Vodní ventily řízení projektů

A

alvinthen

Guest
Snažím se řídit několik vodní ventily multiplexing používání metody s paralelním portem PC. Nicméně, elektromagnetické ventily, musí být řízen 220, zatímco já jsem s použitím dekodéru výstup na Vmin 2,7 (74LS154 4 až 16 dekodéru), jak se mám řídit své elektromagnetický ventil?

Použijte optočlen, kde bude vstup / LED stranu řídit 2,7 voltů zdroje a využívat další stranu swicth triak, který pak spustí 220 voltů ventily. Na zdraví

hmmm .. Je to drahé? Přemýšlela jsem záchvat miniaturní relé .. Nejsem si jistý záchvat oba příliš

Pokud použijete relé Budete také muset přidat řidiče tranzistor jako LS154 nebude moci řídit relé cívky přímo. Budete také mít pravděpodobně problémy s přepínáním indukční zátěže, které bude prezentovat ventil, takže byste mohli potřebovat, součástí oblouku potlačení také. Náklady moudrý, triak a optočleny bude přibližně stejně jako relé, ale bez pohyblivých součástí by mělo být spolehlivější. Brian.

Mohl byste mi modelem levné optický vazebníčlen n triak a jejich konfiguraci? mayb odkaz? thx hodně, i dun mnoho zkušeností na této straně: |

Jak ovládat triak? když budu potřebovat 220 Vac pak se musím ovládat bránu proud pro každý kvadrant taky?

Podívejte se na toto schéma dipicting Opto a triak zařízení pro řízení zatížení ... Na zdraví

Děkuji moc! THT je vše, co potřebujete .. btw, d obvodu nad umožňuje úplné vlna 240Vac ne?

Ano, a to jako bonus, pokud použijete nulou optočleny, pokud vždy přepne na místě, kde AC prochází nulou, takže nemusíte docházet k interferencím hroty dolů elektrického vedení. Máte-li přepnout na jiný bod, který jste mohli dát stejně jako špičkové napětí na zátěži, jak to zapne. Brian.

Ano .. jak je přístroj triak, ono doesnt opravit AC. Získáte AC, jak si dali jako vstup. Na zdraví

[Quote = pranam77] Ano .. protože přístroj je triak, ono doesnt opravit AC. Získáte AC, jak si dali jako vstup. Na zdraví [/quote] No, četl jsem té záchvat, pokud u WAN 1. kvadrantu, by d brána proud pozitivní a negativní, pokud u WAN 2. kvadrantu. se nevztahuje na okruhu u uvedeno výše? sry moje základní nebyla příliš dobrá. btw, to je v pořádku, pokud mohu použít MOC 3041 pro úsporu místa? Jsem stále bojuje na kterém optočlen a triak vybrat

[Quote = alvinthen] btw, to je v pořádku, pokud mohu použít MOC 3041 pro úsporu místa? Jsem stále bojuje na kterém optočlen a triak vybírat [/quote] 3021 a 3041 ar přesně stejné velikosti. Jak ušetříte místo, pokud jdete na SMD verze? Ok ... .. Další věc, kterou nemůžete použít 3041, protože je opticky nulou. Instad na 3021, 3011 je docela vhodný, pokud nechcete dostat později. Na zdraví

[Quote = pranam77] [quote = alvinthen] btw, to je v pořádku, pokud mohu použít MOC 3041 pro úsporu místa? Jsem stále bojuje na kterém optočlen a triak vybírat [/quote] 3021 a 3041 ar přesně stejné velikosti. Jak ušetříte místo, pokud jdete na SMD verze? Ok ... .. Další věc, kterou nemůžete použít 3041, protože je opticky nulou. Instad na 3021, 3011 je docela vhodný, pokud nechcete dostat později. Na zdraví [/quote] hmm .. i tot bych mohl použít triak postaven v 3041, takže jsem mohl ušetřit místo tím, že sníží jeden triak .. v každém případě i nadále potřebovat "vnější" triak? Ještě nevím, jak ovládat triak, mám jen zapnout opticky, když potřebuji 240V a pak, když jsem Dun potřebujete? (S odkazem na okruhu ukazuje u) díky moc

Triak uvnitř spojky je velmi nízké opto hodnocení a špatné přepínání odpověď, je určena pro aplikace malého výkonu, jako je řízení větší triak. Bude usilovat o jeho vlastní-li ventil je extrémně nízkou spotřebou (<1 W v hádat), ale hrozí nebezpečí, že falešně spouštění jestliže došlo k bránění na napájení AC. Chcete-li obvod zapíná a vypíná vše, co udělat, je projít proud několika mA přes diodu straně spojky opticky. Když proud, LED uvnitř svítí a přes vnitřní světlo průchodu, to dělá triak chování. Po odstranění stávající, bude triak odbočili na další bod nulou. Brian.

Dalo by se samozřejmě použít opticky izolovaný SSR. Bude stát více, než budování své vlastní okruh, ale připojit přímo do přístavu, aniž by cokoliv jiného. Nízká spotřeba solid state relé nejsou příliš drahé.

Ano, naprosto korektní. Jen swicth na Opto-li se na zátěži AC a swicth OFF opticky vypnout zátěže AC. Jak řekl Brian, triak uvnitř opticky není schopna zvládnout zatížení. Tak vnější, je bezpečnější způsob, jak si vybrat. Na zdraví

Ano, naprosto korektní. Jen swicth na Opto-li se na zátěži AC a swicth OFF opticky vypnout zátěže AC. Jak řekl Brian, triak uvnitř opticky není schopna zvládnout zatížení. Tak vnější, je bezpečnější způsob, jak si vybrat. Na zdraví
skvělé, že hodně pomohlo. =) Jeden poslední přání = x, který byste mohli doporučit opto a triak používat? (Jako v čipu číslo dílu), zdá se, že tolik možností a já nevím, jak si vybrat, má ventily potřebují 220 Vac, si jistý, ale asi tak aktuální. mám stačí použít 240V ze zásuvky? Díky moc opět jste pomohl hodně =)

Můžete použít MOC3011 a MOC3021, která někdy se dostanete snadno a levně a používají BT136, který dokáže zpracovat až 2 Amper bez chladiče. (2 Amper bude mít cca 450 w, kde není solonoid spotřebuje tolik.) Ale mějte na paměti na kartě BT136 je neizolované. Pokud hledáte pro izolované triak, jděte na BTA04/600 nebo BTA06/600. Na zdraví

Ahoj, měl bych nevím budu pokračovat na toto téma. Já jsem postavit obvodu ukazuje pranam výše, ale triak trvalo příliš dlouho, vypnout, jak mám překonat, že? díky moc

Jako nit se týká stejné téma, co diskutujeme o tom, můžete pokračovat na toto vlákno. Ok .. "triak trvalo příliš dlouho vypnout", můžete to vysvětlit podrobněji? Předpokládejme, že jste připojili 40 watt žárovky triak a teď vysvětlit, jak to funguje u svého konce. Na zdraví

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back