MAX7219 není úplně člověk dost!

D

Damnthistinleg

Guest
Dobrý den, toto je můj první příspěvek, takže zde naleznete snadno na mě. I když mám trochu znalostí, je to více prostoru, než známka - když vidíte, co mám na mysli! Mimochodem, já jsem pracoval na malý projekt, pro který MAX7219 je téměř ideální. Musím se řídit 8 velkých sedmisegmentové displeje, ale vyžadují více energie, než je k dispozici přímo od 7219. Ačkoli žádný list je k dispozici pro displeje, každý segment se zdá používají čtyři high-jas LED diody v sérii s proudovým omezením 100 ohmů odpor. Mám podezření z toho, že oni mají být řízen 12 voltů DC. Chtěl bych využít zařízení stmívání PWM na MAX7219, takže musím udělat dvě věci. Za prvé, myslím, že budu potřebovat k poklesu odporu hodnoty kolem 27 ohmů ke zvýšení proudu přes LED, protože nyní bude impulsní. Za druhé, budu muset zesílit výstup z 7219 s cílem poskytnout odpovídající napětí a proud. Problém je, že musím to udělat co nejefektivněji, jak chci spustit vše od 12 voltové baterie. Mnohokrát děkuji předem za jakoukoli pomoc! Dave.

stáhnout datasheet zde [url = http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=MAX7219] MAX7219 list, MAX7219 listech, MAX7219 Datenblatt, MAX7219 manuální převodovka, MAX7219 listy, MAX7219 pdf - ALLDATASHEET.COM [/ url ] možná list pro displej, který jste se pokusili použít, je možné se ze stejného místa.

Díky, ale 7219 list není problém, a nemám potřebu jeden pro displeje, jak jsem dohledat je. Jsem opravdu snaží najít nejlepší způsob jízdy bez nutnosti použít něco jako neefektivní pole Darlington. Dave.

List ukazuje, jak používat číslice pohon s externím FETs při použití velkých displejů. Pokud to stále nestačí, můžete použít tranzistor jízdy na segment signály, jak dobře a ještě udržet stmívání PWM řízení. Brian.

Aah, vidím. Stýskalo se mi, že trochu. Já jsem měl na to podívat, ale nemyslím si, že to bude pomáhat v mém případě. MAX7219 vyžaduje 5 voltů a číslice vyžaduje 12 voltů. MAX394 se nezdá být schopen zvládnout rozdíl mezi napájecí napětí a spínané napětí, v každém případě, max. proud přes přepínač je 100mA. Já jsem teď spal na to však, a může mít jednoduchou odpověď. Problém je opravdu skutečnost, že displeje jsou společnou katodou. Pokud by byly společné anody a já přešel 0 voltů stranu, měl bych být schopen využívat jednoduchý NPN spínač, který by ještě mohla využít stmívání PWM na MAX7219 s minimem komponent. To by také vyřešit problém přechodu na vyšší napětí. S tím na mysli, je to pravděpodobně snazší desolder LED číslice a proměnit je kulatý. Má to zvuk v pořádku? Dave.

Polaritu MAX7219 signálů umožňuje pouze použití společná katoda displejů, být opatrní, pokud jste právě přepínat z jedné strany, zvláště pokud jste invertovat signál, nebo najdete všechny číslice , s výjimkou [/ I ] ten, který chcete jsou zobrazeny současně! Byl bych sklon zůstat stejnou číslicí disk obvodů (z důvodu straně), ale zvýšit anodové straně od 5V do 12V. Problém s tímto je, že používá více komponent, budete pravděpodobně potřebovat dva tranzistory, jeden vedený anody (segmentu) řídit a jeden 'visí' na 12V napájecí vedení. Každý by invertovat signál přinášet to zpět na správnou polaritu. Shodou okolností mám návrh projektu, který využívá probíhající MAX7219 řídit 64 individuálních LEDek a další projekt v potrubí, které využívá 8 x sedmisegmentové LED, ale musí se řídit je na velmi vysoký jas, takže mohu být čelí podobnému problému jako vy . Brian.

Měli byste zvážit použití source ovladače, jako je UDN2981 nebo darlington pole jako ULN2803 pro CA nebo CK typ 7 segmenty.

