Snadné PIC USB CDC

T

tgq

Guest
Zapomeňte na všechny USB-MODx a FTDI čipů! To je snadný-k-použití USB CDC řešení s PIC 18F2550 (vzorky k dispozici: D) - Blink vedl 20 krát na PORTA.0 (PIN2) jestliže 'b' povahy zaslaných do PIC - echo jiné povahy zaslaných PIC Změněno CCS C zdrojové soubory, hex soubor pro pic, inf souboru a sch zahrnuty do zip souboru

Není to jen čip, aby zvážila, ale také softwarové podpory. Psaní okna ovladače pro USB rozhraní není triviální úkol. Užívání FTDI jako příklad, že mají volný, neustále zlepšovat a aktualizovat ovladače pro své produkty pro stahování, které podporují všechny hlavní operační systémy.

[Quote = btbass] Psaní okna ovladače pro USB rozhraní není triviální úkol. [/Quote] Microchip poskytuje ovladače pro USB-umožnil VIC také (alespoň pro Windows). Prosím, opravte mě, jestli se mýlím.

[Quote = btbass] Psaní okna ovladače pro USB rozhraní není triviální úkol. [/Quote] žádný ovladač potřeba s CDC! Stačí inf souboru zahrnuty, a máte další zbrusu nový virtuální COM port, stejně jako FTDI [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 2 minutách:. [/Color] [/size] [quote = šotek] Microchip poskytuje ovladače pro USB-umožnil VIC také (alespoň pro Windows). Prosím, opravte mě, jestli se mýlím. [/Quote] Microchip doesnt poskytovat ovladače pro USB / CDC komunikace, ale pouze. Inf souboru, které používají generické ovladače dodávané se systémem Windows.

Ahoj TGQ, chci vědět, že můžeme upravit kód a použít je jako USB na COM portu usnig D9 muž Pin. Pokud je to možné, pak to na mě. Bye, PRAVARDHAN

Máte pic kód. Pokud jsem plug pic to bude nový COM port, takže můžu použít vizuální základní práci s ním. potřebuji ovladač?

[Quote = Šnajdrové] Máte pic kód. [/Quote] viz výše zip soubor [quote = Šnajdrové] Pokud jsem plug pic to bude nový COM port, takže můžu použít vizuální základní práci s ním. [ / quote] Ano! [Quote = Šnajdrové] musím řidiče? [/Quote] No, řidič CDC je zahrnuta Windoze

Heh ... toto řešení (mám na mysli PIC18F-USB) má nejméně 2 roky ... ale stejně ... dobrá práce pro někoho, kdo potřebují jednoduchý USB komunikace.

Zajímavý fakt třeba mít na paměti při použití USB: není zaručena rychlost přenosu dat s protokolem USB. Polymath

Úspěšně sestavené Snadné PIC USB CDC , proč se na první připojení kabelu USB k WinXP, Windows spuštění zařízení Průvodce novým? Co mi chybí? Žádný lék kopírovat mchpcdc.inf soubor WINDOWS / INF subdir. Se i úpravou souboru INF vypořádat se s některými parametry PIC 18f2550 firmware? Co přesně znamená soubor NoticeEasyCDC.txt slovy "nastavit manuální instalace s mchpcdc.inf souboru"? Omlouváme se, přátelé, ale já jsem docela nový USB, musím se dozvědět více. Díky předem Giorgio

Díky za pěkný kód. Toto funguje velmi dobře. Hledám kód za posledních 5 dní. Můj vlastní kód nefunguje. Pokud můžete mi říct, jak můžu upravit. Inf soubor

Díky za vaše sdílení, tento kód funguje úspěšně ve Windows Vista. Snažím se to na desce všechno v pořádku :)

Dobrý den, jsme dva studenti Elektronická inženýrství a my se také snaží, aby usb-spojení s mikrokontrolérem PIC. Používáme CDC-knihovny dodané mikročipu a PIC18F2455. Máme malý problém: když jsme se sestavit svůj zdroj, máme nějaké chyby. Nemůžeme najít knihovnu usb_cdc.h používané v svůj projekt! Jaké nástroje jste použil, aby to funguje? Použili jsme MPLAB a kompilátoru C18-a my jsme nainstalovali usb-právní rámec plní mikročipem! Greetz, Robain & Cardoen pojmy: p

Ahoj tgq. Zpracovala jsem svůj projekt do CCS 4,93. Pokud naprogramované můj PIC, spusťte jej a připojte jej k počítači je to s dotazem na řidiče. Tak jsem se ukázat, kde řidič je ale hardware nelze nainstalovat do oken! Když jsem se vzít si Hex soubor a program ho do PIC. To běží askes pro řidiče a nainstaluje ho. Funguje to perfektně. Myslíte si, žádné Anny issous, pokud jde o kompilátor CCS nebo je tam somthing mi chybí? Díky předem, Mic

Můžete najít ovladač ze složky ŘIDIČ z kořenové složce CCS. Hodně štěstí.

Ahoj. Jsem nový jazyk C. Snažil jsem se sestavit kód dodány, ale bez úspěchu. Jsem pomocí CCS v4.104, ale vždy mi varování a když jsem se vypálit pic žádnou odpověď od hostitelského počítače. Pokud i vypálit pic s dodány hex souboru to funguje dobře, ale chci se změnit de kódu, takže mohu použít pro mé žádosti. apreciate jsem nějakou pomoc, prosím. [/b] [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 8 minutách: [/color] [/size] i při použití přiloženého příkladu z ccs dostanu varování: přerušení zakázat během hovoru, aby se zabránilo re-vstup myslím, že to není normální způsobit i. 'm pomocí příkladu, takže to by mělo sestavit bez chyby či varování ..

HI jak mohu použít PIC 18F 452 s touto aplikací. Co musím změnit v té HW a SW, prosím pomozte mi a promiň za mou špatnou angličtina

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back