můj vlastní názor, je to upřímné.když jsem chtěl začít s mikrokontroléry (PIC) jsem hledal lišit se knih a i přečíst.co jsem zjistil je každý autor má jazyk výběru.tak co budu se snažit navrhnout a pořiďte si knihy o mikrokontroléru vašeho výběru víte, jak to funguje, můžete nyní vybrat jazyk, který je vhodný pro vás učit se a ten můžete snadno manipulovat.hodně štěstí
Souhlasím s tím, co řekl, Meloun, kupodivu i když nikdo jiný zdá se dohodnout!
Doporučuji vám začít s montáží a nemusí učit příliš mnoho instrukcí (jen 10-15 každodenní pokyny jako MOV, SET, CLR, ŽMP, atd. jsou dost dobré).
1.Programování přímo s montáží vystavuje vám přesně tak signál toků.Také montáž programování je velmi přímočará.
2.Neexistují žádné dobře definované programovací konstrukty, které musíte naučit.
3.Je mnohem snazší komunikovat s externími IO (jako ADC, DAC, atd.) b / c kódování takto přesně to, co listu pro čip říká.
4.Samozřejmě poté, montáž kódované programy jsou vždy menší než to, co C / C překladač přeloží do kódu a paměti programu je omezený zdroj, mikroprocesory.Ano, měl by dobré kodéry montáž i C / C .... proto doporučuji začít s montáží a pak přejít na C aftersome čas.Takže budete moci vyladit váš kompilátor C vygenerovaný kód pomocí montáže.
Pokud někdo chce pracovat s vloženými design se bojí trochu učení a chce přeskočit základy, které budete jen těžko pochopit, proč jejich kód nefunguje tak, jak oni očekávají.
Souhlasím s Watermelon a zeeshanzia84, počínaje assembler je jednou z nejlepších možností, pokud se o to, aby undestand uC, jak opravdu funguje.
Ale ne tělo opravdu záleží na počasí se zeptat už měl nějaké programové zázemí.
Takže pokud máte jakýkoli programovací jazyk, na který jste zvyklí, doporučuji vám prostě na nich stavět.
všechny programovací jazyk je snadné, pokud jste zvyklí na to.
Základní - Použití Mikro Základní
C - využití MikroC
Pascal - Použití MicroPascalVyberte si některý z jedno, až budete mít dobrou přilnavost na assembleru
Pro mikropočítače, je důležité vědět, hardware a periferií zařazena na čipu.Je mnohem jednodušší naučit se pomocí tohoto hardwaru / periferií při učení montáž.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.