nejlepší způsob počítání impulsů z opto čidla

T

tictac

Guest
Zdravím všechnyI používat opto slot čidlo pro detekci ot / min mého dc motor.one křídlo, které se drží na hřídeli pohybovat sensor.I použití codevision pro psaní code.what je nejlepší způsob, jak měřit čas rotující hřídele na jeden obrátit? ?
vnější přerušení časovač nebo režimu snímání časovače ?????
a otáčky můj motor je 50000.does opto slot senzoru je dostatečně rychlý, aby měření času rotující 1 otáčka hřídele? jak mohu vědět, že?Prosím, pomozte mi.

Chci to udělat sámPřidáno po 5 minutách:píši tento kód počítat impulsy z mých motor.but myslím, že to přerušení trvat hodně času AVR
přerušení [EXT_INT0] neplatné ext_int0_isr (void)
(

if (firsttime == 0)
(

TCCR0 = 0x02;
TCNT0 = 0x0;
T1 = TCNT0;
TT = 0;
firsttime = 1;

)
else if (firsttime == 1)
(

TCCR0 = 0x00;
T2 = TCNT0;
SUMTT = TT;
DIFF = T2-T1;
firsttime = 0;
)ElapsedTime = (SUMTT * 184,365) (rozdíl * 0,723);
rpmget = 60 * 1000 / ElapsedTime;
rpmget = rpmget * 1000;

)
přerušení [TIM0_OVF] neplatné timer0_ovf_isr (void)
(
TT = TT 1;
TCNT0 = 0x0;
T1 = TCNT0;
)

zachytit nebude naložit CPU při vysoké rychlosti.Timer bude použit pro nízké rychlosti / dlouhou dobu.

Mám enkodér, který pošlete 500 impulsů na 1 otočení z motoru hřídel na micro.
Chci se měřit čas betwean každého pulses.and mám velké množství kódu, které dělají jiné práce (například posílat a přijímat sériová data). Jak měřit tep doby se z zabírat micro čas??

tictac napsal:Co je nejlepší způsob, jak měřit čas rotující hřídele pro jednoho obrátit??vnější přerušení časovač nebo režimu snímání časovače ?????.

Myslím, že využívat vstupní zachycení pin je lepší.

používáte dsPICs?Tam je věnován FIFO capature modul na ty Micros pro aplikace typu motoru.

I použití sériové přerušení pro příjem dat, když používám zachytit přerušení pro výpočet doby impulsu, údaje o sériové doesnt dostat correctly.because zachytit přerušení nastat velmi rychle, a dont ať sériového získat data správněPřidáno po 18 minutách:I použití GP1A53HR pro opto slot

Můžete nastavit prescaler odchytu pro různé rychlosti?Například na vysoké rychlosti, 16x pulsní trigger jedno přerušení, pro nízkou rychlost 4x nebo 1x impulsní spoušť jedno přerušení.

tictac napsal:eek:t / min mého motoru je 50000.does opto slot senzor je dostatečně rychlý, aby měření času rotující 1 otočení hřídele? jak mohu vědět, že?

I použití GP1A53HR pro opto slot

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back