ovládání 5phase krokového motoru pomocí paralelního portu

S

skalaxy

Guest
Může mi někdo pomoct týkající se 5phase krokového motoru? Mám jednu PMM33BH2 5phase krokový motor, ale nejsem jistý, zda je to unipolární nebo bipolární. Tak mi někdo pomoct kontrolovat? Také musím vybudovat jeden obvod driveru pro tento PMM33BH2. Zjistil jsem, že na některé řidiče IC SI 7510 a PMM33BH2. Ale všichni jsou opravdu těžké najít na trhu. Je nějaký jiný způsob, že mohu řídit tento motor? Tento motor je třeba 0.75A/phase. thx za pomoc a radu.

skalaxy, jako proud je nízký, můžete snadno vytvořit ovladač s jednoduchou MOSFET. Jde Nandhu

thx Nandhu. ale i dont pochopit, tretky hodně Abt mosfet, rád bych se zeptat u něčeho. Jak mohu přijímat n přenášet pulzní z paralelního portu do motoru? já jsem jen potřeba vyrovnávací paměti IC nebo nějaké jiné věci? thx u pro ur odpověď.

Velmi snadný způsob, jak je použít starou ULN2003 a ovladače Darlington. Můžete se připojit dvě části paralelně získávání 1 A Max. A to může být připojen přímo k paralelnímu portu výstupu. Viz list Pokud používáte MOS je třeba zvolit L ² MOS (logická úroveň MOS).

thx ur příspěvek, trapoe. Já budu používat MOS logické úrovni. Teď mám představu o tom, jak se připojit MOSFET pro motor. ale věc je, jak se připojit na paralelní port. mohu přímo připojit MOSFET na paralelní port?

MOS logické úrovně obvykle třeba kolem 5 V vést dobře, takže jsem nějaký návrh: 1) zkontrolovat napětí výstup paralelního portu. Pokud počítač je poměrně starý najdete TTL úroveň nebo 3,5 V logika vysoké. Toto napětí nemůže být dost. Pokud máte CMOS úroveň (nejpravděpodobnější) najdete asi 5V. Mimochodem s UL2003 nemáte tento problém, pracuje také s úrovní TTL. 2) připojit rezistor, 10 až 15 kOhm, mezi G a S (zem) být jisti, že s paralelním portem odpojeným MOS zhasne. 3) je lepší připojit i kondenzátor mezi G a S (zem). Kapacita může být 5-10 nF, aby se zabránilo vlivu rozptylové kapacity (CGD). To by mohlo vést k delší spínací doby a další vyzářený výkon MOS. Informujte se u osciloskopu a ... s prstem. 4) Nezapomeňte volnoběžkou diody pro každý vinutí. 5) jsem zapomněl: připojte bránu přímo na paralelní port. A paralelní port důvod pro zdrojů. Pokud to není jasné, pošlu malou kresbu.

děkuji lavice trapoe. Jak Abt přidání regulátor napětí pro MOS, protože paralelní port nemůžu dát stabilní 5volt? Pokud u dont mysl mohu požádat o malou kresbu?

Motorové údaje lze nalézt na www.orientalmotor.com najdete jak řídit 5 fáze krokových zde: http://www.cs.uiowa.edu/~~HEAD=NNS ~ jones / krok / typy . html Pokud budete číst text, zjistíte, že 5 fázové motory mají být řízen s 1/2 H můstku pro každého terminálu. SI-7510 může řídit 5 nadhodnocené a podhodnocené 5 MOSFETy tak pro vaši aplikaci je dobré IC. ULN2003 má pouze NPN tranzistorů, které lze použít pouze na nízké a ve své žádosti, nemají žádnou hodnotu. Možná budete chtít dozvědět více o tranzistory a seznamte se, jak fungují, jaký druh tranzistorů existují a jak jsou používány jako přepínače.

ahoj Sinisa, thx za ur příspěvek. SI-7510 není obyčejný IC a je to opravdu velmi těžké najít. I když jsem strávil 1 celý den najít SI-510 a PMM8714PT v komponentě obchodech, nemohl jsem najít. tak im plánujete používat jednoduchý. přesto jsem se nemohla rozhodnout, jak s tranzistory MOSFET nebo BJT měli použít. protože energizující sekvence pro krokového motoru je + - a 0. http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/80248/ETC/PMM8714PT.html Údaje kolík z paralelního portu je jen 8. i třeba 10 porty pro odeslání logický signál pro 5phase motoru. im hledání mosfet, které lze připojit přímo s paralelním portem. Až dosud jsem zjistil jednu IRF610. ale nemůžu připojit s řídící port jako já dont KNO kolik napětí přichází z ovládacího portu.

