RS-232 komunikace

S

Slayerza

Guest
Ahoj,
Všiml jsem si následující.Připojení 2 PC spolu sériově (RS232), u twist kabelu.Nicméně komunikace mezi PC a MAX232-> MCU používá rovný kabel.

Proč tomu tak je?

Moje úvaha je, že tieing Tx (PC) na Tx (MAX), by mělo za následek kolize jako oba kolíky / linky přenáší data?

Nějaké nápady?

Citace:

Jak mohu identifikovat DTE nebo DCE Typ připojení?Jaké zařízení si DTE typu RS-232 porty?
DTE zařízení je "datová koncová zařízení", což zahrnuje Computers, sériových tiskáren, PLC, videokamery, videorekordéry, video editory, a většina zařízení, která nejsou určena k rozšíření komunikace.
Myslíš, že počítač pro DTE.Jaké zařízení si DCE typu RS-232 porty?
Zařízení DCE je "Datová komunikace zařízení", což zahrnuje prostředky určené pro připojení přímo do DTE port, PDA kabely, modemy a zařízení, která rozšíří komunikaci, jako například modem, jako je například RS-422, RS-485, nebo Fiber Optic konvertory nebo rádiové modemy.
Přemýšlejte MODEM pro DCE.

..Pravidlo: Při připojení DTE zařízení k zařízení DCE, zápas signál jména.
Při spojení dvou DTE nebo dvě DCE zařízení společně, použití crossover kabelu.
(TD kříže na RD, RTS s CTS, DTR, aby DSR, jak je uvedeno v Modem k připojení modemem)

pane
ve skutečnosti se připojujete TX PC na RX na MCU a naopak
vařit diagram vaší max 232 na MCU
pokud to není tak, komunikace se neuskuteční

sunish

Slayerza napsal:

jako oba kolíky / linky přenáší data?

Jen se ujistěte, že Rx jednoho uC je spojen s Tx jiného a naopak.

Tento případ je k přímému použití mezi vysílačem a reciver připojíte TX vysílače a RX z vysílače TX přijímače
Ale spojovat to s libovolného externího zařízení, můžete twist i / p, jak jsou obrácené na reciver

Musím data listu MAX232 a max233, může mi někdo pomoct?

hanoush napsal:

Musím data listu MAX232 a max233, může mi někdo pomoct?

Myslím, že víte různé kolíky na RS232.

2. PIN je TX pin.3rd pin je RX pin. Pokud vím, nezbytného k propojení dvou PC sériově nepotřebuje MCU nebo externí hardware. Jako PC samo o sobě obsahuje UART a MAX úrovni converter.So co musíme udělat, je jen propojit 2., 3. pin dráty jednoho konce, aby vše, co potřebuje

Zkuste to jsem si jistý, že to bude fungovat

všechno nejlepší

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back