problém s colpitts VCO v ADS

A

asoom

Guest
Ahoj všem,
Jsem provádění colpitts VCO pomocí ADS2006, jsem se pokusil simulovat schematickém s harmonické vyvážené simulaci, ale nemohl jsem si očekávaný výstup.místo toho jsem dostal dc výstup!Podívala jsem se na hodně harmonické vyvážené tutoriály a návody a já nemohl vymyslet problém.jsem strach, že tam
je něco špatně s schematickém sám (i
když jsem nemohl najít), tak i zahrnuta obstavení obraz designu soubor mých schematickém, se snažil připojit k návrhu obrázek sám, ale nefungoval.pokud
je tu někdo, že má představu o 'v čem je problém', i bude tak thankfull za pomoc!

díky moc předem
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

není problém v schematickém.
Máte špatné výstupní frekvence nebo jiný dotaz?

Problém je, že Vout (na induktor) byl stejnosměrného napětí a proudu bylo normální sinusoida!Očekává se, co je frekvence modulovaná verze se sinusovým signálem použité zdroje.skutečně tomto okruhu musí pracovat jako FM vysílač kolem oscilačních frekvencí 100MHz a antény by být připojen přímo k induktor.modulovaný signál, takže by se měl objevit místo, které DC výstup!

Nazdar

Vaše "Vout" Vypadá to, abych byl připojen přímo k Vdc = 9V.
Nevidím vás mají některou sinusoida napětí tam kromě stejnosměrného napětí 9V.

skutečně existuje další sinusové zdroje, které jsou označeny (SRC7) o druhu V_1 tónů.tento zdroj napětí, který by se měl změnit frekvenci z colpitts oscilátor!

1) odstranit tuto SRC7 hned,
2) u potřeba přidat osc_probe, zkontrolovat v HB

3) se u zkontrolovat HB tutorial o oscilátory, a dělá vše oscilátor simulace voleb

by mohly u upload ur projektu, abychom mohli ověřit, že

khouly

Proč bych měl odstranit zdroj SRC7?je to signál, že zpráva Hodlám používat modulovat dopravce signál vyvolaný oscilátor!skutečně hardwarovou implementaci tohoto schematickém bude zahrnovat mic nebo tak namísto tohoto zdroje,
protože účelem tohoto okruhu je přenášet hlas, FM rádio (FM vysílač).

Snažil jsem se použít oscilátor sondou, ale nebyl žádný rozdíl, i také přečíst oscilátor návrhu průvodce a HB průvodce poskytované Agilent ale nenašla!

Zde je návrh soubor schématických, myslím, že je dost.
díky za všechny ty, kteří odpověděli tak daleko: D

Ahoj kluci,

nemůže mi někdo pomoct s tímto problémem: cry:

Zde je simulace jsem na podobný okruh, ale ne s ADS.Ty by mohly najít některé užitečné info

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=189778&highlight =

Jsem se pokusil otevřít svůj projekt v reklamách, ale neobsahuje žádné sítě nebo výsledky.Možná jste nevyvážela projektu správně.

Zde je simulace z OSC účastní ADS dát určitou představu.Zobrazuje kmitání okolo 100MHz asi 10mW produkce.Můžete vidět, že Vout na nádrž se nad tím, jak se očekávalo 9V teorie.

Pak už není problém s oscilátor část.skutečně nemohu najít nějaký problém s celým okruhem!Musím získat stejný výstup jako Vy, ale s frekvencí v závislosti na src7 což je můj vzkaz signál.místo, což je výstup, který
jsem získal.

je něco špatného na mé simulaci nastavení?Zkoušel jsem skoro všechno a na výstupu se nezměnilo!

Poprvé jsem byl odeslán návrh soubor, můžete kopii návrhu souboru do nového projektu.přesto zde projektu.doufám, že bude pracovat této doby.Budu vděčný, pokud si to prohlédnu.

asoom připojení všech kondenzátor v podobě klopa proč?

používat tranzistor, ale neexistuje žádný model pro to, proč?

Jsem pomocí ADS2004A, proč se vaše tranzistorovými vypadají jinak tady asi sběratel terminálu.?Přidáno po 7 minutách:můžete nahrát vaše kompletní projektovou zde.

COMM_prj.rar není obsahuje cokoliv.

