pomoc! Led Matrix Řádek Transistor

ok, děkuji za jasné vysvětlení pane .. Co když se použít pouze 1 NPN tranzistor?

Ahoj cuber, můžete použít 74ls138 řídit tranzistory. Výstupy 74ls138 je aktivní Nízká, ale musíte zapnout / vypnout katody line LED. To není možné bez 2 tranzistory NPN a PNP. V opačném případě byste měli změnit 74ls138 používat pouze 1 npn. Děkuji vám,

pokud mohu použít 2 tranzistory, co by bylo jeho schéma z 74ls138 ke katodě řádku matice vedlo?

Pokud chcete urychlit vypnutí rychlost mosfet (gate absolutorium), můžete použít druhou diodu takhle Alex

Ahoj alex, Cuber má trochu problém, On použití 74ls138 řídit báze tranzistoru. Je to 3-line-binární na 8-výstupní dekodér / demultiplexor, že výstupy nízká, když je vybraný výstup. (Check list pro další podrobnosti). Proto se rozsvítí LED zvláštní soubor 74ls138 výstupů Low. Takže s použitím 1 npn přejít katodu, že LED není snadné. (74ls138 nemůže potopit hodně proudu a spojte se LED-katoda přímo). To je důvod, proč 2 tranzistory jsou nezbytné pro jeho aplikaci. Vaše schéma na post_10 je použitelné. Díky

Mám 14 katodu řádky .. tak to znamená, že budu používat 2 NPN každé řádky? Mám pravdu? s 28 NPN všechno ve všem? a co odpory budu používat tu? :) Díky za všechny vaše pomoc ..

Ano, budete potřebovat 2 tranzistory pro každou řadu, ale já nevím nic o vašem obvodu, jak se budete řídit sloupce? Je vaše vedl matice takhle Kolik řádků a sloupců máte? Jaký je požadovaný proud pro každý vedlo? Jaký je váš zdroj? Myslíte si, používat více monitorů? Myslíte si, používat jakékoliv multiplexování nebo pojedete je všechny ve stejném čase? Alex

Ano, pane, to je moje vedl matice .. Mám 14 řádků a 40 sloupců .. 10 mA nebo 4 mA bude dělat .. Mám tady s DC napájení 12V a 1,2 A ... ano, mám použít multiplexní .. Mám 74HC595 v mém sloupce jako řidiči .. I dont vědět více monitorů .. ale můj matice je rolování ...

máte 40 sloupců v každém řádku, který by měl být schopen světlo ve stejné době, pokud ano, musíte být schopni poskytnout max. 10 mA * 40 = 400 mA v každém řádku. Je to správně? Myslíte si, světlo jen 1 řádek v daném okamžiku (multiplexing)? Alex

Ano, pane ... správné .. tak co si můžete navrhnout pane? :) No já dont light1 řádek pane, protože jsem rolování lettters zde ..

Snažím se pochopit, max. proud, které budete potřebovat, pokud jste světlo víc, než jsem sebou v době, pak váš celkový proud může být více než specifikaci svého psu. Máte-560 LED diod, když světlo více než 120 LED diody současně (každý 10 mA), pak budete napájení nebude schopen poskytnout aktuální. Jak vaše multiplexing práce bych očekávat, že to světlo ROW1 .. 2 .. 3 ...... 14 .. 1 .. 2 .... rychlým tempem, takže oko nevidí, že přechod. Alex

ahhmm .. ano, můj zdroj nestačí .. tak jsem plátně další dodávky pro mé vedl matice .. 9V s 3A .. Je to jemný .. ale 7805 může být připojen pouze 1A ve své produkce .. tak jsem se obejít to, aby pro mě mít výstup 2A ..

To je důvod, proč je multiplexování používán, ke snížení současné spotřeby. Jezdíte led s mikrokontrolérem, pokud ano, můžete udělat multiplexování. Alex

ano im jízdy pomocí PIC16F877A .. :), Takže nějaké návrhy pane? Obávám se tolik na to, co řidiči budou i použití v mém řádků a sloupců ..

Řidič se bude stejně jako já předtím, než představuje, ale já jsem se snaží říct, že můžete mít problém s napájením. Jste již dříve uvedl, že používáte multiplex, ale nevysvětlil mi, jaký multiplex děláte, používáte multiplexing, nebo ne? v řádcích nebo ve sloupcích? pokud ji používáte ve sloupcích pak každý tranzistor bude pouze potřeba dát max 10 mA beaus pouze jeden sloupec bude dál. Pokud ne víte, co to je a jak ji používat? Alex

im pomocí řádku skenování pane .. a im pomocí 74hc595 v mých sloupcích, které posouvací registr .. já dont mít tranzistory v mých sloupcích pane ..

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Odeslat zní v 17:01 ---------- Předchozí příspěvek byl v 16:58 ----------</span></span>
] url [http://www.edaboard.com/thread199151.html [/url] v tomto vlákně mám připojený simulace v Isis .. :)

Snažil jsem se finalTest3.DSN, ale téměř všechny jsou na led a já nevidím žádné znaky, které by měly soubor mám použít? Pokud jste provedli změny nahrát pevné projektu Alex

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back