Pozitivní-20 problém. (Foto)

S

Sobakava

Guest
Dělám jednoduché PCB doma pro své vlastní použití, ale já jsem problémy s pozitivní 20. Jsem sprej od 30 cm do vzdálenosti vyčistit (kartáčovaný zuby kartáčkem a práškové detergenty) měď při pokojové teplotě, ale nemohu se dostat jednotný photoresist vrstvu na palubě. Naleznete v přiloženém obrázku. Takové kruhy a bez jednotného vzoru se objeví. Změnil jsem sprej a to je ještě existují. Má positive20 sprej (zatímco v kovu může) se zmatky v 2-3 měsíc při pokojové teplotě? Co je důvodem? Pokojová teplota, čištění, vzduch-flow, teplota okolí, stříkací technika?? Děkuji vám chlapi!

Možná, že problém je suchá metoda. Po stříkání fotoresist nastavit deska ve svislé poloze. Dolní okraj bude nepoužitelný, ale zbývající povrch by bylo dobré. zkuste toto. Lollo

Není to možná pracího prostředku, který používáte, že doesnt zcela opláchněte? Nikdy jsem neměl tento druh vzorování. Také jsem používal prášek (Jeho tzv. VIM zde), který je vlastně prášek na drhnutí pro čištění hrnce ...

I čistý VIM velmi dobře ... Pokusím se vysušit ve svislé poloze a dáme vám vědět o výsledcích. Jiný nápad?

ahoj jsem použil 20 pozitivní pár let zpět bez jakéhokoliv problému vyzkoušet těchto řešení, 1 = pozitivní sprej 20 první na PCB desce v horzental postavení v mírné temné komoře používala nulu watt žárovka v místnosti, takže můžete vidět, co 2 = nechte uschnout správně alespoň jednu hodinu 3 = nyní připojit svůj pozitivní obraz na desce desce pomocí sotch pásky co nejblíže s PCB, mějte na paměti pokoji je mírná tma 4 = nyní dát si práci v poli, který se vztahuje správně lepší, aby se horní dřevěné krabici otevřít, nyní pokrývají top s UV lampou, která se používá pro mazání EPROM vzdálenost JUBIZOL UV lampy a PCB kolem 15 až 20 cm ne více než tento povolený rozsah. 5 = vystavit PCB na 15 až 20 minut, takže koleje na desce použít správný prací prostředek na praní waiste nyní ATCH PCB v faric kyseliny doufám, že to pomůže, aby se vaše PCB v začátku jsem se také neúspěšné, ale nakonec jsem si úspěch od se snaží tyto mathod také přečíst návod ke správnému použití čisticích prostředků

Jsem také používal positiv 20 pro výrobu PCB před pár lety. Také jsem měl problémy s pravidelným povlak odolat (OK, možná ne tak zlé, jak na obrázku ...), dokud jsem se snažil následující systém: jsem nasedl na PCB na malý motor DC, dal positiv 20 odolat v Uprostřed PCB a zapnul motor. Stejně jako v zentrifuge odolat bude stavět pravidelně povlak na PCB. Pro sušení Nechal jsem PCB jednu hodinu při pokojové teplotě a dalších 15 minut při 50 °. Takže moje výsledky nebyly tak špatné. Po několika letech jsem si koupil potažené PCB přímo od výrobce DPS. Musíte dávat pozor, protože oni často používají negativní odolat! vy

tento povrch se jmenuje "pomerančové kůry" a lze mi:-špatný úklid před (olejnatý povrch)-vysoká teplota při stříkání (více než 30)-film je příliš tlustý (probably!)-výroba chybu v pozitivním Spary-reziduální vody na pozitivní PCB má "autoleveling" efekt a není třeba odstředí.

Mám velmi špatné zkušenosti s Positiv20, aby si rovnoměrného rozložení ve všech desce. Moje řešení je: PH4. Můžu rovnoměrné rozložení i bez čištění desky .... HE NeuralC

[Quote = neuralc] Mám velmi špatné zkušenosti s Positiv20, aby si rovnoměrného rozložení ve všech desce. Moje řešení je: PH4. Můžu rovnoměrné rozložení i bez čištění desky .... HE NeuralC [/quote] co je PH4? Byl jsem použít Positiv20 od 4 let, ale teď nemám zjistil, že: cry: pokud někdo můžete mi říct, kde bych mohl najít to! S 8o KRAT

Ahoj! Jeden z důvodů (jsem si jistá, že o ní) je vlhkost atmosféry;) Zkuste si to v chladné místnosti. Analyzer.

PH4 je podobný produkt Positiv20, ale mnohem více easyer získat dobré výsledky. Mohu zkontrolovat výrobce a říct, jestli třeba .=> jelt-cm francie NeuralC

i cant viz foto není jasně, jen hádat vaše deska musí být rovná. někdy ne. li se, že jsem pomocí železo-není moc hot-dělat to byt. práce vždy prachu-volné prostředí. a použití větší prkno pak nakrájíme ji. s největší pravděpodobností centrum je Užitná. kontrolovat a měnit podle potřeby vaší postřik Methot.

Neumím si představit dvě příčiny 1. Stříkací tryska částečně blokován. 2. Spray film příliš silná. Tenkých vrstev sprej vždycky lepší než jedna silná vrstva. Spray stabilní tenké Stokes horizontální pak vertikální a poté v diagonálním směru bude produkovat dobrý výsledek.

ahoj, jsou zde 2 možnosti: 1 - positiv20 uplynula 2 - podpora je špinavá

Zdravím všechny některý Používejte pozitivní fotorezistu "PRP200":?: S 8o KRAT

Měl jsem stejný případ, kdy holded positiv20 z lednice víc než pár months.If dáte ji do lednice (ne do ledové části, ale v dolní části dveří), můžete prodloužit jeho životnost na více než 2 years.The případě na obrázku je případ špatného čištění nebo vypršela positiv20. Zdravím Dragan

Zkoušel jsem několik z těchto spay / otřete o produktech v průběhu let. Nikdy jsem neměl velké štěstí. Vždy používejte precoted desky v těchto dnech, se nikdy problém. Vystavit, rozvíjet a leptání v roztoku železité cloride se s vroucí vodou, pouhých 5 minut na etch, že na tepl.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back