Díky Abidr, UDN2981 hledá ideální pro tuto aplikaci - za předpokladu, že zvládne aktuální. Na 12 voltů, já jsem při pohledu na jednotlivé segment proud 100 mA, ale to je na pracovní cyklus cca 10%. Všiml jsem si, že doporučená maximální výkon hodnocení tohoto čipu je 350 mA, ale tam bude příležitostí, kdy všech sedm částí a desetinné čárky jsou v provozu, čímž se dostával do 800 mA. Budu muset sehnat několik a vyzkoušet si je! Použil jsem ULN2803s v minulosti a vím, že můžete 'dvojici' vstupů zvýšit současnou manipulaci. Mám podezření, že totéž platí pro ULN2981 tak, že je jednou z možností. Pokud je aktuální manipulaci nebo počet komponent zůstává otázkou, předpokládám, že bych mohla vždycky přepojit číslice běžet s 8 LED do série. Já bych třeba dodávat / přepínání 24 V, ale aspoň by se aktuální polovinu. Je to docela snadné se dostat do rukou velkých 24 voltové baterie příliš. Jen myšlenka! Budu vykopat veroboard a vrátit se k vám všem. Díky za radu tak daleko! Na zdraví, Dave.

Ano UDN také může být spárován jako ULN2803. Já jsem spárované tři dohromady a ono to fungovalo bezchybně, jen je úlovek UDN je 4 krát dražší než ULN2803 v mé zemi. Ne lituje však, jeho vhodné pájka DIP 16/18 než 8 tranzistory FET nebo

Ahoj. Hledám řešení pro téměř přesně stejný problém. Musím se řídit společnou katodou 3 palce 7-segmentový displej s MAX7219. Každý segment vyžaduje 9V 20mA. Tak, jak protichůdný k původním autorem, já jsem ještě dobře v max. 40 mA na segment, který podporuje MAX. Já jen potřebují vyšší napětí. Takže myslím, že stačí použít MAX číslice dřez straně, ale je třeba přidat komponenty do stran segmentu zdroj. Četl jsem návrhy na toto vlákno, ale nemůže zcela obraz v mé hlavě, jak to udělat. Má někdo schéma řešení, prosím?

Potopit můžete použít ULN2x03 a pro zdroj, který lze použít UDN2981.

Díky za to. Vzhledem k tomu, že jsem v 40 ma Předpokládám, že dřezu straně (číslice ovladače) lze použít přímo, je to pravda? Tak jsem jen je třeba dát jednu UDN2981 do segmentu linie a dal 9V a pozemní na UDN2981?

Pokud byste mohli dostat TPIC6B595 pak připojuje okruh je velmi dobrá. Jeho hodiny RTC. Jeho společná anoda na RTC. Protože jsem nebyl schopen najít společnou katodou 7 segmentů v mé zemi, a proto jsem vždy obvody na základě CA BTW: To není můj projekt, zjistil, že je na netu, asi před rokem, jsem to na 2,3 palec 7 segmentů, a to bylo pracuje bezchybně eversince.

K dřezu můžete použít ULN2x03 a pro zdroje, můžete použít UDN2981
jsem schematický přidání UDN2981 na segment řidičů.. Mohl byste, prosím podívejte se na přiložené schematické a zjistit, jestli jsem pochopil to správně? Je to OK potopit LED proud přes číslici řidiči MAX, nebo by bylo nezbytně nutné přidat další externí ovladač tam? Díky! Chris

Technicky na první pohled, schéma je v pořádku. Ale upřímně řečeno jsem nikdy nezkoušel, takže můžu říct s jistotou, že bude fungovat. Jen aby se na bezpečné straně jsem "osobně", by raději používat ovladače, jako je umyvadlo 2803 také, protože používáte 12 voltů dodání, takže bych předpokládal 7 segmenty jsou vyšší než 2,3 palcové velikosti.

