vlnovodné buzení přes koaxiální kabel

B

Bujan

Guest
Pro přemluvit k injekci elektrického pole vlnovodu, normálně kolik bude tvar a velikost sondy vliv na přechod ztráty?

Díky za pomoc ~ ~ ~ ~

Délka a průměr sondy určit imdedance zápas.Vzdálenost sondy k backshort určuje střed kmitočtového pásma provozu.

Díky za pomoc.
BTW, je tam jakýkoliv vzorec pro výpočet impedanční přizpůsobení na dané sondy velikost a tvar?nebo je nějaké pravidlo dodržovat?
^ __ ^

S moderními EMAG simulátory, měli byste být schopni získat dobré 20% šířky pásma design v krátké době.Jen hrát kolem.Pokud potřebujete větší šířku pásma, je stále těžší.Nejširší pásmo jsem kdy viděl, byl vlnovod HP, aby vtáhla transistion, že byla řada vlnovodu kroků k sondě a následně snížené výšky vlnovodu sekci o něco méně než quarterwave dlouho backshort.Sonda byla přemluvit krmena z vrcholu wavedguide, centrum dirigent přešel vlnovodu, a zkratovaným do spodní části snížené výšky sekce.

Ahoj Biff44, být zavázán tebe tolik.

Teď moje obava je stále v úzkém pásmu, ne širokém pásmu.

V mém případě jsem přechod z koaxiálního kabelu do vlnovodu pomocí sondy.Řekněme, že sonda velikosti a tvaru, které byly trochu nezměnili, bude to mít vliv na průchozí ztráta (od přemluvit k vlnovodu) moc?

Vím, že impedance bude měnit.Teď jsem worring je, kolik to bude měnit.Nebo je nějaký vzorec pro výpočet změny?

Ahoj,
HFSS je velmi přesné pro tento problém.
dobrý štěstí!

XuQing napsal:

Ahoj,

dobrý štěstí!

XuQing napsal:

Ahoj,

dobrý štěstí!

Nikdy jsem neviděl jednoduchý uzavřený tvar řešení tohoto problému, aniž by na simulátoru EM.Souhlasím s tím, HFSS smrdí a je hodně předražený.Osobně jsem nepoužil jej v letech, ale pamatujte, tendence není přibližují tyto typy problémů, vlnovodu je velká, sonda je malý, takže musíte velmi jemnou mřížku, aby si správné simulace, atd. Hlavním problémem při formování uzavřený tvar řešení je, že jste impedanční přizpůsobení mezi koaxiální TEM 50 ohm impedance (V / I) na TE vlnovod impedance režim (E / H), a EM simulátorů zvládnout tento typ problému v kroku.

Dalo by se pravděpodobně dostanete na dobrý design empiricky, a to zejména v případě, že frekvence není příliš vysoká.Já bych pořádně vlnovodu zatížení a hák, a vlnovodem přímém úseku do přechodu.Pak bych háček přemluvit linky na analyzátoru sítě a dívat se na koaxiální portu impedance.Zametat frekvence vidět, kde se zdá, že rezonovat (kde backshort je právo vzdálenost od sondy).Pak ve středu rezonance, uvidíme, jestli to je 50 ohmů.Pokud to vypadá, vyšší než 50 ohmů, chtěl bych udělat sondy větší průměr.Pokud to vypadá nižší než 50 ohmů, chtěl bych udělat sondy menší průměr.Po výfuku průměru ve vašem instrumentaria, zkuste dělat sondy trochu delší nebo kratší.Pokud jste udělal, když střední frekvence je pryč, pohybovat kolem backshort, blíže k vyšší frekvenci, dál na nižší frekvenci.Když to vypadá, že 50 ohmů a on-frekvence, měření bez ohledu na rozměry máte!

Myslím, že byste měli používat HFSS s parametrické optimalizace.
definovat 3 parametry, průměr a délka sondy, a délka
na zkratované vlnovodu face.then parametricly optimalizovat.
snad v jeden den, budete mít dobrý výsledek.

Pokud nemáte HFSS, měli byste se sonda s nastavitelnou délkou a nastavitelnou krátký.Pak to udělat test.That 'není časově náročné k dosažení vašeho přání.

Fekete, 3D simulátor mohou všichni poskytnout dobré výsledky.Jsem obeznámen s HFSS a vím, že je to drahé, pokud u koupit HFSS pouze pro přemluvit k přechodu vlnovod.Ale já nevím, co 3D simulátor je nejlevnější?

Citace:

Fekete, mohou všichni 3D simulátor poskytuje dobré výsledky.
Jsem obeznámen s HFSS a vím, že je to drahé, pokud u koupit HFSS pouze pro přemluvit k přechodu vlnovod.
Ale já nevím, co 3D simulátor je nejlevnější?

Zdravím všechny,

Mám v plánu krmit mé antény s koaxiálním kabelem.Vstupní impedance antény na feed-bod je 50ohm.

1) Měl bych použít koaxiální konektor pro vlnovod (tj. připojení vlnovodu, aby anténa feed-point)?
2) Jak si mohu být jistý, že koaxiální-k-vlnovod konektor umožní všem frekvence bez zkreslení atd.?
3) Jak je zařadila do simulace s HFSS?(Má někdo například soubor v HFSS? Prosím, upload, tak jsem si zjistit, jak udělat to je?)

Díky,
newbie101

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back