test o odkaz bandgap a beta zařízení Bipolární

P

Palmeiras

Guest
Ahoj všichni

Prosím, pokud někdo mi může pomoci.
I často četl v odborné literatuře, že bipolární tranzistor (BJT) - obvykle svislá parazitární PNP zařízení - používá se v literatuře bandgap napětí (prosím, viz obrázek 1) musí mít vysoké hodnoty beta (common-emitor proudový zisk).
Nechápu, proč se tento parametr musí být vysoká.Pokud je tento parametr je nízká, proud základu bude významný.Nicméně, proud základu obou Q1 a Q2 zařízení bude významné, a pro mě, efekt nebude to poškodit teploty výkon napětí referenční.

Takže, co je dopad nízkou hodnotu BETA o výkonu BJT?

Velice vám děkuji,

Palmeiras
Naposledy upravil Palmeiras na 23 únoru 2010 19:41, editovaný 1 krát v celkové

Proud základu je zdrojem nonideality, postavy silně
v zakřivení a liší se silně s teplotou a tak dále.
Vysoká beta znamená nižší proud základu.

V transdiode beta opravdu vyčistí ideality
a log-linearita "dioda", pokud máte dost.

Ahoj dick_freebird,

Děkuji vaše mnohokrát za vaši pozornost.Prosím, mohl byste vysvětlit jiným způsobem, proč proud základu bude generovat nonideality na výstupní napětí?
O teplotní kompenzaci BGRs, záleží na tom, součet dvou napětí: teplotní napětí (PTAT) a VBE napětí (ZDPK).

pro zařízení Q1: VBE1 = VT * ln (IC / IS); => VBE1 = VT * ln (alfa * IE / IS)
pro zařízení Q2: VBE2 = VT * ln (IC / n * IS), ==> VBE2 = VT * ln (alfa * IE / n * IS)

Pak se zruší alfa (aplha = BETA / (BETA 1)), z těchto dvou zařízení ...a výpočtu deltaVBE, máme:

deltaVBE = VT * ln (n);

Tak to mě k závěru, že low-beta není problém.Tam, kde jsem dělám chybu v této analýzy?

Díky znovu!

Nemohu kontrolovat to v současné době, ale není negativní dopady nízkých beta že beta závisí na kolektorový proud?Více tranzistorů stejné kolektorový proud jako jediné proto beta se bude lišit, takže základní aktuální otázky.

Keith

Ahoj Keith,

Díky moc za vaši pomoc!

Souhlasím s vámi: BETA závisí na kolektorový proud.Ale pro mě, beta_x_CollectorCurrent závislost postihuje obě tranzistorů (Q1 a Q2) podobným způsobem.
Například, zvažovat deltaVBE rovnice (viz výše).Dokonce i alfa (nebo beta) parametr se mění s teplotou, a to jak alfa (BETA) - z 1. a 2. čtvrtletí - se budou lišit stejné, umožňující zrušení v rovnici.

Pro mě, protože kolektorový proud a teploty jsou stejné pro 1. a 2. čtvrtletí, beta těchto přístrojů jsou stejné.

Mám pravdu?Proč jste napsat, že beta se liší?

Díky !!!!!

Tak dlouho, jak beta je vysoká, došlo by velmi nízkého základu proudu a žádný úbytek napětí na bázi odporu.Pokud je beta je nízký, základní proud a tedy pokles o základně šíření rezistence bude významný, z čehož budou mít vliv na teplotní charakteristiky diody a ukáže se jako chyba v rovnici diody.Protože se jedná o chybu převýšení být uzavřeno (exponenciální výraz vs lineární termín) přes teplota přes obě ruce, nízká beta bude problém.

Palmeiras napsal:

Ahoj Keith,Mám pravdu?
Proč jste napsat, že beta se liší?Díky !!!!!

Dá se také podívat na níže uvedené diskuze:

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=1240766 # 1240766

Jde o
IPSC

Díky moc Keith!Díky Saro taky!

Chápu vaše vysvětlení a souhlasím s nimi.Proud základu (základ rezistence) poškodí výkon bandgap.

Ale teď mám další pochybnosti:
Ve standardní CMOS procesu, často (nebo vždy), hodnota beta pro zařízení PNP jsou nízké, například, 1 nebo 2.Nicméně, jsem navrhl mnoho BGRs pomocí těchto parazitických BJT a tyto odkazy pracoval dokonale.To znamená, že dosažená teplota výkon byl asi o 25 ppm / ° C - co to je ve shodě s literaturou.Ve většině částí IEEE dokumentů, ale také současné tradiční BGRs, že práce dokonale s parazitní zařízení s beta se rovná 1 nebo 2.

Takže moje otázka zní: v případě, že proud základu škody BGR výkon, jak je možné dosáhnout velké teplotní koeficient prostřednictvím odkazů používání tohoto parazitní zařízení?

Keith:
V jiném slova, pokud změníte hodnotu teplotní kompenzace faktor (například poměr rezistorů),
Mohl byste správné zakřivení výstupní napětí (zelená křivka v simulaci) Nebo je to nemožné opravit toto zakřivení?

Díky za tento skvělý diskuse.Přidáno po 8 minutách:I `m dělá tuto otázku, protože je možné, že jsem udělal něco, v mém BGR design, který překonal toto omezení nízké BETA.Nicméně, nevím, co dělám.Je v bezvědomí.

S pozdravem,

Palmeiras napsal:

Díky moc Keith!
Díky Saro taky!Keith:

V jiném slova, pokud změníte hodnotu teplotní kompenzace faktor (například poměr rezistorů),

Mohl byste správné zakřivení výstupní napětí (zelená křivka v simulaci) Nebo je to nemožné opravit toto zakřivení?Díky za tento skvělý diskuse.

Ahoj Keith,

Mám také navrženy okruhy jako vy.To je složité brát v úvahu všechny Non-linearity.Jiný uživatel dokončena naše discuttion s některými matematiky.Pokud chcete vidět, téma je availible na adrese:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=1240766 # 1240766
Takže, ještě jednou díky!

Ano, viděl jsem, že diskuse stejně.Nicméně, jeho poznámky poukázat na několik předpokladů, které byly provedeny, a tyto ponechat otvory v diskusi, která jste se snažili řešit.Zatímco ručních výpočtů může pomoci pochopit, co se počet rovnic, které potřebujete k vyřešení získá poměrně velké, pokud se pokusíte vzít v úvahu všechno.Pokud budete mít simulační přístup matematika je pro tebe udělal (i když s konkrétními čísly, spíše než obecné rovnice) a všechny, které by pak i nadále je pro vás porozumět neočekávaným chybám.V tomto případě to bylo navrhl, že základ rezistence patří nežádoucí zdrojem chyb a beta se kolektorový proud, je jiný.Efekt z nich je snadné hodnotit simulace.

Často, když se snažím navrhnout něco, co jsem dal nějaký "ideální" zařízení v vystopovat nežádoucí vlastnost se skutečnými zařízeními.

Keith.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back