Nejjednodušší mikrokontroléru se dozvědět o

Jsem začátečník taky ... Myslím, že AVR a PIC snadněji než 8051. a AVR / PIC programování jednodušší

Všichni přicházejí snadno, jakmile se dostanete visí na to aka DATASHEET.i začal s 8051 a přestože vývoj palubě začít s je o něco dražší stojí to za to. PIC architektura je velmi robustní a ty s ICSP (in-circuit programování) nebude stát programátor too.Download MPLAB IDE od microchip.com a začít s montáží kódování jazyků (assembler je dodáván zdarma s ide). Pokud získat pracovní projekt, můžete přejít na základní nebo c na to přijde, jak pak byste vědět práce-asi za vše, co přijde do cesty, věci, jako je optimalizace paměti, zásobník použití, bankovní spínače, vektorů přerušení atd.

i startedof wth ATmega16 avr myslím, že jeho qiutre simple.just stažení avrstudio4, WinAVR z gcc a ur připravený 2 go.u může vypálit wth počet obvodů na net.there r mnoha návody jak si u started.njoy ..

Nejjednodušší MCU začít, je 8051, pak se můžete dozvědět AVR i jednodušší ...

Myslím, že můžete používat jednodušší 8051 rodina ... pokud jde o

OK. Zde je úkol: pomocí mikrořadiče vybudovat zařízení, které má 0-5V z potenciometru a zapne 4 LED od 1.25V - jedna LED, 2,5 - dvě LED diody, 3.75V - 3 LED diody, 5V - 4 LED diody. Může mi někdo navrhnout mikrokontroléru a dát nějaké tipy ohledně programu. Měj se!

Pro ovládání 4 LED diody, které potřebujete 4 výstupy a číst potenciometr 1 A / D vstup .. PICAXE-18X bude dobrým kandidátem pro tuto práci .. to má několik pinů, které mohou být definovány jako výstupy a vnitřní 10-bit ADC .. Připojení potenciometru na ADC0 a LED od 0V přes odpory k OUT1, OUT2 OUT3 a OUT4 .. ZÁKLADNÍ kód může vypadat takto:
Code:
 smyčka: readadc 0, w1 'přečtěte hodnotu na ADC0 do W1 - 10-bit .. pokud w1> 255 a w1512 a w1768 a pak w11023 LED4 nízkou 1 nízký 2 nízký 3 nízký 4 pauza 200 'krátké zpoždění goto loop' smyčku zpět na začátek LED1: vysoká 1 nízký 2 nízký 3 nízký 4 200 pauza goto smyčka LED2: vysoká 1 vysoká 2 nízký 3 nízký 4 200 pauza goto smyčka LED3: vysoká 1 vysoká 2 vysoké 3 nízký 4 200 pauza goto smyčka LED4: vysoká 1 2 vysoká vysoká 3 vysoká 4 200 pauza goto konec smyčky
Pokud se sníží počet LED na 3 si můžete udělat něco podobného s PICAXE-08m, nebo jste-li spokojeni s 8-bit konverzi můžete použít PICAXE-08 (3-LED) nebo PICAXE-18 (4 nebo více LED) .. S pozdravem, IanP

Ahoj IanP Díky za váš návrh. Jak byste to udělal s 8051? Měj se!

Se základními 8051-derivát příběh není tak jednoduché, jak se s PICAXE .. Za prvé, nemají ADC bloky, takže máte dvě možnosti: najít derivát, který má ADC (např. 87C752 nebo 87C550) nebo přidat externí ADC .. Pokud jde o program se týká, je to velmi základní cvičení a neměl by být překážkou i pro nezkušené programátora .. Nicméně, a já mohu jen zopakovat, co jsem již řekl, v aplikacích, jako je tento ZAZNAMENÁVAJÍCE, může porazit PICAXE !!!!!!!!!! S pozdravem, IanP

Já bych nejprve naučit C pro PIC / AVR. Použil jsem PICAXE, ale jakmile jste se naučili C, bude snadné se naučit základní a všechny ostatní jazyky.

i naučit se všechny mikroprocesoru, původně 51 start, ale když se snaží naučit pic cítil jsem, že je to příliš obtížné, ale po 3-4 projekt je natolik jednoduché, aby se projekt na pic, pak se snažím s AVR, ale ne tak úspěšný, Já jsem ještě najít nějakou aplikaci, která může být dobré pro montáž na AVR procesoru. všechny jsou dobré se učit, ale pic je tak možno dosáhnout v dokumentaci o čistých a 51 je také dobré HW a SW podporu na internetu. hodně štěstí.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back