reklamy dbmtov výraz převést dBm do V

R

RF_newbie

Guest
Zdravím všechny,

To je výraz používaný reklamy převést PM do V, může někdo osvětlit, kde 8 pochází.

Příklad:
y = dbmtov (10 (napájení), 50 (Zref))
vrací 2,0

Vyjádření:
value = (8 * (10 ^ ((V (napájení) -30) / 10)) * R (Zref)) ^ 1 / 2

z mé ruky výpočtu, vždycky jsem si hodnota = 1 na základě příkon 10dBm a odkaz na 50 ohm.

Díky moc

Je to proto, že dbmtov (power_dBm, Zref) konvertuje dBm opatření v napětí naprázdno, Vemf_peak (špičková hodnota není efektivní hodnota), vzhledem k referenční impedance.

power_Watt = (Vemf_peak / (2 * sqrt (2))) ^ 2/real (Zref) = Vemf_peak ^ 2 / (8 * Real (Zref))
power_dBm = 10 * log 10 (power_Watt) 30
power_Watt = 10 ^ ((power_dBm-30) / 10)

Vemf_peak = sqrt (8 * Real (Zref) * power_Watt) = sqrt (8 * Real (Zref) * 10 ^ ((power_dBm-30) / 10))

Ahoj Panchoo,

Díky, ale toto je část, kterou jsem ještě uniká mi, 2, zobrazeny:power_Watt = (Vemf_peak / (2 * sqrt (2))) ^ 2/real (Zref) = Vemf_peak ^ 2 / (8 * Real (Zref))
^
|
|

Chápu, že
Vrms = Vpeak / sqrt (2), ale proč je 2 tam?

DíkyPřidáno po 6 minutách:Ahoj Pancho,

Chtěl jsem upozornit na 2, ale šipka rozestup je pryč*sqrt(2)))^2/real(Zref)=Vemf_peak^2/(8*real(Zref))

power_Watt = (Vemf_peak / (2* sqrt (2))) ^ 2/real (Zref) = Vemf_peak ^ 2 / (8 * Real (Zref))

Chápu, že
Vrms = Vpeak / sqrt (2), ale proč je 2 tam?

Díky

, given the reference impedance.

Opět platí, že dbmtov (power_dBm, Zref) konvertuje dBm opatření v napětí naprázdno, Vemf_peak (špičková hodnota není efektivní hodnota),

vzhledem k referenční impedance.

Citace:* sqrt(2)

))^2/real(Zref)
power_Watt = (Vemf_peak / (2

* sqrt (2)))

^ 2/real (Zref)

Ahoj Pancho,

Ano, myslím, že to mám ....Díky moc !!!!!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back