ovládání 5phase krokového motoru pomocí paralelního portu

Nestarejte se o přesné výstupní napětí, změníte-li počítač se může změnit hodně. Pokud používáte TTL kompatibilní vstup bude pracovat pro Vinput> 2,6 V. Moje otázka byla o napětí potřebné pro vinutí motoru, nepovažuji za jakékoli elektrické vlastnosti. Sinisa, z které části Kanady přijde nádherné krajiny ukážete?

[Quote = trapoe] Sinisa, z které části Kanady přijde nádherné krajiny vám ukázat? [/Quote] Jižní, kde je teplé a vlhké :)

Ahoj, je docela dost na toto téma v PC Programming aplikacích část této rady v čele jako C + + pochybnost Licifre, v mém příspěvku tady je seznam, jak řídit 4 fáze krokového motoru z paralelního portu od A PC by to vyžadují pouze drobné mods k logice státní stroj řídit 5. fáze zařízení. Paralelní port fakticky kontroluje svůj směr a za předpokladu, že přesný počet hodinové impulsy. Já také doporučuji používat nějakou formu galvanickým oddělením mezi přístavem a hnacího motoru, jen v případě, že existují nějaké hroty, které se dostanou zpět do počítače. Quad Opto izolátory nebo Quad magnetické izolátory jsou vhodné pro tuto práci. S pozdravem Bob

hii all ... thx za odpovědi pro mě. Teď mám ovladač z Mycom, který je INS50 a motor je PF569-AC.

Potřebuji jeden vyrovnávací obvod mezi paralelním portem a motoru řidiče. může mi někdo pomoct? paralelní port může poskytnout pouze 3.15V a motor ovladače potřeba 5V.

Ahoj, Pokud to je jen dodat řídicí napětí pro přepnutí motoru jeden / off atd. 3.15V bude pravděpodobně fungovat dobře, mám podezření, že motor má regulátor TTL nebo CMOS vstupy, tyto jsou navrženy tak, aby z 1.4V na 5V pro logická 1, signál pod 0,7 bude interpretován jako logický 0. Potřebujete-li vyrovnávací obvod můžete zkusit pomocí hexadecimálního neinvertující vyrovnávací paměti jako 74HC564 poháněné externí napájení 5V, bude to určitě OK řízen podle signálů, které máte. Začlenění do vyrovnávací paměti je dobrá věc, jak to bude poskytovat určitý stupeň ochrany pro váš počítač, pokud je motor pošle zpět žádné hroty. S pozdravem Bob.

Thx Dr. Bob, nedávno jsem zjistil, 74ACT244 pro řidiče obvodu. Já nejsem jistý, jestli to může fungovat, nebo ne coz jsem se otestovat, jak jsem ještě dopsal Labview programu :)

Viz [url = http://www.nyden.com/nyden05b/product/ins50.pdf] manuál [/url] pro připojení schématu. Nejlepší by bylo použít diffeerential ovladač, jak je uvedeno v návodu, [url = http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/sn75174.pdf] SN75174 [/url] je dobrým příkladem. Musíte 10mA jízdy proud pro vstupní optočlen a je výhodné mít rozdílné ovladače pro odolnost proti rušení. Také tento řeší své starosti o LPT úrovně signálu. Používáte-li všechny signály, budete muset 5V zdroj schopný dodávat 40-50mA. Dalo by se, že krást z USB portu nebo mají externí napájecí zdroj za to.

Jsem testován s programem Labview až c úroveň signálu z paralelního portu. ale signál z paralelního portu, není stabilní. Dal jsem 1 kHz a 1000 pulsy na paralelní port. Jak mohu udělat signálu stabilní od paralelního portu? thx předem všem, kteří pomáhající mě! : D [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 1 hodina 41 minut: [/color] [/size] Mám tušení. část LabVIEW je problém.

Ne, je to windsows. Mezi multitasking a hardware pólování nemůžete mít předvídatelné výsledky na LPT. Tam jsou některé nástroje, které zastaví okna z pólování LPT, takže vám mohou pomoci trochu.

thx Sinisa, wht i příspěvek včera nebyl kompletní vysvětlení, im líto: (wht můj problém teď je, když jsem dal směr puls (1) dopředu, Výstupní napětí 5V O1 vyjde, ale pak jsem si dal (0) naopak, od O1 napětí -0,00. tak im říká programu LabVIEW má problém.

