pomoc! Led Matrix Řádek Transistor

C

cuber18

Guest
jak může tranzistor PNP zdroj proudu pro katodu řádku matice vedla? můj řádek řidič je 74ls138, který je výstupem nízká a můj řádek ledmatrix je katoda ..

Ahoj, může LED Jak se chcete připojit do jednoho tranzistoru a jaký je systém napětí? Díky

Lepší je použít Darlington amplr namísto toho tranzistoru. to může být pohon katody řádek

Vaše otázka není jasné, říkáte, že chcete zdroj proudu pro katodu řádek, pokud vaše připojení je vedl katodě pak budete muset potopit proud (poskytovat GND), zdroj proudu znamená poskytnout kladné napětí. Pokud chcete použít PNP a světlo vedlo, který je připojen na katodu, když základ tranzistoru je 0, pak budete muset připojit vedl k vysílači a anody přes odpor k pozitivním dodávek, měla by být kolektor připojen na GND. Použití tohoto obvodu budete muset o 0,7 na emitor, když základ je 0V (LED) a 5V, když základ je 5V (LED zhasne). Pokud váš pozitivní napájení anodu vedl je vyšší než stanovená v základu, pak vedl bude vždy. Alex

jak může tranzistor PNP zdroj proudu pro katodu řádku matice vedla?
PNP tranzistor je jediným zdrojem proudu z pozitivního železnici dolů, to je, to může řídit anoda řádek / sloupec matice vedl .. Totéž platí pro P-kanál MOSFETs .. IanP: wink:

pokud je vaše připojení k vedl katodě pak budete muset potopit proud (poskytovat GND), zdroj proudu znamená poskytnout kladné napětí.
Souhlasím s alexan_e

Pokud používáte NPN pak můžete připojit emitor na GND, řídit základny přes odpor (řekněme 1K), připojit kolektor na katodou a anodou na odpor a pozitivní vliv na nabídku, v tomto případě váš výstup bude převrácený, vedl se rozsvítí, když základ je 5V a vypne, když je základna 0V Alex

ahhmm! moje základna bude ve výstupu nízká .. díky za jasné vysvětlení alexan ..

Můžete také použít 2 tranzistory, první stejně jako výše uvedené NPN, ale použít rezistor 1K připojen z kolektoru na pozitivní napájení (místo LED + odpor), poté připojte druhý NPN přesně jako ten v mém předchozím zaměstnání ale krmivo základní odpor z kolektoru prvního tranzistoru, tak máte 2 měniče a vedla bude na 0V se v první tranzistor jako základní chcete. V takovém případě můžete také snížit základ odpor prvního tranzistoru do 10K, protože to bude poskytovat pouze asi 5 ma ve výstupu. Alex

pokud mohu použít NPN, co je hodnota jeho proudu? Například budu používat 2N3904, je kolektorový proud Ic = = 200 mA? pro 2n2904?

Pokud použijete 1k v tý kolektor prvního tranzistoru řídit druhá základna pak proud základu bude o 5-0.7 = = 4,3 mA 4.4v/1k (i předpokládat, 5V napájení) 2N3904 má hfe asi 80, takže max. výkon bude 4,3 mA * 80 = 344 mA můžete použít vždy menší odpor pro pohon základně s více proudu 2n2904 je PNP, musíte NPN Alex

takže kolektorový proud mého 2N3904 bude asi 344 mA, pokud dal 1k rezistor v mém kolektoru? :) 2n2904 je 2N3904, jen překlep chyba hehehe

To je nikdy přesné číslo, protože HFE je uveden v dosahu a různé tranzistory budou mít různé HFE, ale také se mění s teplotou. Alex

Tak jak to mám vypočítat sběratelé současného použití různých druhů tranzistoru ..? :)

Můžete vypočítat proud základu a pak násobit, že s HFE (stejnosměrný proud zisk) tranzistoru. Pro výpočet základu aktuální začnete s napětím na základní minus asi 0,6 nebo 0,7 úbytek napětí na base-emitor diody a také minus emitor napětí případné a pak rozdělí, že napětí se základní odpor. Například, s odporem 1k jak je uvedeno výše a napětí aplikátoru na základnu 5V máte 5V (základ)-0.7V (VBE) -0 (emitor napětí) = 4.3v pak používat Ohm právo si 4.3v/1000 ( odporu) = 0.0043A (4,3 mA) Pak si otevřete datasheet tranzistoru a pomocí HFE data odtamtud, jak uvidíte list poskytuje min a max HFE pro různé výstupní proud, teploty, frekvence, atd. například pro 2N3904 se říká, že , takže si vyberte jednu z výše uvedených HFE a můžete vynásobit proud základu s tím se dostat max. proud kolektoru. Alex

Myslím, že můj základ v mé produkce nízká produkce .. Je to ještě 5v? nebo 0V, protože můj základ je připojen k 74ls138 ..

protože můj tranzistory základna je připojena k výstupní nízkého napětí 74ls138 .. Jak to stalo se 5v ve vašem výpočty? Zdá se, že nevadí mi pane. . Hehe:)

Když je 0V aplikován na bázi prvního tranzistoru pak, že tranzistor je pryč a žádný proud teče, kvůli tomu odpor připojen z pozitivní vliv na nabídku na kolektoru tranzistoru, který pracuje jako vytáhnout rezistor a poskytuje 5V základ druhého tranzistoru. Druhá tranzistor zapne z důvodu, že pozitivní napětí v základu. Na druhou stranu při použití 5V na základnu první tranzistor pak to nechá proud (nízký odpor mezi vydavatelem a sběratelem) a že vytváří úbytek napětí na rezistoru zapojen mezi kolektorem a pozitivní vliv na nabídku, napětí na kolektoru nebude 0, protože min nasycení úbytek napětí přes kolektor a emitor, ale to bude asi 0,7, dokonce u toho napětí druhý tranzistor nebude schopna poskytnout proud ve výstupu tak zhasne. Alex

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back