operační zesilovač sawtooth napětí generace

P

polarizované

Guest
Ahoj všichni,

Já jsem za použití dvojité operační zesilovače, první z nich je obdélníkový oscilátor a druhý je integrátorem z předchozí fáze.Operační zesilovače napájení je symetrická v okamžiku, 9 V a-9V.I am using miniaturní spínací obvod pro generování-9V.Myslel jsem, že je možné generovat sawtooth napětí formulář napájení opamps z jediného zdroje napájení, například pouze 9 V.V tomto směru bych nemusí spínací obvod.Může integrátor negativní sklon, pokud operační zesilovač pohání jediný zdroj napájení?Díky.

Pokud jsou obě opamps jsou napájeny ze stejného asymetrickému napájení, pak ano, získáte stejné průběhy.

Jediný rozdíl je, že sawtooth již není soustředěn kolem nuly, ale zhruba polovina vašich napájení.Takže pokud používáte na 9V, sawtooth bude být soustředěný kolem 4.5V.Pokud tomu tak není problém pro vás, pak je vše v pořádku.

Postarej se o některé možné problémy.
1.Nevím, jaký typ OA používáte, ale ussualy OA nemají Rail-To-rail výstup a 'nízké' a 'vysoce' výstupní napětí na náměstí vlny oscilátor by asymetrického podle napájení.Například: Low a High 0.4V 7.5V (ne 8.6V, což odpovídá 0.4V).To způsobí, že různé sklony 'pádu' a 'rostoucí' regionů.
2." " Vstup druhého OA musí být connectod na dělič napětí, se dvěma odpory 1%, Fe 10kOhm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back