Ahoj skalaxy. Pin 19 je zobrazeno připojení k Vcc na výkresu, měl by být připojen k zemi, jako je pin 1 na cokoliv se stane na výstupu, předpokládám, že je to kresba chybu a ne, jak je váš obvod připojen nebo vůbec nic by se stalo, na výstupech. Hodnota, kterou popisují, že jste získali, je určitě správná, dostanete logiku 1 (5V) pro přední a logiky 0 (0V) na zadní straně, takže to, co je váš problém? jde, Bobe.

ahoj DrBob13, i jsem připojen pin 19 na Vcc podle listu. Výše uvedený obrázek je můj výkres a tak jsem připojen na prkénko. :) Musím dát pin 19 na zemi? Problém je, nemohl jsem dělat motor v chodu. Při zahájení spustit program, vše funguje, dokud se dostat na řidiče krokového motoru. ale když přijde na motoru, i když motor pracuje (slyším hluk), vřeteno nikdy neobrátí ani dopředu nebo dozadu. thx.

Ahoj, já jsem testován a motor běží už. je to proto, ze se program Labview v měřeném obvodu. frekvence je vyšší převýšení než 1 kHz. Jak mohu dělat to rychlejší, než této rychlosti? Uvnitř labveiw převýšením dělat, co musím LabVIEW Real-Time modul.

Dobrý den skalaxy, Ok, teď chápu, proč jste připojeni pin 19 na Vcc, které nepoužíváte, že polovina z čipu, je mi líto, že jsem vynechal, aby byl bod, máte pravdu. Nejsem velmi dobře obeznámeni s LabView, ale to, co říkáte, má smysl, jak můj kolega nedávno měl podobnou problen s ním. Jediné, co mohu doporučit, je, že si vygenerovat motor v chodu hodiny s například 555 časovač a brána je on / off s výkonem LabView, jako používáte pro čepu řízení směru, že způsob, jak byste mohli generovat hodiny, které je rychlejší než 1 kHz. Jste si jisti, že váš motor lze použít pulsy na 1 kHz, může hodně krokové motory ne proto, že Indukčnost vinutí je příliš vysoká, pokud je to tak byste si na effecct, že jste našli, hřídel motoru vibruje, ale nelze zapnout. S pozdravem, Bobe.

ahoj, ano, hřídel motoru vibruje hodně. v současné době im pomocí PFE5691AC bc) z Mycom. n teď jsem psát novou pomocí LabVIEW. ale po tuto dobu, mohu poskytnout pouze 1.9999 Hz. cant jít až na 2Hz. Jednou jsem nastaven na 2Hz motoru vibruje hodně n nemůžu spustit i krok: (

thx Dr. Bob, to znamená, že pomocí časovače IC, které mohou generovat pulzní signál mohl dostat více než 1 kHz.

HI, může někdo vysvětlit mi o digitálním řízeného oscilátoru? Chtěl bych použít jako frekvenční generátor z paralelního portu pro řidiče. Díky předem za pomoc.

Ahoj skalaxy Ano, to by mohlo být právě to, co potřebujete, budete mít stále vytvářet pevné frekvence hodiny od časovače, krystalový oscilátor / děliče nebo podobné, a pak se rozdělí svůj výkon v 'n', jak je popsáno v tomto okruhu: http :/ / www.techlib.com/files/161divdr.pdf 74hc161 zařízení jsou poměrně snadné získat a jsou poměrně nízké ceny, schéma zapojení ve skutečnosti ukazuje 74160 zařízení, ale hovoří o tom, 74161s, 74160s jsou BCD vstup, budete chtít opravdové binárních vstupů, myslím, tak 74161 bude těmi, kteří používají, jsou přímo pin kompatibilní. Jsem se analyzovat okruh v detailu, ale letmý pohled naznačuje, že by měl fungovat OK. CD4059 by také pracovat (v jiném okruhu), ale jsou velmi drahé a velmi obtížné získat v malých množstvích. Doufám, že to pomůže. Bob.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back