Mám zájem o tento VCO tak, řekni mi něco o vašem modelu tranzistoru a získat?

díky moc, i nebylo upozornění, že jsem připojení pak tímto způsobem.Bohužel, i pevné, ale nic měnit: cry:

Nyní o tranzistor, nejprve jsem nevěděl, který z nich použít.tak i uvedené příklady tha poskytované reklamy, a já jsem zjistila, že se používá v tomto tranzistoru (learningOsc_prj), kde simulovat VCO s HB simulace.tak jsem použil stejný tranzistor.

Snažil jsem se použít tranzistor s modelem, je dal stejné výsledky.na cestě jsem pomocí ADS2006A.

Nahrál jsem designu soubor předtím.můžete vytvořit nový projekt a kopie návrhu na obrázek jej.i také nahráli projektu si jistý, že obsahuje návrh v sítích složku.

co si nahrát i simulovat, a to, co jsem si, že i upload.

ok, teď, co se vám problémok chápu, chcete změnu výstup s příslušnými k vin ... HB pomocí nástroje ok ..

Snažím se své nejlepší jej získat.

asoom napsal:

Pak už není problém s oscilátor část.
skutečně nemohu najít nějaký problém s celým okruhem!
.

Proč si myslíte, že frekvence je velmi nízká?skutečně v colpitts oscilátory dva kondenzátory se používají a jsou ošetřeny v sérii, což znamená, že nádrž okruh bude zahrnovat 1uh to rezonují s ekvivalentem 40pf a 2,7 PF.to bude dát rezonanční frekvenci 100MHz, která je ve stanoveném pásmu.

tohoto okruhu bylo provedeno pomocí hardwarových komponent, a to úspěšně.Chtěl bych vědět, jaký je problém se softwarem simulace ji.am i použitím nesprávné hodnoty LC tank?nebo je něco špatného na mé simulaci nastavení?něco ve spojení?v čem je problém?

Zkoušel jsem váš LC tanku hodnot, také nic měnit.jste zkusit HB simulace s schematickém jste nahráli?Pokud ano, jste se dostali na očekávaný výstup?
Naposledy upravil asoom o 01 leden 2008 9:58, 1 editovaný čas celkem

Všechny mé výsledky z obvodů jsem vyslán.

Jdi a ujistěte se, že o své vzorce.F = 1 / (2Π √ LC) ≈ 25MHz

Okruh vás show pokusí a osciluje kolem 25MHz.V 2.7pF kondenzátor má jen malý vliv na konečné frekvence a její hlavní funkcí je poskytovat zpětnou vazbu.Na 25MHz se tato hodnota je příliš malá v žádném případě.Hardwarovou vás zkouší bude harmonické.Takže si asi vybral čtvrté harmonické vašeho oscilátor na přijímač.Důvodem může mít osciluje na všech je možné díky zatoulané capacitances zavedla ve stavebnictví.

S vaší nádrži a hodnoty (4.7pF zpětnou vazbou víčko 220 Ohm emitor odpor), je to, co je to simulace výstupní vypadá níže.Není přitom začít s kmitavým 2.7pF ideální konstrukční hodnota.

Pokud se díváte na otevřené smyčky lineární simulaci vašeho obvodu, uvidíte, že oblast, kde máte získat pro kmitání na start je cca 24MHz.

as the rapid phase shift at this point proves.

To je také rezonanční frekvence vašeho tanku hodnot
jako rychlý fázový posun v tuto chvíli ukáže.

díky moc, zdá se, že i špatně myšlenku.Myslel jsem, že 2.7pf kondenzátor je zahrnuta do rezonančního obvodu a i použité (C8 * C5) / (c8 c5) při výpočtu hodnoty L povinen získat 100MHz rezonanční frekvence.Udělal jsem to, protože by colpitts oscilátory používat dva kondenzátory tak, myslel jsem, že je to v ceně.

Změnil jsem hodnotu L až 63.325 nH.a snažil se znovu HB, ale stále to nebylo možné získat výstup.byste plz zkuste HB simulaci na mém obvodu s novou hodnotu L.

díky moc

Pokud nastavíte váš HB řadič, jako můj není žádný důvod, neměli byste mít stejné výsledky.

Měli jste na opravu do 100k rezistor na emitor?

ano i fixní to 220 ohmů.můžete mi říct, u vašeho HB kontrolor hlavní nastavení.Přidáno po 2 minutách:ano i fixní to 220 ohmů.můžete mi říct, u vašeho HB kontrolor hlavní nastavení.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back