Sinisa má pravdu. Četl jsem 5 fázi, ale v duchu jsem si na 5 drátů, jako unipolární motoru, který jsem pomocí. Je mi velmi líto. Musíte 5 půl mostů a je jednodušší používat IC. Pravděpodobně můžete najít náhradu za SI-7510. Nebo můžete použít 5 nezávislých půl mosty ve více než jednom IC.

thx za příspěvky. Pokusím se přečíst o 1/2 mostu. to znamenat, mohl bych použít H most pro každou fázi?

Nikdy jsem ojeté 5 fází krokového motoru, ale doufám, že to pomůže. Můžete použít poloviční můstek pro každého terminálu. Nejjednodušší způsob, jak může být IC s jedním nebo více poloviny mostu s TTL kompatibilní vstup. Nepovažuji za jakékoli elektrické vlastnosti (napětí nebo odpor) vinutí. Je-li energie <15 W MOSFET řidič mohl nahradit polovinu mostu. Zkontrolujte Absolutní maximální výkon a přidat volnoběžkou diody v případě potřeby.

Pořád nemůžu najít MOSFET / BJT pro připojení přímo k paralelnímu portu:. cry: coz paralelní port může poskytnout pouze 2.6mA, 2.4V. Jak mohu najít vhodné komponenty pro připojení přímo k paralelnímu portu a 5phase krokový motor? krokového motoru potřebujeme 0.75A/phase. je tam nějaký MOSFET / BJT, které mohou poskytnout výstup 1A, zatímco jejich základní nebo brána proud je zapotřebí méně než 2.6mA? im snaží dohnat teorii jak pro MOSFET a BJT. thx za pomáhá!

Musíte půl most pro každou fázi, nejen MOS nebo BJT. Pokud se vám zdá správné MOS je to jen začátek, budete muset navrhnout (nebo najít) MOS ovladač. O paralelní port: Máte opravdu 2,6 V, myslím si měřit 2,6 V, nebo myslíte, že port má TTL ic uvnitř? Věděli jste se snažil najít MOS ovladač nahradit polovinu mostu?

V těchto dnech nemám čas hledat hluboce MOS ovladač pro vás. Ale jen proto, aby vám ukázat, co mám říct, že jsem našel tuto http://www.onsemi.com/PowerSolutions/product.do?id=MC33152PG , které se jeví jako velmi časté typ. Pracuje s napájecím napětím až 20 V, nevím, jestli je to dost, protože ještě nemáte odpověděl na mou otázku, ale předpokládám, že to je. Má TTL kompatibilní vstup a pak není problém s 3.16 V. Může zdroj a potopit 1,5 A. bych přidat volnoběžkou diodu (alespoň 1A) mezi výstupem a zemí. Lepší Schottkyho typu. Máte dva ovladače (poloviční most) na obalu, takže budete potřebovat tři IC. Můžete požádat o vzorky také.

Já jsem testoval paralelní port pomocí LabVIEW, má-3.16V, když jsem měřit multimetrem. Budu se snažit znovu a dejte vědět u pomocí LED a 479ohm vyzkoušet proudu a napětí znovu.

Pokud chcete jít diskrétní, musíte postavit něco takového ... X5. Pro vyšší rychlosti to bude složitější. Opto na vstupu není povinné, ale je to dobrý nápad, aby se předešlo problémům a chránit váš počítač. Hodnoty jsou vypočteny na základě údajů motoru, napájení a použitých dílů. To je jen, aby vám představu o tom se můžete vyhnout, pokud jdete integrovány. Tovární jezdec deska je obvykle nejlepší a nejefektivnější řešení, není třeba znovu vynalézt kolo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back