznamená, že byste znát konfiguraci šifrování stroje.

I kdybychom se chtěli sledovat CDMA, a záznam datového toku mezi telefonem a BS, jeho chyba opravena, packeted, a šifrované, na mnoha úrovních.Jsem si jistý, jejího možného, je to jen otázkou času.O tom vážně pochybuju mnoho lidí / společností mohl dekódovat 'on-the-létat v reálném čase.

Mimochodem, samozřejmě nebylo, že detailní, ale to je to, co jsme na něž se vztahuje, a já jsem ještě zkontrolovat, zda je jeho zcela správný.

BuriedCode.

V CDMA máte náhodný generátor kódu a to zahrnuje psread spektrum princip rozšířit svou zprávu signál přes frekvenční rozsah (konvoluce s vysokou frekvencí code).

Takže pokud chcete sledovat signál byste měli znát kód sazba atleast a vygenerovat soubor sekvence kodéry a do korelace s příchozí zprávu signálu.Youn extraxt chyba coefficiets všech ad PRBS na základě korelace majetku PRBS můžete předpovědět signál.

ahoj
všechny byly whts řekl až teď, je dobrá souce ihave slyšel od afriend že agroup studentů v Berkley univerzitě rozešli GSM cipheres, je to správné .....jde o

Citace:

ihave slyšel od afriend že agroup studentů v Berkley univerzitě rozešli GSM cipheres, je to správné .....

Prosím, dejte mi vědět, jak se můžeme prolomit A5 / 2 šifrování, které se používá v GSM2?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back