Ano, jsou to 3 "displeje. 6 LED v sérii pro každý segment (2 za desetinnou čárkou). Takže bych přidat ULN2803 do číslici řádky stejně jako UDN2981 ale připojit pin 9 na zem a pin 10 na stejné 12V napájení jako UDN2981? 12V napětí by mělo mít klesl na nulu v této chvíli přes předřadníky a LED diody. Takže tento ovladač by být požadováno pouze dřezu více proudu, než MAX zvládne, ne? MAX7219 list říká, že řidiči mohou potopit číslice 320 mA. S 8 segmentů při 20mA každý by to běžet na 160 mA, pokud všechny segmenty jsou na. To by mělo být dobře v rámci specifikace. Chtěli byste přidat 2803 právě jako preventivní opatření, nebo je tam jiný důvod nevidím v tuto chvíli? ;-) Myslím, že můj prvotní problém v mém myšlení bylo, že jsem si myslel, že segment aktuální potřeby proudit ze segmentu řidiče přes LED * * zpět na MAX číslici ovladače. Ale zdá se, že jsou jen logické úrovně po všech, ale s konstantním proudem zdrojů v segmentu řidičů. Co se týče zdrojů konstantního proudu v segmentu ovladače, to vyžadují zvláštní pozornost, stejně jako odpory mezi MAX7219 a UDN2981? Nebo mohu jen léčit pak jako normální výstupy logické úrovně vlastně je?

OK, jsem změnil schéma, aby zahrnovala ULN2803. Vlastně 2 z nich. Vzhledem k tomu, ULN2803 je invertující jsem musel invertovat vstupy znovu. Já raději použít jiný ULN2803, hlavně proto, že dávám přednost jeho pin-ven, řekněme, pár 7404s. Myslíte si, že to bude fungovat tímto způsobem? Objednal jsem si několik ULN2803 a UDN2981 z Číny (mnohem levnější!), Ale bude muset počkat měsíc nebo tak pro ně přijet dřív, než jsem si test na to.

Pěkně vypracované! Jen dvě poznámky: Nesmíte nabažit řídit proud do druhého 2803, pokud kapka 4K7 odpory až na 2K2 nebo méně, by nejlepším řešením bylo použití TTL nebo CMOS invertor místo první 2803. Pamatuj si tato zařízení mohou pouze umyvadlo proud, nemohou zdroje tak budete spoléhat na 4K7 poskytnout všechny zaujatost na druhou 2803. Buďte opatrní s desetinnou čárkou signál, pravděpodobně potřebuje hodnotu vyšší než 150R k omezení proudu jak tam bude méně LED diody uvnitř obrazovky modulu. Mimochodem, nemusíte připojit VCC pin na druhou 2803, přístroj nebude odebírat proud, takže není nutné jej nabídky! Dalo by se připojit pin přes přechod na zem, kdy to bude uzavřen zase všechny číslice na ve stejnou dobu pro účely testování. Brian.

Díky za to. Jsem pomocí DesignSpark pro mé schémata teď. Je to zdarma a mnohem víc zábavy, než, řekněme, MS Paint. : D Myslel jsem si spočítal 4k7 pull-up pro 2. 2803 od listu. Vin 3.85V / Vv = 1 ma 3.85kOhm. Ale já jsem asi ne zcela pochopil, že list pro 2803. Jakmile dorazí budu vyzkoušet na prkénko s různými hodnotami. Měl jsem vybrán jiný 2803 jako měnič protože jeho mnohem pohodlnější pin-ven, kde dovnitř a ven, jsou naproti sobě. Tento obvod bude nakonec být provedeno na Vero styl pásu palubě a 2803 pin-ven by to tak mnohem jednodušší ve srovnání s 7404 například. Máš pravdu o desetinnou čárkou. Je to pouze 2 LED diody a běží na 4V 20mA. Změnil jsem, že jeden odpor. Měl jsem další myšlenka včera v noci. Vzhledem k tomu, segment řidičů MAX7219 jsou konstantní proud zdroje, by se musím dát rezistor z každého řádku do země a umožnit tak, že proud k toku? Pochybuji, že by 2981 dřezu, že současný. Mám-li nastavit MAX na zdroj 3,5 V 10mA, by odpory mají hodnotu 350R. Změnil jsem schéma a podle toho připojuje ji.

Váš výpočet je vzhůru nohama! Pokud Vin je 3.85V a dodání je 5V, odpor má k poklesu (5-3,85) = 1,15 V při 1mA který dělá to 1.15K. Byl bych nakloněn to zkusit bez dalších zatěžovacími odpory a přidá je v případě potřeby, Maxim nezobrazují výstupní ovladač schéma, takže je těžké říct, co by se mohlo stát. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back