Náklady na EDA Tools

K

kishore2k4

Guest
Ahoj kluci,

Jsem jen zvědavý na typické náklady na ASIC nástrojů, design Digitální jako Cadence Encounter nebo Synopsys IC překladačů.Nějaké nápady?Líbilo se někdo z vás koupil pro vlastní potřebu?Vím, že jsou strašně drahé, ale prostě nevím, jak strašné.

Na zdraví,

Náklady na licence pro nástroje, jako je setkání je složité.Je to typicky smíšená / spojeny s jinými nástroji.I více licencí kupujete, tím levnější je za jednu licenci.Také náklady na nástroje závisí na tom, jaké funkce jste aktivovali a někdy dokonce závisí na tom, kolik času CPU nástroj používá.

Náklady na jednoho sídla SoC Encounter GXL na jeden rok, je asi o 750.000 dolarů.Ale tam je složitý vztah mezi prodávajícím nástroj IC a zákazníkem.Typcailly tento vztah invovles mnoho lidí.Prodejce prodejce, manažery, manažery, zákazník manažeři, CAD skupiny, veřejné zakázky, atd.
Takže společnost by vítr zaplatí mnohem méně než "list" cenu.Který není ani zveřejněna pokud můžu říct.

Seznam ceny jsou opravdu vysoké!Ale budete nakonec zaplatí mnohem méně.Speciálně pro nástroje, které mnozí prodejci poskytují.Jednou jsem se podílel na procesu hodnocení, které vedly ke koupi syntézy nástroje.Je to neuvěřitelné, jak konec-ceny se liší od seznamu-Price.Speciálně, pokud máte tendenci jít do souběhu.Pokud si dobře smlouvat, uvidíte přední společnosti zabývající se prodejem jste své produkty za stejnou cenu jako souhlas jen začít vztah, zvláště když vidí potenciál pro další nabídky, jako je IP, a doplňkové nástroje.

To je hezké, takže jak se dostat do dobré řešení pro digitální nástroje ASIC?

Ahoj Kishore,

To vše záleží na počtu licencí u které užíváte, a jaké funkce (edice) nástrojů U jdou vybrat, kolik jazyková podpora u které bude trvat (například VHDL, Verilog, System C .... atd ).......

Navíc, pokud u patří do Indie, mohu pomoci u kontroly na získání nástrojů pro kompletní tok FPGA ...

jde / gbaerf

Pořizovací cena závisí i na ne.licence uživatele a velikosti podniku.
Všechna rozhodnutí prodejem osobou.

answered it best.

gliss
odpověděl, že bude nejlepší.Pokud si koupíte * 1 * licence nástroje, pak budete nakonec zaplatí téměř list-cena.

Ale pokud máte velkou firemní účet, pak se za-sedadlo cena klesá licence.Některé organizace jsou tak velké (> 1000 inženýrů), že si 'site-licence', což je v podstatě neomezená-počítat licence pro celou společnost.Ale to jsou druhy společností, které jsou tak bohatí mají zaměstnanci, které jdou na trh, aby přinesla ostatní zaměstnance, kteří šli na trh dříve.(Odkaz na film Disney "Aladdin")

Více vážně, některé firmy nabízejí 'pay-as-you-go' program (podobně jako pre-placené mobilní telefon-.) Například společnost 'C' použil, aby prodal edaCARDs v přírůstcích po 250.000 dolarů USD.EdaCARD platí za licence, pokladen, které jsou cenou za týden.Samozřejmě, pokud jste předem licenci na celý rok, je to mnohem levnější než mimo kontrolu stejného nástroje 52 krát. [/ B]

co serverové farmy koncepce je k dispozici nástroj prodejci ...
Myslím, že když podniky musí prodávat více licencí pak tento pojem používají ...
laskavě dávat informace v detailu ...

S pozdravem,

Wow!Srovnejme to s $ 4500/year za neomezený počet licencí pro univerzity.Se všemi, že by bylo lepší zadávat návrhy na některé univerzitě a jen soustředit na marketing, si legraci.

Ale to eda serverové farmy by opravdu skvělý nápad pro chudé-muž Joe.

Ahoj kishore2k4,

"Ale to eda serverové farmy by opravdu skvělý nápad pro chudé-muž Joe"

Opravdu jsem nechápal, že to, co dělal u míněno ....

pro svůj další ve formaci prosím zkontrolujte následující odkaz pro více informací o farmě server EDA koncepce: -Přidáno po 1 minuta:ftopic255992.html

Ach, chtěl jsem serverové farmy jako v kompilaci-farmy, které jsou poskytovány jako vzdálený zdroj pro práci na některých poplatků.Stejně jako když potřebují přístup k některým EDA nástroje pouze pro konkrétní projekt pak jsem si koupit CPU času / jen čas na nějaké vzdálené nasazení těchto nástrojů.Něco jako shell účtů, pokud víte, co tím myslím.

kishore2k4 napsal:

Ach, chtěl jsem serverové farmy jako v kompilaci-farmy, které jsou poskytovány jako vzdálený zdroj pro práci na některých poplatků.
Stejně jako když potřebují přístup k některým EDA nástroje pouze pro konkrétní projekt pak jsem si koupit CPU času / jen čas na nějaké vzdálené nasazení těchto nástrojů.
Něco jako shell účtů, pokud víte, co tím myslím.

Ať tak či onak, jen proto, že čip výroba je drahá, neznamená, nástroje by měly být také.Nástroje by měly být cenově dostupné, ale mohou účtovat, co chtějí za jejich technickou podporu.Tímto způsobem malé podniky si mohou dovolit, aniž by obrovské dluhy.Opensource nástroje jsou coming out, ale to bude dlouho předtím, než můžeme vidět v profesionální kvalitě netlist-GDSII nástroj suite, také design knihovny nejsou snadno dostupné.

AFAIK, Aliance CAD je jen více či méně, kompletní sada pro digitální design ASIC.Jiní, jako Magic, LASI atd jsou pro malé vlastní topografie.Heck, velké společnosti nemají ani poskytovat demo verze pro průměrného člověka, který se zajímá o design IC.Buď mu musí být ve společnosti, která může dovolit, nebo na vysoké škole, která má licenci nich.

Také modelsim62c, nebyl jsem ukázal, že univerzity by měly prodat své řidičské průkazy do průmyslu, infact velmi bodu univerzity licence není dělat přesně to.Jak jste navrhl, třetí osoba nebo společnost, prodejce může sám nastavit některé ty firmy, se čas-zásad sdílení pro malé podniky získat jejich kola běh.Velká prodejců nestarají, a ty menší nejsou wan't na ..napodobování větších boků.

Sierra-DA Olympus Fyzikální Design Suite, základní konfigurace je $ 1.6million na sedadlo.Sierra Design Automation (nyní součást Mentor Graphics) byl pořízen za pouhých $ 90million, kolem náklady na 55 licencí.

kishore2k4 napsal:

Sierra-DA Olympus Fyzikální Design Suite, základní konfigurace je $ 1.6million na sedadlo.
Sierra Design Automation (nyní součást Mentor Graphics) byl pořízen za pouhých $ 90million, kolem náklady na 55 licencí.

Myslím, že Mentor Graphics Výrobky jsou relativně levné.Je to pravda?

kishore2k4 napsal:

Myslím, že Mentor Graphics Výrobky jsou relativně levné.
Je to pravda?

edaguy69 napsal:kishore2k4 napsal:

Myslím, že Mentor Graphics Výrobky jsou relativně levné.
Je to pravda?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back