PIC založené na obrazový signál --- pomoc! ^ __ ^

N

naj.cuizon

Guest
Jsme skupina snaží vytvořit PIC založené obrazový signál v rozsahu od 1Hz-1MHz, že výstupy obou sinusový a obdélníkový. Potřebujeme pomoc při přípravě čistý sinusový výstup. Jak můžeme produkovat čistý sinusový průběh od PIC? Potřebuji vaši pomoc ... díky.

Generování sinusového průběhu v tomto rozsahu není jednoduché .. Můžete však použít funkci generátoru MAX038 (viz obrázek / soubor níže), nastavit S2 SIN výstup, nahradit spínač S1 s CD4066 CMOS spínače řízeny PIC (rozsah výběru), a pro jemné ladění (můžete použít tlačítka pro frekvenci přírůstek / úbytek), nahradit VR1 a VR3 o digitálně řízené potenciometry ovládané stejnou PIC .. Pro více informací o MAX038 IC Jdi na: http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/1257 (zkuste se zeptat MAXIM zdarma vzorky) S pozdravem, IanP

Pomocí funkce generátoru MAX038, jak můžeme konfigurovat tak, aby bylo dosaženo frekvenční rozlišení 1Hz? Co obvodu budou použity v různých frekvencí? Díky! ^ __ ^

MAX038 je analogový oscilátor s plynulou regulací frekvence (tím, že nastaví kondenzátor nebo odpor), takže jeho frekvenční rozlišení je nekonečný, ale to také znamená, že bude nepříjemné ovládání z mikroprocesoru. Také frekvence závisí na přesnosti tolerance součástí, a bude drift. Vámi požadovaná "čisté". Nikdy bych použít slova "čisté" a "MAX038" v jedné větě. Líbí se mi DDS.

Klikněte na odkaz jsem dal výše, stáhněte datasheet např. AD9834, a přečtěte si Popis obvodu. Uvidíte!

IanP, jsem se podíval na příkladu jste poskytli. Jsem však zaměňovat s frekvenčním rozsahem příklad, který je zapsán jako 0.1-40MHz. Znamená to, že frekvenční rozsah je 0.1MHz-40MHz (což znamená, 100kHz-40MHz) nebo 0,1 Hz-40MHz?

DDS AD9850 má 32-bit řídicí slovo, a například projekt na 100 MHz, takže frekvence DDS je nastavitelné od 0 Hz do 50 MHz (viz poznámka níže), v krocích 0,023283 Hz. To je 100 MHz / 2 ^ 32. Poznámka: Nechcete spustit DDS na maximální frekvenci, protože nemůžete vytvořit nekonečně ostré low-pass filtrem. Můžete použít hodin pomalejší než 100 MHz. To by se snížit maximální frekvenci, a ti menší frekvenci kroků.

Jak můžeme nastavit AD9850 Použijeme-li paralelní načítání pomocí PIC16F877A?

mohou u nám pomáhají ovlivnění AD9850? Máme potíže zkreslujícího to, protože v odpovědích odkazu dané, že je načten v sériové podobě. Máme také problémy při psaní programu, zejména v paralelním načítání. [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 3 minutách: [/color] [/size] Také my máme problém, hledají 100MHz referenční hodiny, protože máme omezené množství dostupných komponent. Jakékoli návrhy na to, jak vytvořit oscilátor?

Co myslíte tím "upřednostnění"? AD9850 mluví list o upřednostnění hodiny napětí, ale to nezní jako vaši otázku. S jakými problémy jste se setkali psát program? (Nevím PIC programování, ale i další lidé, kteří mohou pomoci, budete muset znát více podrobností o problému.) Můžete použít libovolnou frekvenci hodiny od 1 MHz do 125 MHz (110 MHz, pokud běží na 3,3 V). Pamatujte si, že snížení taktovací frekvence sníží sinusové výstupní frekvence.

howw DDS chip registrů může být řízen mikrokontrolérem ..........

Mikroprocesoru je potřeba, protože je srdcem našeho projektu. Každý, kdo ochotni pomoci nám psaní programu?

které by bylo vhodné, použít vyšší nebo nižší frekvence pro naše reference hodiny v AD9850?? Jsem si vědom toho, že nižší frekvence by mi těsnější frekvenční rozlišení, ale to referenční frekvenci vliv na DAC? Mám divný pocit, že při vyšší frekvence rozhodčí by mi jemnější DAC výstup. Stojím být opraven .. heheh .. máme jen to frekvence na výběr: 80MHz, 64MHz, 50MHz nebo 24MHz. máme zájem pouze s maximální výstupní frekvenci 1MHz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back