Převod výstupního proudu na napětí

K

Kath

Guest
Ahoj,

Jsem rozhraní výstupní proud z aktuálního čidla k mikroprocesoru na ADC.Z následujících okruhů, jak mám vypočítat jak proud a napětí, které jde do ADC?Díky!Iout

|
|
|
\
/

\ Rlim

/
|
|

|___________ | ADC |

|
|
|
\
/

\ Debakl

/
|
|
|

GND

Naposledy upravil Kath dne 24 června 2006 2:33, editovaný 2 krát v celkové

Kath napsal:

Jsem rozhraní výstupní proud z aktuálního čidla k mikroprocesoru na ADC.
Z následujících okruhů, jak mám vypočítat jak proud a napětí, které jde do ADC?

lambtron napsal:

Nemusíte Rin, protože používáte aktuální senzor.
Tento snímač by měl vyrábět proud, který je nezávislý na použité napětí.

Ahoj,
Pro ochranu vstupu ADC, musíte použít jeden odpor mezi vzorkem napětí (horní straně rautu) a ADC vstup.
pro větší ochranu, můžete použít následující obvod:
R2 ≈ 1K
R3 ≈ 1K
Diod = 1N4148 nebo equi.

S pozdravem,
Davood Amerion
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Nemusíte se limt vstupní proud do ADC ..Jen se ujistěte, že ADC je vstupní napětí je v hodnocené dosahu, které v mnoha případech je GND-0.5V do Vcc 0.5 V ..

Obvod navrhnout podle Davood bude pracovat pro vás (myslím, že nemusíte R3), ale typ silikonové diody (1V4148 nebo podobné) mohou tlačit vstupního napětí pod nebo nad limit - zkontrolujte, zda se to list ADC - je-li nemůže tolerovat anyting pod GND-0.5V a výše Vcc 0.5 V úvahu nízký schotky diody napájení s VF (vpřed napětí) <0.5V ..

S pozdravem,
IanP

Jaká je maximální proud přes dirigenta.Můžete si vybrat zkrat odporu odpovídajícím způsobem.využití instrumentace zesilovač nebo diferenciální zesilovač a U může připojit výstupu zesilovače na ADC.Je třeba dbát na potenciální rozdíl mezi condutor a vaše země je v rámci diferenciální zesilovač je vstupní limit.

Ahoj, nejlepší je vybrat raut ve výkresu na základě vaší rozlišení ADC!.Takže pokud jeho 10 bitů (1024 kroků), měli byste mít 1024 Ohm nebo 10,14 KOhm odpor, pokud váš současný je 5mA nebo 500uA.Tak, že maximální proud je dává maximální ADC rozsah napětí.Tímto způsobem si nemusíte dělat žádné výpočty, protože vaše ADC hodnota je v přímém vztahu k současnému!.

Paul.

Kath napsal:

Vím, že Iout bude nezávislé na použité napětí.
Ale já bych se omezit proud do ADC, to je důvod, proč jsem umístil Rlim tam bude tak, že proud do ADC být Vadc / Rlim.
Je to správně?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back